Fredet gård i Voldtofte sælges

I Voldtofte, på Voldtoftevej 8, ligger denne unikke ejendom med to separate boliger, der lever op til de krav, som stilles til en moderne og funktionel bolig af familien med børn, som har behov for plads, eller for to familier, som ønsker at bo på samme matrikel, men i hver sin bolig.

Den firlængede hovedbygning har 215 kvadratmeter  beboelse samt 540 kvadratmeter udhusbygninger fordelt på tre længer. Den rummer stort bryggers med flisegulv og god bordplads, hvorfra der er adgang til to gode værelser og det ene badeværelse med bruseniche. Fra bryggerset er der yderligere adgang til stort køkken i åben forbindelse med opholdsstuen. Fra denne stue er der adgang til entre og soveværelse samt to stuer en-suite til den fine spisestue og eventuelt børnenes multirum, da der fra den bagerste stue er adgang til to værelser. Ved den fine stue er der endvidere adgang til yderligere et badeværelse.

Bag ejendommen ligger en separat bolig på 140 kvadratmeter, som har tilkørsel på siden af hovedejendommen, så man dermed ikke skal igennem gårdspladsen, og der er god mulighed for lejeindtægt eller for at drive erhverv. Boligen rummer en pæn entré med adgang til værelse, gæstetoilet samt husets køkken med god bordplads. Fra køkkenet er der adgang til spiseafdelingen, stort soveværelse, badeværelse samt husets hyggelige stue med pænt parketgulv og synlige bjælker i loftet. Fra stuen er der udgang til den del af haven, som denne bolig benytter.

Den store gårdsplads har gode parkeringsfaciliteter  og rig mulighed for at etablere terrasser, hvor solen og gårdmiljøet kan nydes i fulde drag. Haven er anlagt med græs samt et par hyggelige terrasser.

Selve Voldtofte er en hyggelig lille landsby, hvor man kan nyde stilheden og leve tæt på naturen kun fire kilometer fra  Haarby og Glamsbjerg By, som har indkøbsmuligheder og skoler. Når man skal på langtur er der kun 20 minutters kørsel til motorvejsnettet over Fyn.

Pris: 995.000 kroner.

Læs fredningssagen

Gammelstrand: Fredet firlænget gård sælges

Gammelstrand, Flægmosevej 22, mellem Millinge og Svanninge er navnet til denne imposante, firlængede gård, hvoraf dele kan dateres til 1750’erne. Udtrykket vidner såvel ude som inde om fortiden og bygningerne er nænsomt opdateret med god plads. Der er eksempelvis to køkkener og dermed rum til flere generationer.

Fire længer omslutter gårdspladsen, som tilgås via vognporten. Her træder man nærmest ind i en anden tid med den stenbelagte i gårdsplads og mange andre finesser, mens stråtaget er et kapitel for sig, og det står til bindingsværket med henholdsvis hvide og solgule tavl.

Ønsker flere familier at deles om boligen, kan diverse løsninger tage form. Der er to separate indgange i hver ende af hovedhuset, hvor køkkenerne ligeledes er placeret i hver deres del. I det nordvestlige afsnit er der ligeledes et stort værelse og et badeværelse ved entréen, men ellers ligger de syv stuer og to værelser imellem køkkenerne, hvorfor man kan inddele efter behov. Der er naturligvis også et badeværelse i den østlige del. De særlige udsmykninger af lofter og vægge, de fine brændeovne, rummenes lys og fløjdørene til udearealet er blot eksempler på øvrige elementer, der cementerer hjemmets atmosfære.

Gårdspladsen er et yndet opholdssted i sommermånederne, men der er ligeledes terrassemiljø i andre retninger, hvormed solen let følges. I haven vidner ranke træer om forgangne år, og naturen er i det hele taget nærværende med et rigt dyreliv til følge. Udbygningerne giver jer selvsagt alskens muligheder for dyrehold, hobbyprojekter og meget andet.

Grunden er på 7,6 hektar, hvoraf en lille andel er udlagt som skov. Landskabet i Svanninge Bakker er fantastisk til vandreture og afkobling, og tilsvarende er der ikke langt til en svalende dukkerter ved kysten. Inden for få hundrede meter findes skole, daginstitution og indkøbsmuligheder.

