Find håndværkere
Find materialer
Find arkitekt

Som ejer af et historisk hus er det helt afgørende af finde de rigtige fagfolk, når du skal istandsætte, renovere eller bygge til. Det kræver særlig viden og kompetencer at arbejde med både bevaringsværdige og fredede huse  Man risikerer at forringe husets værdi, hvis man fx. anvender de forkerte materialer.  Eller man bruger en håndværker, der ikke kender til periodens håndværk eller materialebrug. Er huset fredet, vil Kulturstyrelsen også ofte kræve, at arbejdet bliver foretaget efter nogle helt specielle håndværksmetoder- eller traditioner. Dette arbejde kan som regel kun udføres af en faglært håndværker.

Gamle huse er ofte kendetegnet ved en høj håndværksmæssig kvalitet. Det nye arbejde skal være af ligeså høj kvalitet, så helheden ikke ødelægges. Derfor er det vigtigt at kunne bedømme og kontrollere byggeriets kvalitetsniveau ved en løbende kvalitetskontrol. Og det er ofte en god idé at anvende en arkitekt til at styre processen.

Ovenfor kan du finde både murere, tømrere, smede til at hjælpe med dit hus. Og du kan også finde materialer som vinduer, teglsten, døre, maling, mursten, linolie, trætjære . Derudover kan du finde arkitekter, der kan rådgive dig kompetent om dit historiske hus.

Alle er udvalgt af os og godkendt af Historiske Huses restaureringsarkitekt. Og de har leveret en række referencer på arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger. Vi opdaterer jævnligt listen, men Historiske Huse kan ikke gøres ansvarlig for arbejde udført af, eller materialer leveret af professionelle på listen.