Præmieret, æstetisk og usædvanlig smuk arkitekttegnet villa fra 1964 i Gentofte

Arkitekten bag ejendommen er den kendte arkitekt Jean-Jacques Barüel som bl.a. havde ansættelse seks år hos Alvar Aaltos tegnestue i Helsingfors, hvor de to stjerne arkitekter arbejdede tæt sammen og prægede hinanden. Sammen med Elissa Aalto tegnede de bl.a. KUNSTEN museum of Modern Art Aalborg, som er Jean-Jacques Barüels hovedværk.

Ejendommen på 276 m² i forskudte plan har lighedstræk med Alvar Aaltos egen private bolig og tegnestue: Aalto House i Helsingfors. Aalto House fungerer i dag som museum i en hyldest til Alvar Aalto. Villaen har været i familiens eje siden 1988 og fremstår i husets oprindelige arkitektoniske stil med utrolig mange flotte detaljer.

Ejendommen er opført i højeste kvalitet med de bedste materialer såsom mahogni vinduer, egetræsparketgulve samt tagrenner og sålbænke i kobber.

Indvendigt er villaen fyldt med mange flotte arkitektoniske detaljer samt et spektakulært og smukt lysindfald fra de store vinduer. Villaen er træ elskerens drøm med overflod af oregon pine: Lofter, gelænder, døre, bogreol og indbyggede garderobskabe.

Boligen indeholder bl.a. entré, gæstetoilet og præsentabel hall med indbygget garderobeskab. Fra entreen er der adgang til afdeling indeholdende soveværelse og dressing room samt stort bryggers med brusekabine. Bryggers har direkte udgang til den stille og ugenerte have.

Imponerende stor højloftet opholdsstue med smukkeste pejs og indbygget reol samt udgang til skøn overdækket terrasse med pejs og adgang til haven. Her kan man sidde ude året rundt med ild i pejsen og nyde stilheden og birkebrændets knitren fra pejsen.  Fra opholdsstuen åben forbindelse til spisestuen, der også er betænkt med smukt lysindfald fra de store vinduer.

I forskudt plan bag køkkenet findes det tidligere pigeværelse med vask og indbygget garderobeskab. Værelset har separat trappe og indgang og kan fungere som ugenert teenager værelse eller støjfrit kontor.

På første sal: Fordelingsgang, forældresoveværelse med indbyggede garderobeskabe, soveværelse og walk-in værelse med skabe. Herudover badeværelse med badekar, bruser og dobbelt vask.

Denne helt og aldeles pragtfulde ejendom er en sjælden sand tidslomme, hvor en ny ejer med et ønske om istandsættelse, sandsynligvis vil respektere huset oprindelige arkitektoniske stil. Æstetikken og arkitekturen er fuldstændig unik, og villaens beboere vil hver dag nyde det spektakulære lysindfald og de mange smukke detaljer.

Vinrankevej er centralt beliggende i Hellerup med Øregårdsparken som ”genbo”, tæt på Øresund, Strandvejens mange butikker og indkøbsmuligheder samt områdets gode skoler som bl.a. Tranegårdsskolen og Øregaard Gymnasium.

Bevaringsværdig patriciavilla i Skive

Enestående patriciervilla midt i Skive. Bygget  i 1911 og tegnet af arkitekt Erik V. Lind.

Husets tre etager er på  347 kvadratmeter og har usædvanlig mange originale detaljer.

Byggestilen er nationalromantisk og villaen er bevaringsværdig i klasse 2.

 

Beboelse: 214 kvm

Vinterhave: 13 kvm

Vinkælder, viktualierum,

Atelier mv.: 120 kvm

 

Litteratur: Kommuneatlas Skive (1995)

Bygninger med Sjæl. Forlaget Hovedland (side 115)

Unikt fredet byhus i hjertet af Aalborg

210 kvadratmeter med mere end 200 års levende historie

En bolig, hvor historiens vingesus mærkes i hvert et hjørne. Fjordgade 2 byder på et hjem, der er fyldt med karakter og sjæl. Dette byhus, beliggende i Aalborgs pulserende centrum blev i 1975 totalrenoveret og har siden været ejet af den tidligere stadsarkitekt i Aalborg Kommune, som var med til at udvikle byen og især dette område.

