Til salg: Del af Søibergs Gård i Gammel Skagen / FREDET

Denne trelængede gård er beliggende på Kunstnerstien i Gl. Skagen – en blind grusvej, som fører fra Jeckelsvej ned til Søibergs Gård. Gården, der er fredet, ligger med Sømærket og Ruths Hotel som nærmeste naboer og har en helt særlig placering midt i fredet natur.

Ejendommen er indrettet med to beboelser, hvoraf det er den østlige længe med 2/3 dele af ejendommen, beliggende på en 2.925 m2 stor grund, der er til salg. Østlængen indeholder bl.a. opholdstue med muret pejs, trægulve, paneler på vægge og synlige bjælker. Køkken med klinkegulv og lille spiseplads. Både stue, spisestue, soveværelse og lille gennemgangsværelse har kig ned i haven og videre ud på fredet natur. På 1. salen findes to værelser.

Søibergs Gård er opført i 1880, ombygget i 1930 og restaureret 2014-2018. Østlængens vestvendte side er bindingsværk, resten grundmuret.

For yderligere information kontakt SKAGEN Mægleren på calundan@skagenmaegleren.dk 

Til salg: Spændende ejendom i Møgeltønder / FREDET

På den flotte og idylliske Slotsgade i Møgeltønder ligger denne fredede ejendom, som tidligere var en blandet bolig- og erhvervsejendom, men som i dag er villa med beboelsesareal på hele 210 m2. Perfekt til kunstner, som ønsker flot udstilligsvinduer til Slotsgadens mange besøgende.

Ejendommen er opført flotte i røde sten med stråtag – og her er et årligt forfald pr. år på hele kr. 157.854,- årligt som kan ydnyttes skattemæssigt. Forhør nærmere herom.

Indvendig udmærker ejendommen sig med hele 3 stuer med synlige bjælker og tæpper, 4 værelser, køkken beliggende op til stue, badeværelse samt flere disponible rum, hvoraf det ene er særdeles velegnet til værksted/kundstnerrum. 30 m2 er på 1. sal med bl.a. 2 af værelserne. Tillige er her lille kælder med viktualierum samt disp. rum.

Stort garage og værksted i vinklen på ejendommen – her er god plads!

Nem mindre have mod syd og vest – et dejligt fristed.

Til salg: Gennemrestaureret villa / FREDET

Centralt i Vejen finder I denne sjældent udbudte og smukke villa, som er opført i en speciel og nydelig byggestil af byggemester Holden-Hansen i 1880, og som for omtrent 20 år siden blev renoveret i samråd med arkitekt Steffen Søndergaard, så den i dag får en flot og indbydende ejendom.

Boligen har hvidmalet facade, der komplementeres af rødt tegltag og flere, gode udhuse herunder en muret garage med tilknyttet hobbyrum fra 2003, som er på hele 69 m2.

Stuehuset er fredet og byder på 157 m2 fordelt over halvandet plan, som giver jer god plads til familietid. Endelig får I en helt perfekt og central beliggenhed, der giver jer gåafstand til daginstitution, Østerbyskolen og indkøbsmuligheder, som alt sammen er placeret under én kilometer væk.

Til salg: Mølle og møllegård på Langeland / FREDET

På Sydlangeland ligger Lindelse Mølle og møllegård. Det er en fredet ejendom fra 1846.

Møllen er en af de sidste velbevarede møller på Langeland. Den kan ikke male mel, men alle kværne og interiør i øvrigt er i velbevaret stand. Den knejser smukt i landskabet, og går man rundt på omgangen har man en fantastisk udsigt til både øst og vest og kan se de omkringliggende øer.

Møllegården fremtræder alle steder meget originalt og oprindeligt. Den indeholder 3 værelser og to stuer, køkken og bad samt diverse små rum.

Desuden er der en baggang med flere rum. I denne baggang findes bla. en original kampestensbrønd.

Oprindeligt har møllegården været trelænget. Beboelseslængen er intakt, og lade/staldlængen er ruinagtig. Denne længe er blevet affredet, så her er der mulighed for nedtagning eller ombygning uden fredningsregler.

Den tilhørende grund er 9846 m2. Der findes mange gamle frugttræer på grunden.

Til salg: Unik bindingsværkidyl i Skipperbyen Troense / FREDET

Fredet bindingsværksejendom, der er nænsomt og perfekt moderniseret med anvendelse af de korrekte materialer og håndværksskikke, så ejendommen i dag fremstår i fantastisk god stand og indeholder en lys og moderne bolig med bevaring af masser af gamle og oprindelige detaljer.

Samtidig ligger ejendommen således, at der er havudsigt fra alle primære rum, med en ugeneret parklignende have bag og med andel i en fælles privat bade/bådebro 2 minutters gang væk.

