Fredet byhus i Aabenraa til salg

 Et fredet byhus ved Sct. Nicolai Kirke. Ejendommens historie strækker sig helt tilbage til 1755, med sprossevinduer og synlige bjælker i loftet inden døre.
Boligen byder på i alt 201 kvadratmeter, som fordeler sig over husets stueplan og første sal.  Stueplan rummer køkken-alrum og to stuer og også husets entré, et klassisk flisebadeværelse med bruseniche samt et mindre værelse med skabsvæg. På førstesalen, der er renoveret i 2006, er der yderligere tre værelser, og det største af disse har et helt opbevaringsafsnit med indbyggede skabe. Der er ligeledes et ekstra toilet på førstesalen, og dertil kommer et lille ekstra opbevaringsrum. Dem er der yderligere tre af i stueplan.

Til salg: Fredet fritidsejendom ved Juelsminde

Den historiske ejendom blev opført tilbage i 1854, og den har været i samme families eje igennem mange år. Da ejendommen har status som fredet, er den samtidig restaureret nænsomt og med stor respekt for husets oprindelige og unikke stil.
Foruden stuehuset, der tæller 87 m2, er der to fine udbygninger på henholdsvis 79 m2 og 76 m2. I den ene bygning er der et gæsteværelse, et badeværelse samt et hobbyrum. Herudover rummer den en forstue, et fyrrum og et integreret vognly. Den anden bygning er en gammel lade, som pt. benyttes til opmagasinering af blandt andet havemøbler og brænde.
Stuehuset har en særlig autentisk stemning samt et væld af charmerende detaljer, og samtidig har den en flot udsigt til vandet mod syd. I tillæg til to soveværelser rummer huset et hyggeligt køkken, en opholdsstue og en spisestue med en Morsø-brændeovn. Der er ligeledes en entré og et bryggers med egen indgang.
Pris: 1.295.000 kr.

Bevaringsværdigt bindingsværk i Mallings gamle bydel

Den historiske smedegård på Smedegårds Allé 6 har fæstebreve til Vilhelmsborg helt tilbage til 1664. I dag er det en villa med god plads og god beliggenhed i et børnevenligt kvarter.
Huset i halvandet plan er opført i 1850 og er løbende blevet renoveret, blandt andet med gulvvarme under alle klinkegulve.

Grundens 1.400 kvadratmeter rummer også en stor have med rigt dyreliv samt et isoleret og opvarmet udhus.  Der er desuden et cykelskur med rum til brænde.

Centralt i Malling tæt på letbanen til Aarhus.

Pris: 4.450.000 kr.

Fredet lavenergihus til salg tæt på Ribe Centrum

Den smukke villa er beliggende i Sønder Farup, her kan du opleve fantastisk natur tæt på Vadehavet, derudover er vi kun få kilometer fra Danmarks ældste by Ribe. Her er der gode pasningsmuligheder, gode skoler, indkøb og meget mere.

Villaen blev opført efter gamle håndværksmæssige principper og i fuld respekt for den oprindelige og fredede marskgård grundet fredningen er det værd at nævne at man bl.a. ikke betaler ejendomskat.

Fra facaden fremtræder gården meget smuk og med stråtækt saddeltag. I 2019 er der lagt nyt stråtag på ejendommens vestvendte side samt på karnappen mod syd. Derudover rummer den 8259 kvadratmeter store grund nok plads til at boltre sig på, samt særdeles gode faciliteter til hestehold eller andet dyrehold. Ejendommen rummer både en fin ridebane samt en staldbygning, hvor faciliteterne dækker behov op til tre heste. Derudover er der en smuk have til ejendommen, og rundt om på grunden finder man hyggelige, små terrasser.

De 3 stuer en suite er udsmykket med dekorative, hollandske klinker og klassiske, herskabelige vægpaneler. Dinesengulvenes brede planker står flot til de hvidmalede lofter med synlige bjælker. Hoveddøren leder in til en flot og lys entré, hvor de smukke Ølandsklinker er meget iøjnefaldende. Hvilket man har valgt at fortsætte i køkkenet sammen med et Culinakøkken i massivt træ – absolut topkvalitet! Under samtlige stengulve har man etableret gulvvarme.