Med sine 210 bruttokvadratmeter inkl. port tilbyder denne ejendom fra 1800, en sjælden kombination af rummelighed og charme. Her kan du skabe et moderne hjem, der respekterer fortidens æstetik og kvalitet. Ejendommen er fredet udvendigt, hvilket blandt andet betyder, at der ikke betales grundskyld.

I den smukke port mod Fjordgade finder du en mindre parkeringsmulighed og et lille indhegnet grønt fællesareal samt eget cykelskur. I stueetagen et stort værelse (evt. butikslokale) mod gaden og et mindre mod haven. Dertil en fin entre og et toilet.

I husets hjerte på 1. sal befinder sig et hyggeligt køkkenalrum og en stor stue med pejs samt et badeværelse. På 2. sal to værelser med adgang fra repos samt et toilet, hvilket fuldender hjemmets funktionelle indretning. Denne ejendom er en oase i byen, hvor du kan trække dig tilbage fra hverdagens travlhed og nyde familielivet i et hjem, der fortæller en unik historie.

Pris: 5.495.000 kr.

Se mere på: https://www.estaldo.com/listing/285c946f-3541-4959-8f42-c11ba7065351

Kontakt: Jesper Hjort Svensson på jesper@cervus.dk  eller mobil: 27 53 80 07

Firlænget bindingsværksgård med stråtag fra 1714

Drømmer du om at eje en autentisk fynsk bindingsværksgård, så se her:

Beboelse: 164 m2, bestående af entré, gennemgang gård og have, bryggers, 2 stuer, spisekøkken, 3 værelser og 2 badeværelser

Sulebygninger: 481 m2

Grundareal:  7611 m2.

Stald og ladebygninger: 317 m2

Bygningerne er i rimelig vedligeholdt stand – stråtag fuldt intakt, ca. 20 år gammelt.

Kør ind gennem porten og den pigstensbelagte gårdsplads og du er tilbage i år 1714 .

Herudover fritliggende, højloftet lade på 120 m2 og staldbygning på 210 m2

Murede bygninger med eternittag

 

I 2023 er der installeret 13 kW Varmepumpeanlæg (pris kr. 160.000,-)

Varmeudgift pr. år ca. 5.500 kWh – pt. ca. kr. 15.000,-

 

Ejendommen kan være helårsbeboelse eller få status som Flexbolig (Sommerhus)

Salgspris: 795.000,- kr.

Adresse: Skårupvej 1, 5683 Hårby

 

Kontakt:

Mobil 24 48 75 79

Arki-aa@outlook.dk

Fredet byhus i Ribe til salg

Øverst i Puggaardsgade hælder 2 gamle sammenbyggede bindingsværkshuse sig ud mod gaden, så meget at man næsten tror, de vil vælte. Men bare rolig – husene har stået her i næsten 500 år og klarer forhåbentlig mange år endnu. Husene, som er opført omkring 1550, er nogle af de ældste verdslige beboelseshuse i Danmark.

Du har nu mulighed for at eje husene og dermed en del af Ribes historie. Husene fremstår i dag som én bolig. Et byhus skabt af tiden og løbende moderniseret med respekt for dets fredningsstatus.

Indvendigt fascinerer planløsningen med en stueetage, der omfatter en entré, bryggers, badeværelse, køkken med spiseplads, en imponerende spisestue og ikke mindre end to opholdsstuer. Førstesalen udfolder sig med en stor repos, to værelser, et toilet og et praktisk depotrum. På begge etager er der en overraskende god loftshøjde. Til boligen hører en forholdsvis ugeneret lille have med 2 terrasser og et lille rundt orangeri.  Der er udhus med cykelskur og udover dette er der mulighed for at etablere en privat parkeringsplads på grunden.

Fra hjemmet er der få minutters gang til Ribe Domkirke samt gåafstand til indkøb, butikker, offentlig transport og meget, meget mere. På denne beliggenhed får du både en masse liv fra byens gode butikker og restauranter, samt en fantastisk natur rundt om byen.

