Til salg: Gennemrestaureret villa / FREDET

Centralt i Vejen finder I denne sjældent udbudte og smukke villa, som er opført i en speciel og nydelig byggestil af byggemester Holden-Hansen i 1880, og som for omtrent 20 år siden blev renoveret i samråd med arkitekt Steffen Søndergaard, så den i dag får en flot og indbydende ejendom.

Boligen har hvidmalet facade, der komplementeres af rødt tegltag og flere, gode udhuse herunder en muret garage med tilknyttet hobbyrum fra 2003, som er på hele 69 m2.

Stuehuset er fredet og byder på 157 m2 fordelt over halvandet plan, som giver jer god plads til familietid. Endelig får I en helt perfekt og central beliggenhed, der giver jer gåafstand til daginstitution, Østerbyskolen og indkøbsmuligheder, som alt sammen er placeret under én kilometer væk.

Til salg: Mølle og møllegård på Langeland / FREDET

På Sydlangeland ligger Lindelse Mølle og møllegård. Det er en fredet ejendom fra 1846.

Møllen er en af de sidste velbevarede møller på Langeland. Den kan ikke male mel, men alle kværne og interiør i øvrigt er i velbevaret stand. Den knejser smukt i landskabet, og går man rundt på omgangen har man en fantastisk udsigt til både øst og vest og kan se de omkringliggende øer.

Møllegården fremtræder alle steder meget originalt og oprindeligt. Den indeholder 3 værelser og to stuer, køkken og bad samt diverse små rum.

Desuden er der en baggang med flere rum. I denne baggang findes bla. en original kampestensbrønd.

Oprindeligt har møllegården været trelænget. Beboelseslængen er intakt, og lade/staldlængen er ruinagtig. Denne længe er blevet affredet, så her er der mulighed for nedtagning eller ombygning uden fredningsregler.

Den tilhørende grund er 9846 m2. Der findes mange gamle frugttræer på grunden.

Til salg: Unik bindingsværkidyl i Skipperbyen Troense / FREDET

Fredet bindingsværksejendom, der er nænsomt og perfekt moderniseret med anvendelse af de korrekte materialer og håndværksskikke, så ejendommen i dag fremstår i fantastisk god stand og indeholder en lys og moderne bolig med bevaring af masser af gamle og oprindelige detaljer.

Samtidig ligger ejendommen således, at der er havudsigt fra alle primære rum, med en ugeneret parklignende have bag og med andel i en fælles privat bade/bådebro 2 minutters gang væk.

Boligen indeholder: Flot entre med en af sydfyns flotteste hoveddøre, skønt lyst køkken/alrum med nyere køkken, spiseplads og super udsigt, lys og hyggelig opholdsstue i forbindelse med dejlig spisestue med udgang til skøn terrasse og have, kontor/værelse samt stort værelse, ligeledes med udgang til terrasse, mellemgang med trappe, tegnet af arkitekt Havsteen-Mikkelsen til 1. sal, lyst badeværelse med bruseniche, praktisk bryggers/baggang med udgang til pigstensbelagt gårdsplads.

1. sal: Hyggelig opholdsstue med flot udsigt over vandet, stort værelse/soveværelse samt yderligere uudnyttet loftsrum som eventuelt kan indrettes til yderligere bolig.

Til ejendommen hører fritliggende gennemrenoveret udbygning med mulighed for gæsteafdeling, hobbyværksted eller andet samt endnu en fritliggende bygning, tidligere svinestald, gennemrenoveret med bibeholdelse af de gamle soltørrede mursten, indrettet med disponibelt rum samt stor viktualiekælder. Der er 2 skønne terrasser og en skøn have indrettet i flere afdelinger og med et nyere havehus/redskabsrum med indlagt el og vand.

Til salg: Nationalromantisk landvilla / Bevaringsværdig

Bygningen er opført i 1909 i den Nationalromantiske stil (periode fra ca. 1890 til 1910) og er belønnet med Historiske Huses plakette til bevaringsværdige huse.

Ejendommen er SAVE-registreret i kategori 3 og kan godkendes som flexbolig, dvs. helårshus uden bopælspligt.

Bygningen har gennemgået en større renovering 2003-2008 efter gamle håndværksforskrifter. Det omfatter fx kalkning af facade og originale linoliemalede vinduer.

Førstesalen er indrettet som ét stort rum til kip med synlige spær og hanebånd og med ovenlys vinduer med udsigt til mark og skov. Ideelt som kunsteratelier og anden kunstnerisk virksomhed.