I forbindelse med køkkenet, findes den lyse og elegante spisestue. Kontoret støder op til den bagerste stue. Derudover rummer den smukke villa 2 værelser samt 2 badeværelser, som begge fremstår med pæne kvadratiske klinker. På 1. salen er der et lyst og moderne soveværelse med loft til kip, samt et walk-in med rummelige skabe.

Bryggerset er funktionelt og praktisk. Kælderen rummer plads til både vin og anden opbevaring. På ydersiden af de to vognporte i henholdsvis den nordlige og østlige ende, finder man henholdsvis et stort udhuslignende rum med et fint, rustikt stengulv og et værksted.

Fredet gammelt gæstgiveri på Als

For de historie- og kulturinteresserede er der nu en helt enestående mulighed for at erhverve sig den interessante og meget solide ejendom, Notmark Gamle Kro, der blev opført omkring år 1700, muligvis allerede i 1690’erne. Man ved, at den var med i en krotælling fra 1704, og at det er bygget af stenene fra Østerholm Slot, der blev revet ned nogle år inden århundredskiftet. Enkelte af stenene er stadig en del af murværket. Huset er trods forskellige anvendelser gennem tiden blevet nænsomt restaureret i den oprindelige stil med mange originale detaljer bevaret, blandt andet det flotte stråtag, hvortil der findes en detaljeret oversigt over fornyelsestidspunkter. En del af taget er udskiftet i 2010, og en anden i 2017. De nuværende ejere, der har haft ejendommen i 38 år, er i besiddelse af en omfattende viden om husets historie, hvilket kan formidles til de næste ejere og være nyttigt i det restaureringsarbejde, som de nye ejere må regne med at skulle gennemføre.

Pris: 595.000 kr.

Villa i engelsk cottage-stil

I Langebæk nogle få kilometer fra Kalvehave finder man denne ejendom, der på gennemført facon præsenterer sig med en æstetik, der er typisk for klassiske, engelske cottages. Villaen er yderst velholdt og løbende vedligeholdt efter alle kunstens regler, og de mange stemningsskabende detaljer er bevaret. Tilsvarende blev haven i 2015 omlagt, så den fuldstændig matcher huset og dets udtryk. Resultatet er ekstraordinært vellykket og har været fremvist i én af Claus Dalbys seneste bøger –“Cottagehaver – og dem der ligner”.

Det er imidlertid intet under, at ejendommens udseende ligner noget, man ville forvente at møde i Dorset eller i Devon, for huset blev opført i 1892 af godsejer Ida Marie Suhr, som en tro kopi af en engelsk gartnerbolig. Netop det særegne bindingsværk og de sirligt arrangerede mursten i hver enkel tavl, som danner vidt forskellige mønstre afhængigt af den geometriske figur, de er indfældet i, havde man således ladet sig inspirere til under et besøg på et herresæde i England. Man forstår ved første øjekast, hvorfor den smukke, harmoniske stil blev vurderet værdig til import.

Stedet, der opførtes, kaldtes følgeligt Langebæk Asyl, og førstesalen blev bolig for en sygeplejerske, som blandt andet tog sig af de fattige I byen, og i den store stue kunne byens børn samles i søndagsskole.

Pris: 2.595.000 kr.

Wessels Hus på Gråbrødretorv i København / FREDET

Wessels Hus, Gråbrødretorv 3, er både i det ydre og det indre et umådelig velbevaret såkaldt ’ildebrands-hus’, opført i 1732, umiddelbart efter Københavns store brand.

Det består af et forhus ud til Torvet i fem etager, via et trappehus forbundet med et baghus af samme højde. Den unge kunsthistoriker Harald Langberg købte ejendommen i 1943 og gennemførte en mynstergyldig restaurering, hvis resultater og metode han beskrev i bogen Et Hus paa Graabrødretorv (1945).

Siden har den bygningsfredede ejendom løbende været vedligeholdt, således at den også i dag fremtræder historisk korrekt, smuk og sund fra kælder til kvist. Med sine indtagende interiører og det hyggelige gårdsrum er Gråbrødretorv 3 således et enestående velbevaret og atmosfærefyldt historisk miljø her i hjertet af det gamle København.