Lyder dette spændende byhus, som noget for jer, så giv Ribe Mæglerne et kald på tlf. 92 92 67 60. Vi glæder os til at vise boligen frem!

Dreyers Hus – Gl. Skagen fra sin allerfineste side

Adressen på dette gennemførte autentiske hus på Højen i Gl. Skagen indrammer ret godt, hvad du kan forvente dig af dette yderst sjældent udbudte sommerhus helt deroppe på toppen af Danmark.

På en bakketop med 180 graders uhindret udsigt til Skagerraks skumtoppe ligger Havbakken 2 – eller Dreyers Hus som det går under i Skagens folkemunde. Idyllisk og underspillet troner huset som et historisk øjebliksbillede på, hvad Gl. Skagen repræsenterer, når alt går op i en højere enhed.

Liggende der for enden af vejen og med en unik placering i klitterne er det sagnomspundne skagensgule sommerhus med de karakteristiske røde tegl blandt de bedst beliggende i hele Gl. Skagen. Uden overdrivelse. Af samme grund har det været ejet af samme familie i nær mod 100 år.

Huset er Bedre Byggeskik fra 1920’erne og er udpeget som bevaringsværdigt af Frederikshavn Kommune. Huet var et af de første huse, der fik mulighed for at få en plakette af Historiske Huse. Bronzeplaketten skal minde ejeren om, det ansvar han har for husets bevaringsværdier og samtidige gøre forbipasserende opmærksomme på, at her ligger der et hus med særlige arkitektoniske kvaliteter.

Læs mere om tildelingen af plaketten til Dreyers Hus i Skagens Avis her og se indslag fra TV2 Nord her.

Pris: 32 mio. kr.

Villa i engelsk cottage-stil

I Langebæk nogle få kilometer fra Kalvehave finder man denne ejendom, der på gennemført facon præsenterer sig med en æstetik, der er typisk for klassiske, engelske cottages. Villaen er yderst velholdt og løbende vedligeholdt efter alle kunstens regler, og de mange stemningsskabende detaljer er bevaret. Tilsvarende blev haven i 2015 omlagt, så den fuldstændig matcher huset og dets udtryk. Resultatet er ekstraordinært vellykket og har været fremvist i én af Claus Dalbys seneste bøger –“Cottagehaver – og dem der ligner”.

Det er imidlertid intet under, at ejendommens udseende ligner noget, man ville forvente at møde i Dorset eller i Devon, for huset blev opført i 1892 af godsejer Ida Marie Suhr, som en tro kopi af en engelsk gartnerbolig. Netop det særegne bindingsværk og de sirligt arrangerede mursten i hver enkel tavl, som danner vidt forskellige mønstre afhængigt af den geometriske figur, de er indfældet i, havde man således ladet sig inspirere til under et besøg på et herresæde i England. Man forstår ved første øjekast, hvorfor den smukke, harmoniske stil blev vurderet værdig til import.

Stedet, der opførtes, kaldtes følgeligt Langebæk Asyl, og førstesalen blev bolig for en sygeplejerske, som blandt andet tog sig af de fattige i byen, og i den store stue kunne byens børn samles i søndagsskole.

Pris: 1.495.000 kr.

Gammelstrand: Fredet firlænget gård sælges

ÅBENT HUS: SØNDAG DEN 26. MAJ, FRA KLOKKEN 13-15

TILMELDING IKKE NØDVENDIG

Gammelstrand, Flægmosevej 22, mellem Millinge og Svanninge er navnet til denne imposante, firlængede gård, hvoraf dele kan dateres til 1750’erne. Udtrykket vidner såvel ude som inde om fortiden og bygningerne er nænsomt opdateret med god plads. Der er eksempelvis to køkkener og dermed rum til flere generationer.

Fire længer omslutter gårdspladsen, som tilgås via vognporten. Her træder man nærmest ind i en anden tid med den stenbelagte i gårdsplads og mange andre finesser, mens stråtaget er et kapitel for sig, og det står til bindingsværket med henholdsvis hvide og solgule tavl.