Indendørs finder man originale, specielle gerigter + dør- og vinduesindfatninger, herunder forsatsrammer fra Skjern Vinduer. Originale, ludbehandlede plankegulve, stuk mv. Specielt køkken med jalouisilåger i massiv fyr – håndlavet v/Skodsnedkeren plus massive køkkenbordplader og ovninddækning af fyr – håndsnedkeret af svenske  håndplukkede fyrreplanker v/tømrermester Lars Norit, At-Bo vitrineskab af massiv fyr, Arne Jacobsen dørgreb, Hotel Royal København, m.v.

Endvidere forefindes udbygning med nyt tegltag – af tysk fabrikat magen til hovedbygningens oprindelige tag fra 1909.

Til ejendommen hører en dejlig grund på 1.349 m2 med en meget smuk tilplantet have med bl.a. over 100 historiske roser af mange forskellige sorter. Dertil et havebassin med den grønne frø som beboer plus ikke mindst den ekstremt sjældne grønbrogede tudse. Et areal er udlagt med bi- og insektvenlig engblanding. Fuglelivet i haven er særdeles rigt. Endelig er der en fantastisk udsigt over åbne marker og skov.

Priside: 995.000 kr.

Kontakt sælger for fremvisning, herunder for tilsendelse af flere fotos af ejendommen.

 

Til salg: Moderniseret ejendom v. Blåvand / FREDET

Her er chancen for at blive ejer af den fredede ejendom “Regine” og dermed en del af det gl. Blåvand og samtidig få en fantastisk velbevaret ejendom.

Ejendommen, der oprindelig er opført i 1881, har i de sidste årtier, gennemgået en kraftig men nænsom modernisering, således at det i dag fremstår indflytningsklar i en flot restaureret stand. Ejendommen har et samlet areal på i alt 221 m2 + 60 m2 kombineret gæsteanneks/garage.

Bygningen er fredet, hvilket indebærer mange fordele – eks. lav beskatning samt mulighed for at fratrække udgifter i forbindelse med renovering m.m.

Ejendommen indeholder:

Hovedbygning: Entre, mellemgang, gæstetoilet, depotrum. Stor pejsestue med bl.a. pejs og barmiljø. Køkkenafd. med hårde hvidevarer, værelse med skabsvæg. Værelse, spisestue, opholdsstue med brændeovn. Depotrum. Hyggestue. 2 mindre værelser.

Gæstebygning: Entre. 2 gode værelser. Badeværelse med brus. Garage.

 

 

 

Til salg: Velholdt byhus i Aabenraa / FREDET

Slotsgade 3, 6200 Aabenraa

Denne fredede ejendom er på 140 m2 fordelt over tre etager.

Huset er vedligeholdt efter forskrifterne og har bl.a. optoglas-vinduer, en ny brændeovn,  er udvendigt malet med åndbar silikatmaling (Keim) i sommeren 2018, hvor adskillige steder i muren blev restaureret.

Huset ligger i en af Aabenraas rolige brostensbelagte gader tæt på alt: Indkøb, havn og strand, sportsarena og smukke cykel- og gåture, gågaden med mange caféer og restauranter samt museer og både et dansk og et tysk bibliotek.

Den smukke sydvendte gårdhave med flere terrasser gør huset endnu større om sommeren.

Til salg: Jægergården i Fredensborg / FREDET

Jægergården er et af de ældste huse i Fredensborg By og lå helt centralt som nabo til slottet. Huset er fra 1737 og var det 8. hus i byen. Huset burde have heddet Bagergården, da det startede som menageribageri: ejeren leverede brød til slottets zoologiske barokhave.

Hele Jægergårdens ejerhistorik er fastlagt. Huset har været alt fra håndværkerbolig, aftægtsbolig til præstegård. I midten af 1800-tallet blev huset pensionat for de mange sommergæster fra byen. Som ’trækplaster’ fik det navnet Jægergården, hvilket skulle skaffe flere betalende gæster. Den og mange andre historier gør huset til noget ganske særligt og med sin helt egen sjæl.

Ejendommen har gennem de sidste 15 år gennemlevet en forvandling fra et træt gammelt hus til en nutidig bolig. Huset er blevet nænsom restaureret med respekt for husets originalitet af de bedste håndværkere og arkitekter.

Huset er fredet.

Til salg: Bindingsværksgård på Fyn / FREDET

Denne firlængede stråtækte ejendom er fra 1860 og har historie lejret i hver en karm og kvadratmeter. Her er tale om en charmerende ejendom, med den sjæl som netop kun fås i denne type ejendomme.