Avlsbygningerne er i dag ikke i landbrugsmæssig drift og rummer derfor mange muligheder. Det kunne være til kødkvæg, hestehold, liberale eller håndværksmæssige erhverv. I en af længerne er der indrettet et gæsteværelsesafsnit, der f.eks. også vil kunne anvendes som jagtstue, B&B eller teenagerafdeling.

Pris 3.900.000 kroner.

Se fredningssagen

Fuirendal Herregård udlejes

Herregården Fuirendal, som hører under Holsteinborg Gods, er en prægtig hovedbygning med et boligareal på godt 600 kvadratmeter fordelt på to plan. Ejendommen er fredet og er fuld af karakter og historie beliggnede i repræsentative og imponerende omgivelser.

Her er smukke stuer med paneler, højt til loftet og alt hvad der hører til i den eksklusive  hovedbygning fra 1609 bygget på hvælvede kældre fra middelalderen.

Furiendal ligger på Sydsjælland mellem Skælskør og Næstved i frie og smukke omgivelser og med en stor privat park omkring med skønne gamle solitairetræer, frugttræer med videre.

Planløsningen er med tre særdeles præsentable stuer i stueplan, køkken, spisekammer, depotrum med videre og kontor eller værelse, påklædningsværelse, badeværelse med mere. På første sal er talrige værelser, et badeværelse, som pt. er under renovering, og et ekstra toilet med videre.

Ejendommen kan således anvendes på mange forskellige måder efter lejers behov og ønsker. Den egner sig godt til bolig for en større familie, eller for blandet bolig / erhverv. De smukke rammer er lette at møblere både moderne og klassisk efter lejers ønske. For en virksomhed er det med til at skabe et særdeles præsentabelt image, og mange typer virksomheder vil kunne nyde godt heraf.

Nærmeste nabo er Fuirendal Kirke, som oprindeligt hørte til samme ejer. Fuirendal ligger nær Bisserup, Sandved og Karrebæksminde. De nærmeste større byer er Skælskør og Næstved.

Der er ved at blive indlagt fjernvarme.

Læs mere om Furiendal Herregård i fredningssagen.

Månedlig huseje: 26.000 kroner plus forbrug.

Fredet ejendom med fem boliglejemål i Aabenraa

Lige midt på den historiske Slotsgade i Aabenraa i nummer 24 A-C  ligger denne flotte og i 2001 og 2002 totalrenoverede fredede byejendom. Den er oprindeligt opført i 1765 og fremstår med pudset og kalket facade til gaden og østgavl, mens opstalt på gårdsiden fremstår i kalket murværk. Ad bygningens hovedindgangsdør kommer man ind i en gennemgående tværgang med ølandsstensbelægning og flot baroktrappe til første sal.

Bygningen er indrettet med fem lejligheder, som er mellem 64 og 125 kvadratmeter store. Bygningen er opvarmet med fjernvarme, og lejlighederne har egne forbrugsmålere til vand, varme og el. Alle lejlighederne fremstår i meget fin stand. Mange af de gamle detaljer og materialevalg fra husets opførelse er bibeholdt, såsom synlige bjælker og de oprindelige loftsbrædder.

Bygningen er overalt meget grundigt og meget nænsomt restaureret, men mangler at få facaderne kalket, tre skorstenene eftergået, samt andet almindeligt løbende vedligeholdelsesarbejde, hvorfor der i udbudsprisen er fratrukket 300.000 kroner til imødegåelse af udgifterne til det manglende arbejde! Der foreligger en skønnet overslagspris på de manglende arbejder. Idet ejendommen er fredet, kan der muligvis opnås tilskud til en del af arbejdet!

Til huset hører to  udhuse i bulkonstruktion indrettet med fem depotrum. Den store grund er anvendt til delvis lukkede gårdhavemiljøer med pigstensbelægning samt tre til fire parkeringspladser.

Pris: 4.700.000 kroner.

