Fredet liebhaverejendom – tidligere kro ved Esbjerg sælges

Indflytningsklar liebhaverejendom  med plads til hestehold, bed and breakfast, gårdbutik eller til at bo flere generationer og erhverv.

I hovedbygningen, hvor Ølufvad Kro tidligere har været drevet i en del af bygningen, er der 296 meget brugbare kvadratmeter, heraf er 116 kvadratmeter  registreret som erhverv, der bruges som bolig. Loftshøjden er de fleste steder over to meter. Rummene er renoveret og vedligeholdt med sagkyndig arkitektbistand , således at hele ejendommen generelt fremtræder i meget fin stand. Esbjerg Byfond har i 2013 præmieret ejendommen for “nænsom bevaring af bygninger og haven i en helhed”.

I separat bygning overfor hovedbygningen har der tidligere været kørestald. Bygningen er på 255 kvadratmeter, heraf er det største rum et tidligere butiksareal med gulvvarme og brændeovn – i resten er der badeværelse, hems, værksted, fyrrum, carport og stald med tre hestebokse – og mulighed for at etablere tre store udebokse i den nuværende carport. Der kan etableres flere hestebokse indenfor, eller rummet kan bruges til andre formål såsom gildesal. Både denne bygning og hovedbygningen opvarmes med et kombifyr fra 2012 – med automatisk påfyldning af træpiller.

Udenfor bygningerne er der parklignende have med 20 gange 40 As-ground ridebane med lys fra 2018.  Ved siden af er der bygget en overdækning således, at hestene også kan gå på døgnfold. Jorden grænser ned til både Skærbæk Bæk og Alslev Å . Ølufvad Hovedvej er den første del af hovedvejen fra Korskroen mod Varde – så ønsker man at drive erhverv med stor synlighed for mange bilister – så er her bestemt muligheden.

Pris: 2. 398.000 kroner.

Læs fredningssagen.

Højbjerggaard: Fredet 6-længet bindingsværksgård med skoven som nabo sælges

Højbjerggaard beliggende på Højbjergvej 140 vest for Odense er en historisk fynsk landejendom opført i bindingsværk fyldt med sjæl, originale detaljer og 300 års arkitekturhistorie. Gården besidder en fortid som ryttergods og selvejergård. Gårdanlægget fordeler sig på hele seks længer med et boligareal på 314 kvadratmeter, hvilket giver rum til enten den store familie eller flere generationer.

Grunden på knap 29 hektar emmer af landlig idyl og naturskønne omgivelser og grænser op til vådområde og Hovhaven Skov. Omgivelserne omkring Højbjerggaard udgør en væsentlig del af den samlede kulturhistoriske helhed. Foruden naboskabet med naturen og de åbne vidder tilgodeses hverdagen af alskens fornødenheder i Korup, og der er ligeledes få kilometer til Ubberud Skole.

Der er flere indgange til den pigstensbelagte gårdsplads, som er omkranset af fire længer, heriblandt det 22 fag lange stuehus omgivet af parklignende have.

Den oprindelige charme fra 1696 er velbevaret inden døre, omend boligen er opgraderet med tidssvarende faciliteter. Interiøret er spækket med originale detaljer, der gør dette hjem så aldeles enestående. Gulve af teglsten, blotlagte bjælker, vægge af bindingsværk og gamle kakkelovne er nogle af de finesser, der bidrager til den nostalgiske stemning.

Stuehuset består af fem værelser, tre badeværelser, et stort køkken og bryggers samt tre stuer, hvoraf én rummer en markant pejs.

Foruden hovedhuset medfølger udbygninger herunder staldarealer. Der er således masser af plads til opbevaring og praktiske udfoldelser og fantastiske forudsætninger for livet på landet.

Pris: 12.000.000 kroner

Se salgsopstilling.

Læs fredningssagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredet landejendom med hotellejligheder sælges

Fem Hotellejligheder og en stor lejlighed med mulighed for privat beboelse på Solbjerggaard, som er en charmerende firlænget landejendom fra 1700-tallet beliggende i Millinge mellem Faaborg og Falsled. Privatbeboelsen har spisestue med brændeovn og frit kig og udgang til både haven og gårdspladsen. Køkkenet er med kogeø. Hovedhuset har i alt syv værelser, stue samt flere toiletter og badeværelser.

Der er indrettet fem ferielejligheder i staldlængerne. Hver især med eget kitchenette, spisemøbler, kingsize dobbeltseng og dejlige badeværelser.

Boligareal: 268 kvadratmeter
Etagemeter ialt: 683 kvadratmeter

Pris: 5.100.000 kroner.

Læs fredningssagen her

Rytterskole i Snesere til salg

Der er få huse tilbage i Danmark fra 1724, men der står et på Bårsevej i Snesere landsby midt mellem Næstved og Præstø. Den stråtækte rytterskole er på to værelser fordelt på 114 kvadrameter og trænger til en kærlig hånd. Meget af det store er allerede gjort. Her er nyere, koblede sprossevinduer og en helt særlig hoveddør fra 2018, og der er støbt gulve med gulvvarmeslanger overalt.

Postnummeret er 4733 Snesere, Tappernøje, bare 50 minutter fra København. Snesere er en landsby med lidt under 100 indbyggere med 12 kilometer/10 minutter til Præstø eller til Næstved.

Pris: 775.000 kroner.

Læs fredningssagen her.