Ejendommen er i yderst god stand og rummer uanede muligheder – også for at bo og arbejde på gården. Nuværende ejer har bl.a. etableret gårdbutik i den ene længe – og har planer liggende for udvidelse af denne, ligesom der foreligger tegninger til indretning af bed´n´breakfast.

Her er god plads og fantastiske omgivelser. Boligens 183 kvadratmeter fordeler sig på entré, hvor det gamle (nu istandsatte) ildsted og gruekedlen fra fæstebondens tid, står som et manifest over en bevaringsværdig fortid, et nyere køkken fra 2017 – som dog passer ind i stilen – med brændeovnskomfur, indbygningsovn og installationer til opvaskemaskine, viktualierum, stort bryggers, tre dejlige stuer (med mange anvendelses- og indretningsmuligheder), nyere badeværelse med kar og gulvvarme og fire lyse værelser. Delvist udnyttet 1. sal med badeværelse, og mulighed for at etablere flere værelser – nuværende ejer er påbegyndt indretning af stort værelse på 1. salen.

Under huset findes den gamle ølkælder, hvor tønderne ligger der endnu, som var den stadig i brug. Historien er allestedsnærværende – også selvom ejendommen er fint og nænsomt renoveret med blik for en moderne families behov. Haven er – som huset – fantastisk og har sat sig over tid, de gamle gavmilde frugttræer, humlehaven, pil og buske er en skøn ramme om udelivet – og så er her udsigt til åbne marker, drivhus og højbede, så I kan dyrke køkkenhave og mulighed for at nyde det rige dyreliv ved søen, hvor man i sin tid vaskede hestevognen, når den trængte.

Bag ved ejendommen findes stald opført i gule mursten og med nyere tag – her er indrettet med hestebokse og værksted. Der er evt. mulighed for at tilkøbe ekstra jord, hvis dette ønskes.

Ejendommen er fredet og vedligeholdelse samt istandsættelse kan derfor trækkes fra i skat over forfald-pr-ordningen.

Til salg: Kirkehøjgaard ved Faaborg / FREDET

Ejendommen er fredet i 1990. Alle bygningernes ydervægge er bindingsværk med udvendigt synligt træværk og stråtag

Den fine gård er en fæstegård fra Hvedholm Slot og fra haven ses indgangen til slottet med voldgrav. Ejendommen er beliggende lige overfor den særprægede Horne Kirke, der er den eneste rundkirke på Fyn. Den smukke rundkirke kan også ses fra mange steder i haven.

Hele ejendommen er omkranset af velholdte stendiger. Der er talrige spændende træer og buske bl.a. valnøddetræ, flere sorter æbletræer, pæretræer, blommetræer. Buske: Hindbær, Solbær, Ribs, Hyld og der er en ca. 70 meter lang hasselnøddeallé. Biodiversiteten er stor – med denne gård er mulighederne mange.

Der er pikkelsten på gårdspladsen med gammelt granit drikketrug.

Meget kuperet terræn både i haven og på hele Horne land. Ca. 8-10000 kvm. eller ca. 2 tønder land. Jorden er god og fed.

En drøm og bestemt en liebhaverbolig. Men der skal laves mange ting deraf prisen på 400.000 kr.

Ejendommen består af

Hovedhus 148 kvm boligareal; 111 kvm tagetage, der ikke er udnyttet.

20 kvm kælder. Opført i 1750. Væsentlig om- og tilbygning i 1854

Udhus, 3 længer, 350 kvm. Opført i 1778. Væsentlig om- og tilbygning i 1850.

Kovehus 35 kvm. Opført i 1750.

Bindingsværksgård til salg / BEVARINGSVÆRDIGT

Dejlig stråtækt firelænget (bevaringsværdig uden restriktioner) bindingsværksgård samt tilhørende mindre hus beliggende i parklignende omgivelser.

Ejendommen er beliggende i mindre landsby tæt ved Kerteminde – nær skov og strand.

Stuehuset er 175 kvm og rummer fire stuer, stort køkken, stort bryggers, stort badeværelse, entre, gæstetoilet, et værelse og fremstår gennemmoderniseret og med jordvarme. Loftetagen er ikke udnyttet.

Det tilhørende hus er 75 kvm fordelt på to etager: To stuer, køkken badeværelse , entre – på første sal er soveværelse og et åbent værelse.

Desuden carport til fire biler.

Gårdens samlede areal er på 10.650 kvm, hvoraf det samlede bebyggede areal udgør 1000 kvm.