Se fredningssagen her

Højbjerggaard: Fredet landbrugsejendom med 29 hektar vest for Odense

Højbjerggaard beliggende på Højbjergvej 140 vest for Odense er en historisk, fynsk landejendom fra 1696. Den firlængede gård er opført i rødt bindingsværk med hvidkalkede tavler, sokler af kampe- og syldsten og med stråtækte tage. Den pigstensbelagte gårdsplads er omkranset af fire længer, heriblandt det 22 fag lange stuehus.

Ejendommen er en landbrugsejendom på knap 29 hektar, hvor landbrugsjorden er forpagtet ud og arealerne grænser op til et nærliggende vådområde med rigt fugleliv og Hovhaven Skov.

Frem til 1764 var Højbjerggård ryttergods, indtil den blev selvejergård i 1786. Gårdanlægget fordeler sig på hele seks længer med et boligareal på 314 kvadratmeter, hvilket giver rum til enten den store familie eller flere generationer. Udlængerne vil egne sig til mange forskellige formål, lige fra kursusvirksomhed, jagtfrokoster til heste- eller fårehold. Der er således masser af plads til opbevaring og praktiske udfoldelser til et liv på landet.  Hverdagens indkøb kan foretages i Korup, og der er få kilometer til Ubberud Skole.

Stuehuset består af fem værelser, tre badeværelser, et stort køkken og bryggers samt tre stuer, hvoraf én af stuerne rummer en hyggelig pejs. Boligen er opgraderet med tidssvarende faciliteter. Interiøret er spækket med originale detaljer: Gulve af teglsten, blotlagte bjælker, vægge af bindingsværk og gamle kakkelovne, bidrager alle til den autentiske stemning.

Højbjerggård er en yderst velbevaret repræsentant for et traditionelt fynsk gårdanlæg med stuehus. Bygninger og omgivelser er fredede, men fremstår meget velholdte af ejerfamilien, der har boet på ejendommen i mere end 50 år.

Pris: 12.000.000 kroner

Se salgsopstilling.

Læs fredningssagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredet landejendom med hotellejligheder sælges

Fem Hotellejligheder og en stor lejlighed med mulighed for privat beboelse på Solbjerggaard, som er en charmerende firlænget landejendom fra 1700-tallet beliggende i Millinge mellem Faaborg og Falsled. Privatbeboelsen har spisestue med brændeovn og frit kig og udgang til både haven og gårdspladsen. Køkkenet er med kogeø. Hovedhuset har i alt syv værelser, stue samt flere toiletter og badeværelser.

Der er indrettet fem ferielejligheder i staldlængerne. Hver især med eget kitchenette, spisemøbler, kingsize dobbeltseng og dejlige badeværelser.

Boligareal: 268 kvadratmeter
Etagemeter ialt: 683 kvadratmeter

Pris: 5.100.000 kroner.

Læs fredningssagen her

Rytterskole i Snesere til salg

Der er få huse tilbage i Danmark fra 1724, men der står et på Bårsevej i Snesere landsby midt mellem Næstved og Præstø. Den stråtækte rytterskole er på to værelser fordelt på 114 kvadrameter og trænger til en kærlig hånd. Meget af det store er allerede gjort. Her er nyere, koblede sprossevinduer og en helt særlig hoveddør fra 2018, og der er støbt gulve med gulvvarmeslanger overalt.

Postnummeret er 4733 Snesere, Tappernøje, bare 50 minutter fra København. Snesere er en landsby med lidt under 100 indbyggere med 12 kilometer/10 minutter til Præstø eller til Næstved.

Pris: 775.000 kroner.

Læs fredningssagen her.

Fredet skipperhus udlejes i Dragør

Skipperhus  på Jens Eyberts Plads 1 midt i Dragør gamle by udlejes umøbleret i 23 måneder. Huset, der er på 152 kvadratmeter, er bygget i 1796 af den kendte bygmester Blichmann og med særlige, smukke detaljer, som er konserveret af Nationalmuseet.