Ønsker flere familier at deles om boligen, kan diverse løsninger tage form. Der er to separate indgange i hver ende af hovedhuset, hvor køkkenerne ligeledes er placeret i hver deres del. I det nordvestlige afsnit er der ligeledes et stort værelse og et badeværelse ved entréen, men ellers ligger de syv stuer og to værelser imellem køkkenerne, hvorfor man kan inddele efter behov. Der er naturligvis også et badeværelse i den østlige del. De særlige udsmykninger af lofter og vægge, de fine brændeovne, rummenes lys og fløjdørene til udearealet er blot eksempler på øvrige elementer, der cementerer hjemmets atmosfære.

Gårdspladsen er et yndet opholdssted i sommermånederne, men der er ligeledes terrassemiljø i andre retninger, hvormed solen let følges. I haven vidner ranke træer om forgangne år, og naturen er i det hele taget nærværende med et rigt dyreliv til følge. Udbygningerne giver jer selvsagt alskens muligheder for dyrehold, hobbyprojekter og meget andet.

Grunden er på 7,6 hektar, hvoraf en lille andel er udlagt som skov. Landskabet i Svanninge Bakker er fantastisk til vandreture og afkobling, og tilsvarende er der ikke langt til en svalende dukkerter ved kysten. Inden for få hundrede meter findes skole, daginstitution og indkøbsmuligheder.

Avlsbygningerne er i dag ikke i landbrugsmæssig drift og rummer derfor mange muligheder. Det kunne være til kødkvæg, hestehold, liberale eller håndværksmæssige erhverv. I en af længerne er der indrettet et gæsteværelsesafsnit, der f.eks. også vil kunne anvendes som jagtstue, B&B eller teenagerafdeling.

Pris 3.500.000 kroner.

Se fredningssagen

Fuirendal Herregård udlejes

Herregården Fuirendal, som hører under Holsteinborg Gods, er en prægtig hovedbygning med et boligareal på godt 600 kvadratmeter fordelt på to plan. Ejendommen er fredet og er fuld af karakter og historie beliggnede i repræsentative og imponerende omgivelser.

Her er smukke stuer med paneler, højt til loftet og alt hvad der hører til i den eksklusive  hovedbygning fra 1609 bygget på hvælvede kældre fra middelalderen.

Furiendal ligger på Sydsjælland mellem Skælskør og Næstved i frie og smukke omgivelser og med en stor privat park omkring med skønne gamle solitairetræer, frugttræer med videre.

Planløsningen er med tre særdeles præsentable stuer i stueplan, køkken, spisekammer, depotrum med videre og kontor eller værelse, påklædningsværelse, badeværelse med mere. På første sal er talrige værelser, et badeværelse, som pt. er under renovering, og et ekstra toilet med videre.

Ejendommen kan således anvendes på mange forskellige måder efter lejers behov og ønsker. Den egner sig godt til bolig for en større familie, eller for blandet bolig / erhverv. De smukke rammer er lette at møblere både moderne og klassisk efter lejers ønske. For en virksomhed er det med til at skabe et særdeles præsentabelt image, og mange typer virksomheder vil kunne nyde godt heraf.

Nærmeste nabo er Fuirendal Kirke, som oprindeligt hørte til samme ejer. Fuirendal ligger nær Bisserup, Sandved og Karrebæksminde. De nærmeste større byer er Skælskør og Næstved.

Der er ved at blive indlagt fjernvarme.

Læs mere om Furiendal Herregård i fredningssagen.

Månedlig huseje: 26.000 kroner plus forbrug.

Fredet ejendom med fem boliglejemål i Aabenraa

Lige midt på den historiske Slotsgade i Aabenraa i nummer 24 A-C  ligger denne flotte og i 2001 og 2002 totalrenoverede fredede byejendom. Den er oprindeligt opført i 1765 og fremstår med pudset og kalket facade til gaden og østgavl, mens opstalt på gårdsiden fremstår i kalket murværk. Ad bygningens hovedindgangsdør kommer man ind i en gennemgående tværgang med ølandsstensbelægning og flot baroktrappe til første sal.