Der er store muligheder for eksempelvis af have heste, da der kan anlægges flere folde.

Pris: Højeste bud.

Kontakt direkte til sælger : 40323018 ( efter kl. 17)

Til salg: Ellemosegaard / FREDET

Denne idylliske bondegård Ellemosegaard, er et skønt stykke af danmarkshistorien. Den firlængede stråtækte bindingsværksgård, bestående af stuehus med bislag og sammenbygget med de tre driftslænger er oprindeligt fra 1777.

Gårdanlægget betragtes af fagfolk som enestående og med særdeles høj autenticitet. Dens fredningsværdi består primært i anlæggets helstøbte karakter og den egns- og tidstypiske anvendelse af en særlig bindingsværkskonstruktion med indvendige sidebånd. Gården blev fredet i 2003.

Er du interesseret i yderligere viden om gården, kan fredningsindstillingen rekvireres hos Historiske Huses sekretariat.

Desuden kan du kontakte Karina og Bettina Clemensen tlf. 4491 6400 eller mail: clemensen@sclemensen.dk.

Til salg: Den Voigtske Gaard / FREDET

Erhvervsareal – 527 m2 Boligareal – 456 m2 Areal til udvikling (Loftsarealer) – 799 m2

Den Voigtske Gaard, Vestergade 1, 5600 Faaborg Faaborgs smukkeste fredede ejendom, der igennem de seneste 20 år er velvedligeholdt og løbende moderniseret.

Ejendom beliggende i Faaborg by med flot udsigt til havnen. Indeholdende 2 Erhvervslejemål og 5 beboelseslejemål. Herudover 488 m2 uudnyttet loftsareal til mange formål, evt. beboelse.

Den Voigtske Gaard er en af Faaborgs mest velbevarede gamle købmandsgårde med stor kulturhistorisk værdi. Ejendommen består af en vinkelbygget 4-etagers gulkalket bygning med nyt rødt mansard tegltag, har oprindelig været en del af et større bygningskompleks. Pakhuset og det tilhørende sidehus er bygget i 1837-38, pakhuset er bevaret i næsten uændret skikkelse og er med sin drøjde og sin fornemme, forenklede arkitektur Faaborgs mest monumentale pakhus.

Den sydlige fløj (pakhuset)

LEJEMÅL 1 – ERHVERV Butik/ kontorlokale i 2 plan på 445 m2, hvortil der er indgang fra gårdspladsen. I lokalet er fritstående bjælkekonstruktion af pommersk fyr. Der er intern trappe til 1.sal, som ligeledes er indrettet til Kontor/ salgs- eller udstillingslokale.

LEJEMÅL 2 – BOLIG Med separat indgang i portgennemgang er opgang til 1. sal til en meget spændende lejlighed på 170 m2, som bl.a. indeholder: Stor opholdsstue med brændeovn og fyrretræsgulv, fritstående bjælker og udgang til stor tagterrasse. I den ene ende af stuen er der indrettet spisestue i åben forbindelse med lækkert UNO-Form køkken med kogeø, skabsgang, soveværelse med skabe og direkte adgang til badeværelse med bruseniche. Herudover 2 værelser med skabe samt gæstetoilet.

UUDNYTTET LOFTSRUM 2. og 3. etage, 551 m2 fremstår som meget spændende uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Den vestlige fløj (sidehuset)

LEJEMÅL 3 – ERHVERV Stueplan: (separat tilbygning) Rigtig hyggelig café på 82 m2 med indgang fra parkeringspladsen.

LEJEMÅL 4 – BOLIG 1F, 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken, toilet og værelse i stueplan 54 m2.

LEJEMÅL 5 – BOLIG 1G, stueplan: 3 værelseslejlighed med køkken og bad 66 m2.

LEJEMÅL 6 -BOLIG 1G, 1. sal: 3 værelseslejlighed med køkken og bad på 70 m2.

LEJEMÅL 7 – BOLIG 1G 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken og bad på 68 m2.

UUDNYTTET LOFTSRUM 2. 3. etage på samlet 248 m2 fremstår som yderst attraktiv uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Der er en meget hyggelig brostensbelagt gårdsplads hvor der er plads til 6-7 parkeringspladser samt lille parkeringsplads foran bygningen med plads til 5 biler.

Ejendommen har gennem de seneste årtier tjent mange formål, bl.a. galleri, salg af luksus detailvarer, events, musikarrangementer mv. Det er kun fantasien, der sætter grænser for ny ejers anvendelse. En god solid og fremtidssikret ejendom. Har du idéerne, så er ejendommen rammen.