Stueetagen rummer et snedkerbygget, hvidt køkken grænsende mod spisestue med høje træpaneler og store sprossede vinduer, som har udsigt mod haven. I forlængelse af køkkenet findes et stort, nybygget, fadebur med synlige gamle bjælker. I den anden af stueetagen ligger to stuer en suite, hvoraf den ene har brændeovn. Der er ligeledes toilet og bryggers i stueetagen.

På første sal findes et stort loftrum til opbevaring, badeværelse samt tre soveværelser med udsigt over byens  tage og den åbne brostensbelagte plads

Husets have er sydvendt og unikt arrangeret med brosten, græsplæne, gamle rosenbede samt lysthus under vildvin og solrige udepladser. På grunden findes også et udhus, der tidligere fungerede som skipperens værksted og butik. I dag bruges det som værksted/hobbyrum, cykelparkering og opbevaring. Bil kan parkeres på brostenene i husets gård, hvis ønskes.

Månedlig leje 22.000 kr.
Forbrug betales udover månedlig leje.

Læs fredningssagen her

Fredet naturejendom i Randbøldal til salg

I Vejleådal ved Randbøldal, finder man den smukt beliggende og fredede Klingebækgård med et jordtilliggende på 22 hektar. Gårdens historie strækker sig mere end 200 år tilbage tiden og udmærker sig ved bygningernes egnskarakteristiske præg og arkitektur.

Ejendommens bygninger på Tørskindvej 95, 7183 Randbøl består af et stuehus på 144 kvadratmeter i grundplan samt et trelænget stråtækt staldanlæg på 460 kvadratmeter. Bygningerne, der ikke har været beboet og anvendt igennem en længere årrække, fremstår generelt nedslidte og i behov for renovering.

En absolut spændende ejendom, der blot venter på, at nogen med kærlighed skal tage hånd om renoveringen af stedet og de karakteristiske bygninger.Der er udarbejdet to projektbeskrivelser med arkitekttegninger for restaurering af stuehus og driftsbygninger, hvor der er lagt vægt på at etablere en moderne funktionsdygtig beboelsesejendom.

Jordtilliggendet består overvejende af svagt kuperet græsjord med skel og fiskeret i Vejle å. Ejendommen kan alternativt erhverves med et jordtilliggende på to hektar.

Pris med 22 hektar:  Pris 4.400.000 kr.

Pris med 2 hektar: 2.495.000 kr.

Læs fredningssagen her.

Bindingsværksidyl med charme i Søllested på Lolland

Huset på Kaj Munksvej 9 syd for Søllested på Lolland er opført i bindingsværk i 1600-tallet. Det har status af fritidshus beliggende i idylliske og uforstyrrede omgivelser tæt på naturen med en skøn udsigt over åbne marker. Huset er på 110 kvadratmeter fordelt på køkken, en stue, to værelser og badeværelse med brus. De tre disponible rum giver forskellige muligheder for indretning og anvendelse. Der er  sydvendt terrasse og have. Ejendommen  præsenterer sig med sort bindingsværk og røde tavl, mens stråtaget tilfører huset nostalgi og karakter. Indendøre har køkkenet fine skabselementer. Stuen har fritlagte loftsbjælker og er udstyret med en brændeovn.

Huset er nyrenoveret med varmepumpe og langtidsholdbart, støbt gulv.

Pris: 445.000 kr.

 

Fredet byejendom midt i Faaborg til salg

Holkegade 3 er opført omkring 1720 for købmandsenken Maren Pedersdatter Busch.

Ejendommen er i 3 etager, der er fordelt ud med 387 kvm, hvoraf de fleste er anvendt i stueplan og på førstesalen. Her er mange gode opholdsrum og 2 toiletter. Facaden mod Holkegade er formentlig blevet overpudset i slutningen af 1800-årene.

P.t. står ejendommen registreret som erhverv, og omdannelse til bolig skal ske via byggetilladelse fra Faaborg Midtfyn Kommune samt godkendelse fra Kulturarvsstyrelsen. Hør nærmere hos EDC Faaborg omkring dette.

Den historiske ejendom har gennem tiden været brugt til forskellige formål, senest som museum og bogbinderi, og den har ligeledes været anvendt til beboelse.