Bygningen er indrettet med fem lejligheder, som er mellem 64 og 125 kvadratmeter store. Bygningen er opvarmet med fjernvarme, og lejlighederne har egne forbrugsmålere til vand, varme og el. Alle lejlighederne fremstår i meget fin stand. Mange af de gamle detaljer og materialevalg fra husets opførelse er bibeholdt, såsom synlige bjælker og de oprindelige loftsbrædder.

Bygningen er overalt meget grundigt og meget nænsomt restaureret, men mangler at få facaderne kalket, tre skorstenene eftergået, samt andet almindeligt løbende vedligeholdelsesarbejde, hvorfor der i udbudsprisen er fratrukket 300.000 kroner til imødegåelse af udgifterne til det manglende arbejde! Der foreligger en skønnet overslagspris på de manglende arbejder. Idet ejendommen er fredet, kan der muligvis opnås tilskud til en del af arbejdet!

Til huset hører to  udhuse i bulkonstruktion indrettet med fem depotrum. Den store grund er anvendt til delvis lukkede gårdhavemiljøer med pigstensbelægning samt tre til fire parkeringspladser.

Pris: 4.700.000 kroner.

Se fredningssagen her

Rytterskole i Snesere til salg

Der er få huse tilbage i Danmark fra 1724, men der står et på Bårsevej i Snesere landsby midt mellem Næstved og Præstø. Den stråtækte rytterskole er på to værelser fordelt på 114 kvadrameter og trænger til en kærlig hånd. Meget af det store er allerede gjort. Her er nyere, koblede sprossevinduer og en helt særlig hoveddør fra 2018, og der er støbt gulve med gulvvarmeslanger overalt.

Postnummeret er 4733 Snesere, Tappernøje, bare 50 minutter fra København. Snesere er en landsby med lidt under 100 indbyggere med 12 kilometer/10 minutter til Præstø eller til Næstved.

Pris: 775.000 kroner.

Læs fredningssagen her.

Fredet naturejendom i Randbøldal til salg

I Vejleådal ved Randbøldal, finder man den smukt beliggende og fredede Klingebækgård med et jordtilliggende på 22 hektar. Gårdens historie strækker sig mere end 200 år tilbage tiden og udmærker sig ved bygningernes egnskarakteristiske præg og arkitektur.

Ejendommens bygninger på Tørskindvej 95, 7183 Randbøl består af et stuehus på 144 kvadratmeter i grundplan samt et trelænget stråtækt staldanlæg på 460 kvadratmeter. Bygningerne, der ikke har været beboet og anvendt igennem en længere årrække, fremstår generelt nedslidte og i behov for renovering.

En absolut spændende ejendom, der blot venter på, at nogen med kærlighed skal tage hånd om renoveringen af stedet og de karakteristiske bygninger.Der er udarbejdet to projektbeskrivelser med arkitekttegninger for restaurering af stuehus og driftsbygninger, hvor der er lagt vægt på at etablere en moderne funktionsdygtig beboelsesejendom.

Jordtilliggendet består overvejende af svagt kuperet græsjord med skel og fiskeret i Vejle å. Ejendommen kan alternativt erhverves med et jordtilliggende på to hektar.

Pris med 22 hektar:  Pris 4.400.000 kr.

Pris med 2 hektar: 2.495.000 kr.

Læs fredningssagen her.

Bindingsværksidyl med charme i Søllested på Lolland

Huset på Kaj Munksvej 9 syd for Søllested på Lolland er opført i bindingsværk i 1600-tallet. Det har status af fritidshus beliggende i idylliske og uforstyrrede omgivelser tæt på naturen med en skøn udsigt over åbne marker. Huset er på 110 kvadratmeter fordelt på køkken, en stue, to værelser og badeværelse med brus. De tre disponible rum giver forskellige muligheder for indretning og anvendelse. Der er  sydvendt terrasse og have. Ejendommen  præsenterer sig med sort bindingsværk og røde tavl, mens stråtaget tilfører huset nostalgi og karakter. Indendøre har køkkenet fine skabselementer. Stuen har fritlagte loftsbjælker og er udstyret med en brændeovn.

Huset er nyrenoveret med varmepumpe og langtidsholdbart, støbt gulv.

Pris: 420.000 kr.