Boligen indeholder: Flot entre med en af sydfyns flotteste hoveddøre, skønt lyst køkken/alrum med nyere køkken, spiseplads og super udsigt, lys og hyggelig opholdsstue i forbindelse med dejlig spisestue med udgang til skøn terrasse og have, kontor/værelse samt stort værelse, ligeledes med udgang til terrasse, mellemgang med trappe, tegnet af arkitekt Havsteen-Mikkelsen til 1. sal, lyst badeværelse med bruseniche, praktisk bryggers/baggang med udgang til pigstensbelagt gårdsplads.

1. sal: Hyggelig opholdsstue med flot udsigt over vandet, stort værelse/soveværelse samt yderligere uudnyttet loftsrum som eventuelt kan indrettes til yderligere bolig.

Til ejendommen hører fritliggende gennemrenoveret udbygning med mulighed for gæsteafdeling, hobbyværksted eller andet samt endnu en fritliggende bygning, tidligere svinestald, gennemrenoveret med bibeholdelse af de gamle soltørrede mursten, indrettet med disponibelt rum samt stor viktualiekælder. Der er 2 skønne terrasser og en skøn have indrettet i flere afdelinger og med et nyere havehus/redskabsrum med indlagt el og vand.

Til salg: Nationalromantisk landvilla / Bevaringsværdig

Bygningen er opført i 1909 i den Nationalromantiske stil (periode fra ca. 1890 til 1910) og er belønnet med Historiske Huses plakette til bevaringsværdige huse.

Ejendommen er SAVE-registreret i kategori 3 og kan godkendes som flexbolig, dvs. helårshus uden bopælspligt.

Bygningen har gennemgået en større renovering 2003-2008 efter gamle håndværksforskrifter. Det omfatter fx kalkning af facade og originale linoliemalede vinduer.

Førstesalen er indrettet som ét stort rum til kip med synlige spær og hanebånd og med ovenlys vinduer med udsigt til mark og skov. Ideelt som kunsteratelier og anden kunstnerisk virksomhed.

Indendørs finder man originale, specielle gerigter + dør- og vinduesindfatninger, herunder forsatsrammer fra Skjern Vinduer. Originale, ludbehandlede plankegulve, stuk mv. Specielt køkken med jalouisilåger i massiv fyr – håndlavet v/Skodsnedkeren plus massive køkkenbordplader og ovninddækning af fyr – håndsnedkeret af svenske  håndplukkede fyrreplanker v/tømrermester Lars Norit, At-Bo vitrineskab af massiv fyr, Arne Jacobsen dørgreb, Hotel Royal København, m.v.

Endvidere forefindes udbygning med nyt tegltag – af tysk fabrikat magen til hovedbygningens oprindelige tag fra 1909.

Til ejendommen hører en dejlig grund på 1.349 m2 med en meget smuk tilplantet have med bl.a. over 100 historiske roser af mange forskellige sorter. Dertil et havebassin med den grønne frø som beboer plus ikke mindst den ekstremt sjældne grønbrogede tudse. Et areal er udlagt med bi- og insektvenlig engblanding. Fuglelivet i haven er særdeles rigt. Endelig er der en fantastisk udsigt over åbne marker og skov.

Priside: 995.000 kr.

Kontakt sælger for fremvisning, herunder for tilsendelse af flere fotos af ejendommen. Se mere på www.historiskvilla.dk

 

Til salg: Moderniseret ejendom v. Blåvand / FREDET

Her er chancen for at blive ejer af den fredede ejendom “Regine” og dermed en del af det gl. Blåvand og samtidig få en fantastisk velbevaret ejendom.

Ejendommen, der oprindelig er opført i 1881, har i de sidste årtier, gennemgået en kraftig men nænsom modernisering, således at det i dag fremstår indflytningsklar i en flot restaureret stand. Ejendommen har et samlet areal på i alt 221 m2 + 60 m2 kombineret gæsteanneks/garage.

Bygningen er fredet, hvilket indebærer mange fordele – eks. lav beskatning samt mulighed for at fratrække udgifter i forbindelse med renovering m.m.

Ejendommen indeholder:

Hovedbygning: Entre, mellemgang, gæstetoilet, depotrum. Stor pejsestue med bl.a. pejs og barmiljø. Køkkenafd. med hårde hvidevarer, værelse med skabsvæg. Værelse, spisestue, opholdsstue med brændeovn. Depotrum. Hyggestue. 2 mindre værelser.

Gæstebygning: Entre. 2 gode værelser. Badeværelse med brus. Garage.

 

 

 

Til salg: Velholdt byhus i Aabenraa / FREDET

Slotsgade 3, 6200 Aabenraa

Denne fredede ejendom er på 140 m2 fordelt over tre etager.

Huset er vedligeholdt efter forskrifterne og har bl.a. optoglas-vinduer, en ny brændeovn,  er udvendigt malet med åndbar silikatmaling (Keim) i sommeren 2018, hvor adskillige steder i muren blev restaureret.