Ejendommen fremstår med flere fine detaljer, såsom de gamle døre med udskæringer, gamle dørhåndtag, høje paneler, patinerede trægulve og en trappe, der går op igennem etagerne. Uanset, hvilket vindue, man kigger ud af, så har men en dejlig udsigt til enten smukke bygninger, hen over tage eller til vandet og havnen. Der er sket istandsættelse hen over tid, men der er fortsat gode muligheder for at tilsætte jeres eget præg ud fra et rigtig godt udgangspunkt.

Læs fredningssagen her

Pris: 2.995.000 kr.

Fredet, stråtækt længehus nær Augustenborg til salg

På en velbevaret landsbygade i Ketting – et hyggeligt lokalsamfund et par kilometer uden for Augustenborg – finder I denne smukke liebhaverejendom.

Den fredede ejendom daterer sig tilbage til 1773 og er totalrenoveret med stor respekt for den originale stil. Her kan I flytte ind i en ejendom, hvor historisk vingesus og moderne komfort går hånd i hånd, og hvor alle opdateringer er foretaget i den bedste håndværksmæssige kvalitet. Alt har været ude, og der er en flot rød tråd i renoveringen, som er foretaget med assistance fra arkitekt med speciale i gamle, bevaringsværdige og fredede ejendomme.

Med 340 m2 er pladsen generøs, og indretningen er både charmerende og uforudsigelig. Lysindfaldet er ligeledes godt, og fra boligens opholdsrum er der et fint kig over haven og omgivelserne. Grunden på 728 m2 er overskuelig at holde og byder blandt andet på en flot gårdsplads, en skøn terrasse i bygningens vinkel samt et græsareal mod nord og øst, der indrammes af en flot bøgehæk.

 

Pris: 2.795.000 kr.

Fredet investeringsejendom i Viborg

Der er nu en enestående mulighed for at erhverve denne kulturhistoriske ejendom ”Hauchs Gård”, der blev opført i ca. 1520 som adelig bygård og til- og ombygget i 1970.

”Hauchs Gård” ligger midt i Viborgs middelalderlige centrum ved Domkirken og i Latinerkvarteret i Sct. Mogens Gade 7. Den ældste og nok bedst bevarede del af Viborg med snoede, brostensbelagte gader og i flotte historiske og stemningsprægede omgivelser. Der er kort gåafstand til gå- og handelsgaderne, parker og Viborg-søerne.

Ejendommen anvendes i dag som boligudlejningsejendom med 4 herskabelige lejligheder i størrelsen 198-259 m² og en mindre studielejlighed på ca. 30 m². Derudover er der kælder og loft i beboelsesejendommens forhus og en statelig garagebygning med plads til 4 biler.

I ejendommens idylliske gårdhave hersker der ligesom i lejlighederne en utrolig ro på trods af den bynære beliggenhed.

Mange tidligere store brande, særligt branden i 1726, har udslettet Viborgs ældste ejendomme, og ”Hauchs Gård” er en af de få bygninger, der gennem årene har overlevet brandene og står i dag som et vidnesbyrd om bygningskulturen fra middelalderen og renæssancen.

Fredet gammelt gæstgiveri på Als

For de historie- og kulturinteresserede er der nu en helt enestående mulighed for at erhverve sig den interessante og meget solide ejendom, Notmark Gamle Kro, der blev opført omkring år 1700, muligvis allerede i 1690’erne. Man ved, at den var med i en krotælling fra 1704, og at det er bygget af stenene fra Østerholm Slot, der blev revet ned nogle år inden århundredskiftet. Enkelte af stenene er stadig en del af murværket. Huset er trods forskellige anvendelser gennem tiden blevet nænsomt restaureret i den oprindelige stil med mange originale detaljer bevaret, blandt andet det flotte stråtag, hvortil der findes en detaljeret oversigt over fornyelsestidspunkter. En del af taget er udskiftet i 2010, og en anden i 2017. De nuværende ejere, der har haft ejendommen i 38 år, er i besiddelse af en omfattende viden om husets historie, hvilket kan formidles til de næste ejere og være nyttigt i det restaureringsarbejde, som de nye ejere må regne med at skulle gennemføre.

Pris: 595.000 kr.