 

Fredet investeringsejendom i Viborg

Der er nu en enestående mulighed for at erhverve denne kulturhistoriske ejendom ”Hauchs Gård”, der blev opført i ca. 1520 som adelig bygård og til- og ombygget i 1970.

”Hauchs Gård” ligger midt i Viborgs middelalderlige centrum ved Domkirken og i Latinerkvarteret i Sct. Mogens Gade 7. Den ældste og nok bedst bevarede del af Viborg med snoede, brostensbelagte gader og i flotte historiske og stemningsprægede omgivelser. Der er kort gåafstand til gå- og handelsgaderne, parker og Viborg-søerne.

Ejendommen anvendes i dag som boligudlejningsejendom med 4 herskabelige lejligheder i størrelsen 198-259 m² og en mindre studielejlighed på ca. 30 m². Derudover er der kælder og loft i beboelsesejendommens forhus og en statelig garagebygning med plads til 4 biler.

I ejendommens idylliske gårdhave hersker der ligesom i lejlighederne en utrolig ro på trods af den bynære beliggenhed.

Mange tidligere store brande, særligt branden i 1726, har udslettet Viborgs ældste ejendomme, og ”Hauchs Gård” er en af de få bygninger, der gennem årene har overlevet brandene og står i dag som et vidnesbyrd om bygningskulturen fra middelalderen og renæssancen.

Fredet og velbevaret liebhaverejendom i hjertet af Tønder

Nu har du en enestående mulighed for at blive ejer af denne smukke ejendom, der er en sjældent udbudt perle med liebhaverstatus. Der er tale om et unikt, historisk gavlhus, der ligger attraktivt placeret i hjertet af Tønder – lige ved gågadens begyndelse.

Huset kan dateres helt tilbage til år 1675, hvilket rangerer det som byens femte ældste. Ejendommen er fredet, hvilket giver ejere unikke beskatningsmuligheder, ude såvel som inde er den blevet nænsomt renoveret med stor respekt for den originale stil. Ejendommen har vundet stor anerkendelse blandt arkitekter såvel som Slots- og Kulturstyrelsen, og den er tilmed blevet præmieret for sin særegenhed.

Allerede når du betragter ejendommen udefra, får du en forsmag på dens særlige charme og karakter. Husets fine frontgavl i rødsten prydes af hvide sprossevinduer, mens de to langsider er af bindingsværk. Helhedsudtrykket er på én og samme tid rustikt og romantisk, og lige meget fra hvilken vinkel du anskuer boligen, vil du mærke historiens vingesus.

Indenfor fortsætter boligen med at imponere, og fra sekundet du gør din entré i dielen, oplever du boligens særlige sjæl og glød. Her prydes gulvet af solide Ølandsfliser, mens en brændeovn sætter ekstra trumf på den hyggelige stemning. Detaljerigdommen i boligen er uovertruffen, og flere steder er husets bjælkeværk synligt. Ikke to døre i huset er identiske, og selv den mindste opdatering er foretaget med stor omhu og eftertænksomhed. Eksempelvis er de næsten skulpturelle håndtag specialvalgte til boligen.

På nuværende tidspunkt er der erhverv i stueplanen på 141 m2 og 48 m2 kælder, hvor stueplanen på 141 m2 kan indrages til bolig. På nuværende tidspunkt er der 147 m2 bolig, fordelt på første og anden sal, med hanebånd i loftet. På de tre etager er der sammenlagt syv smukke værelser/stuer, som alt efter behov også kan benyttes til andre formål. Eksempelvis vil den ene på førstesalen agere et perfekt soveværelse, hvilket sælger også på nuværende tispunkt benytter det til. Den sydøstvendte stue i det nedre plan kan oplagt bruges som Stue eller atelier. I øvrigt har både stueplanet og førstesalen køkken og bad/toiletfaciliteter.

Den lange liste af herligheder stopper dog ikke her. Udenfor venter nemlig en gammel, lukket have, der med stokroser, hortensia og et smukt kirsebærtræ fuldender husets romantiske aura.

Velkommen til Østergade 27, 6270 Tønder.

Kontakt venligst Michael Riis fra Nybolig på tlf. 74723101 eller 40363891 for fremvisning eller yderligere oplysninger.