Læs mere om huset i beskrivelse skrevet af John Erichsen, tidl. museumschef på Københavns Bymuseum og Nationalmuseet: Wessels Hus

 

Stråtækt landlig idyl i Kvistgård

Tidligere tiders skovridere nød respekt og social anerkendelse på niveau med aristokratiet. De tog sig ikke alene af den vigtige produktion af træ i skovene, de arrangerede også jagter for kongen og højadelen, og det var helt almindeligt, at når skovrideren kom ridende til skoven for at se til folkene, så bukkede arbejderne og tog kasketten af.

Skovridergården Valdemarslund i Gurre har tidligere været bolig for generationer af skovridere. De hænger i dag som portrætter på væggen op til 1. sal i en snorlige række, og Kong Christian den 9. har ofte overnattet her. Valdemarslund er stor som en herregård med en knap 200 år gammel jagthytte i baghaven. Hovedhuset er på 574 m2 fra 1807. Skovridergården er fredet, og ligger på en 8.520 m2 grund. Alt er renoveret i samarbejde med Kulturstyrelsen. Der er plads til 3 generationer i 2 selvstændige afdelinger i hovedhuset, men det kan med et lille greb ændres til én bolig, hvis man vil have det hele for sig selv. I så fald får de nye ejere 7 stuer en suite i hele hovedhusets længde. Haven er stor og smuk, anlagt som en park. Valdemarslund er nabo til smukke Gurrehus og den historiske ruin af Gurre Slot. Staten ejer grunden og udlejes til den klækkelige sum af 2.500 kr. om året.

Fra Valdemarslund er der kun en halv time til København, 40 minutter til lufthavnen, 5 kilometer til stranden i Espergærde, 3 kilometer til indkøb i Tikøb og 8 kilometer til Hornbæk. Vigtig danmarkshistorie er skrevet i Gurre, for det var her, Valdemar Atterdag boede og døde på Gurre Slot. Valdemar Atterdag elskede Gurre, og det er til at forstå. Med Gurre Sø på den anden side af gaden er naturen smuk og stille som i et guldmaleri. Her er alle muligheder for en kreativ og privilegeret hverdag sammen med familien.

Fredet og velbevaret liebhaverejendom i hjertet af Tønder

Nu har du en enestående mulighed for at blive ejer af denne smukke ejendom, der er en sjældent udbudt perle med liebhaverstatus. Der er tale om et unikt, historisk gavlhus, der ligger attraktivt placeret i hjertet af Tønder – lige ved gågadens begyndelse.

Huset kan dateres helt tilbage til år 1675, hvilket rangerer det som byens femte ældste. Ejendommen er fredet, hvilket giver ejere unikke beskatningsmuligheder, ude såvel som inde er den blevet nænsomt renoveret med stor respekt for den originale stil. Ejendommen har vundet stor anerkendelse blandt arkitekter såvel som Slots- og Kulturstyrelsen, og den er tilmed blevet præmieret for sin særegenhed.

Allerede når du betragter ejendommen udefra, får du en forsmag på dens særlige charme og karakter. Husets fine frontgavl i rødsten prydes af hvide sprossevinduer, mens de to langsider er af bindingsværk. Helhedsudtrykket er på én og samme tid rustikt og romantisk, og lige meget fra hvilken vinkel du anskuer boligen, vil du mærke historiens vingesus.

Indenfor fortsætter boligen med at imponere, og fra sekundet du gør din entré i dielen, oplever du boligens særlige sjæl og glød. Her prydes gulvet af solide Ølandsfliser, mens en brændeovn sætter ekstra trumf på den hyggelige stemning. Detaljerigdommen i boligen er uovertruffen, og flere steder er husets bjælkeværk synligt. Ikke to døre i huset er identiske, og selv den mindste opdatering er foretaget med stor omhu og eftertænksomhed. Eksempelvis er de næsten skulpturelle håndtag specialvalgte til boligen.