Huset ligger i en af Aabenraas rolige brostensbelagte gader tæt på alt: Indkøb, havn og strand, sportsarena og smukke cykel- og gåture, gågaden med mange caféer og restauranter samt museer og både et dansk og et tysk bibliotek.

Den smukke sydvendte gårdhave med flere terrasser gør huset endnu større om sommeren.

Til salg: Jægergården i Fredensborg / FREDET

Jægergården er et af de ældste huse i Fredensborg By og lå helt centralt som nabo til slottet. Huset er fra 1737 og var det 8. hus i byen. Huset burde have heddet Bagergården, da det startede som menageribageri: ejeren leverede brød til slottets zoologiske barokhave.

Hele Jægergårdens ejerhistorik er fastlagt. Huset har været alt fra håndværkerbolig, aftægtsbolig til præstegård. I midten af 1800-tallet blev huset pensionat for de mange sommergæster fra byen. Som ’trækplaster’ fik det navnet Jægergården, hvilket skulle skaffe flere betalende gæster. Den og mange andre historier gør huset til noget ganske særligt og med sin helt egen sjæl.

Ejendommen har gennem de sidste 15 år gennemlevet en forvandling fra et træt gammelt hus til en nutidig bolig. Huset er blevet nænsom restaureret med respekt for husets originalitet af de bedste håndværkere og arkitekter.

Huset er fredet.

Til salg: Kirkehøjgaard ved Faaborg / FREDET

Ejendommen er fredet i 1990. Alle bygningernes ydervægge er bindingsværk med udvendigt synligt træværk og stråtag

Den fine gård er en fæstegård fra Hvedholm Slot og fra haven ses indgangen til slottet med voldgrav. Ejendommen er beliggende lige overfor den særprægede Horne Kirke, der er den eneste rundkirke på Fyn. Den smukke rundkirke kan også ses fra mange steder i haven.

Hele ejendommen er omkranset af velholdte stendiger. Der er talrige spændende træer og buske bl.a. valnøddetræ, flere sorter æbletræer, pæretræer, blommetræer. Buske: Hindbær, Solbær, Ribs, Hyld og der er en ca. 70 meter lang hasselnøddeallé. Biodiversiteten er stor – med denne gård er mulighederne mange.

Der er pikkelsten på gårdspladsen med gammelt granit drikketrug.

Meget kuperet terræn både i haven og på hele Horne land. Ca. 8-10000 kvm. eller ca. 2 tønder land. Jorden er god og fed.

En drøm og bestemt en liebhaverbolig. Men der skal laves mange ting deraf prisen på 400.000 kr.

Ejendommen består af

Hovedhus 148 kvm boligareal; 111 kvm tagetage, der ikke er udnyttet.

20 kvm kælder. Opført i 1750. Væsentlig om- og tilbygning i 1854

Udhus, 3 længer, 350 kvm. Opført i 1778. Væsentlig om- og tilbygning i 1850.

Kovehus 35 kvm. Opført i 1750.

Bindingsværksgård til salg / BEVARINGSVÆRDIGT

Dejlig stråtækt firelænget (bevaringsværdig uden restriktioner) bindingsværksgård samt tilhørende mindre hus beliggende i parklignende omgivelser.

Ejendommen er beliggende i mindre landsby tæt ved Kerteminde – nær skov og strand.

Stuehuset er 175 kvm og rummer fire stuer, stort køkken, stort bryggers, stort badeværelse, entre, gæstetoilet, et værelse og fremstår gennemmoderniseret og med jordvarme. Loftetagen er ikke udnyttet.

Det tilhørende hus er 75 kvm fordelt på to etager: To stuer, køkken badeværelse , entre – på første sal er soveværelse og et åbent værelse.

Desuden carport til fire biler.

Gårdens samlede areal er på 10.650 kvm, hvoraf det samlede bebyggede areal udgør 1000 kvm.

Der er store muligheder for eksempelvis af have heste, da der kan anlægges flere folde.

Pris: Højeste bud.

Kontakt direkte til sælger : 40323018 ( efter kl. 17)

Til salg: Ellemosegaard / FREDET

Denne idylliske bondegård Ellemosegaard, er et skønt stykke af danmarkshistorien. Den firlængede stråtækte bindingsværksgård, bestående af stuehus med bislag og sammenbygget med de tre driftslænger er oprindeligt fra 1777.

Gårdanlægget betragtes af fagfolk som enestående og med særdeles høj autenticitet. Dens fredningsværdi består primært i anlæggets helstøbte karakter og den egns- og tidstypiske anvendelse af en særlig bindingsværkskonstruktion med indvendige sidebånd. Gården blev fredet i 2003.

Er du interesseret i yderligere viden om gården, kan fredningsindstillingen rekvireres hos Historiske Huses sekretariat.

Desuden kan du kontakte Karina og Bettina Clemensen tlf. 4491 6400 eller mail: clemensen@sclemensen.dk.