På nuværende tidspunkt er der erhverv i stueplanen på 141 m2 og 48 m2 kælder, hvor stueplanen på 141 m2 kan indrages til bolig. På nuværende tidspunkt er der 147 m2 bolig, fordelt på første og anden sal, med hanebånd i loftet. På de tre etager er der sammenlagt syv smukke værelser/stuer, som alt efter behov også kan benyttes til andre formål. Eksempelvis vil den ene på førstesalen agere et perfekt soveværelse, hvilket sælger også på nuværende tispunkt benytter det til. Den sydøstvendte stue i det nedre plan kan oplagt bruges som Stue eller atelier. I øvrigt har både stueplanet og førstesalen køkken og bad/toiletfaciliteter.

Den lange liste af herligheder stopper dog ikke her. Udenfor venter nemlig en gammel, lukket have, der med stokroser, hortensia og et smukt kirsebærtræ fuldender husets romantiske aura.

Velkommen til Østergade 27, 6270 Tønder.

Kontakt venligst Casper Fonnesbech Thomsen fra Advokatfirmaet Karen Marie Hansen & Anders C. Hansen på tlf: 7472 3900 eller 6067 3900 for fremvisning eller yderligere oplysninger.

Bindingsværksgård til salg / BEVARINGSVÆRDIGT

Dejlig stråtækt firelænget (bevaringsværdig uden restriktioner) bindingsværksgård samt tilhørende mindre hus beliggende i parklignende omgivelser.

Ejendommen er beliggende i mindre landsby tæt ved Kerteminde – nær skov og strand.

Stuehuset er 175 kvm og rummer fire stuer, stort køkken, stort bryggers, stort badeværelse, entre, gæstetoilet, et værelse og fremstår gennemmoderniseret og med jordvarme. Loftetagen er ikke udnyttet.

Det tilhørende hus er 75 kvm fordelt på to etager: To stuer, køkken badeværelse , entre – på første sal er soveværelse og et åbent værelse.

Desuden carport til fire biler.

Gårdens samlede areal er på 10.650 kvm, hvoraf det samlede bebyggede areal udgør 1000 kvm.

Der er store muligheder for eksempelvis af have heste, da der kan anlægges flere folde.

Pris: Højeste bud.

Kontakt direkte til sælger : 40323018 ( efter kl. 17)

Til salg: Den Voigtske Gaard / FREDET

955 m² danmarkshistorie i hjertet af Faaborg. Den Voigtske Gaard har været en markant bygning i bykernen siden 1700-tallet, hvor storkøbmændene gjorde Faaborg til en vigtig handelsby i det sydfynske. Her har forskellige store købmandsslægter sendt fynsk korn ud i verden, men det var et besøg fra en købmandssøns skolekammerat i 1830, der gav stedet sin plads i historiebøgerne.

Skolekammeraten var nemlig H.C. Andersen, og besøget på den store købmandsgård endte i en ulykkelig kærlighed til husets datter, Riborg Voigt, som var afsat til anden side. Den ulykkelige kærlighed blev til digte og breve, og det menes, at H.C. Andersens første udlandsrejse var med henblik på at glemme pigen fra gården i Faaborg. Det skete dog aldrig, og affærens afskedsbrev fra Riborg blev fundet i en skindpung på H.C. Andersens bryst, da han døde mange årtier senere.

Den Voigtske Gaard er en flot gammel købmandsgård beliggende i hjertet af Faaborgs gamle bydel tæt ved byporten, gågadenettet og Faaborg inderhavn.

Vestergade 1E, 1F og 1G er en del af købmandgården. Disse bygninger er opført i 1837-1838, hvor de oprindeligt har været anvendt til pakhus. Bygningerne er opført i 3½ etager med pudsede og gulkalkede facader. Tagkonstruktionen er manzard, der i 1996/97 er pålagt nye vingetegl med undertag.

I 80´erne er bygningerne ombygget til bolig- og butiksformål. Ombygningerne er foretaget med stor respekt for ejendommens alder og oprindelige udseende.

Herudover findes en lille etplansbygning, der er opført i 1968.

Der er i dag indrettet 5 beboelseslejligheder samt 2 butiksenheder i ejendommen.