Fredet skipperhus udlejes i Dragør

Skipperhus  på Jens Eyberts Plads 1 midt i Dragør gamle by udlejes umøbleret i 23 måneder. Huset, der er på 152 kvadratmeter, er bygget i 1796 af den kendte bygmester Blichmann og med særlige, smukke detaljer, som er konserveret af Nationalmuseet.

Stueetagen rummer et snedkerbygget, hvidt køkken grænsende mod spisestue med høje træpaneler og store sprossede vinduer, som har udsigt mod haven. I forlængelse af køkkenet findes et stort, nybygget, fadebur med synlige gamle bjælker. I den anden af stueetagen ligger to stuer en suite, hvoraf den ene har brændeovn. Der er ligeledes toilet og bryggers i stueetagen.

På første sal findes et stort loftrum til opbevaring, badeværelse samt tre soveværelser med udsigt over byens  tage og den åbne brostensbelagte plads

Husets have er sydvendt og unikt arrangeret med brosten, græsplæne, gamle rosenbede samt lysthus under vildvin og solrige udepladser. På grunden findes også et udhus, der tidligere fungerede som skipperens værksted og butik. I dag bruges det som værksted/hobbyrum, cykelparkering og opbevaring. Bil kan parkeres på brostenene i husets gård, hvis ønskes.

Månedlig leje 22.000 kr.
Forbrug betales udover månedlig leje.

Læs fredningssagen her

Fredet naturejendom i Randbøldal til salg

I Vejleådal ved Randbøldal, finder man den smukt beliggende og fredede Klingebækgård med et jordtilliggende på 22 hektar. Gårdens historie strækker sig mere end 200 år tilbage tiden og udmærker sig ved bygningernes egnskarakteristiske præg og arkitektur.

Ejendommens bygninger på Tørskindvej 95, 7183 Randbøl består af et stuehus på 144 kvadratmeter i grundplan samt et trelænget stråtækt staldanlæg på 460 kvadratmeter. Bygningerne, der ikke har været beboet og anvendt igennem en længere årrække, fremstår generelt nedslidte og i behov for renovering.

En absolut spændende ejendom, der blot venter på, at nogen med kærlighed skal tage hånd om renoveringen af stedet og de karakteristiske bygninger.Der er udarbejdet to projektbeskrivelser med arkitekttegninger for restaurering af stuehus og driftsbygninger, hvor der er lagt vægt på at etablere en moderne funktionsdygtig beboelsesejendom.

Jordtilliggendet består overvejende af svagt kuperet græsjord med skel og fiskeret i Vejle å. Ejendommen kan alternativt erhverves med et jordtilliggende på to hektar.

Pris med 22 hektar:  Pris 4.400.000 kr.

Pris med 2 hektar: 2.495.000 kr.

Læs fredningssagen her.

Fredet halvt længehus i Gershøj til salg

Ejendommen Gershøjsvej 112 er opført i 1650, og her er passet godt på tingene, så den fremstår aldeles velholdt og oprindelig i sin ydre fremtræden.

Huset er et halvt længehus, som er indrettet med entré, stort bryggers med vaskeri , lyst badeværelse med brus, godt soveværelse, hyggelig opholdsstue med brændeovn, rummeligt og funktionelt køkken samt større stue. Fra alle opholdsrum er der udsigt til dyrelivet, markerne, Roskilde Fjord og Gershøj Kirke.

Ejendommen er fredet og må ikke ændres i sin ydre fremtræden. Lofthøjden er i ejendommens østlige ende lav med 1,70 meter til bjælkerne og 2,10 meter til selve loftet. I stuerne og køkkenet er der en fin lofthøjde.

Til ejendommen hører en hyggelig og velbeplantet sydvendt landsbyhave med dejlige lækroge, to udhuse samt drivhus.

Gershøj  er kendetegnet ved et godt foreningsliv og sammenhold. Her er aktiviteter for både børn og voksne, og naturen taler for sig selv med Roskilde Fjord på den ene side og skov på den anden. Gershøj Havn og Kro danner sammen med byhuset rammen om masser af aktiviteter både sommer og vinter. Her er et aktivt bylaug og havnemiljø. Indkøb klares i Skibby eller Kirke Hyllinge, som ligge 5-6 kilometer væk.

Pris 2.895.000.

Læs fredningssagen her

Bindingsværkidyl med charme på Lolland til salg

Huset  på Kaj Munksvej 9 syd for Søllested på Lolland er opført i bindingsværk i 1600-tallet. Det  har status af fritidshus beliggende i idylliske og uforstyrrede omgivelser tæt på naturen med en skøn udsigt over åbne marker. Huset er på 110 kvadratmeter fordelt på køkken, en stue, to værelse og badeværelse med brus. De tre disponible rum giver forskellige muligheder for indretning og anvendelse. Der er  sydvendt terrasse og have. Ejendommen  præsenterer sig fint med sort bindingsværk og røde tavl, mens stråtaget sætter prikken over i’et, der tilfører huset nostalgi og karakter.

Køkkenet har fine skabselementer, og stuen har fritlagte loftsbjælker. Den er udstyret med en brændeovn.

Huset er nyrenoveret med varmepumpe og langtidsholdbart støbt gulv.

Pris: 545.000 kr.

Se mere

Fredet byejendom midt i Faaborg til salg

Holkegade 3 er opført omkring 1720 for købmandsenken Maren Pedersdatter Busch.

Ejendommen er i 3 etager, der er fordelt ud med 387 kvm, hvoraf de fleste er anvendt i stueplan og på førstesalen. Her er mange gode opholdsrum og 2 toiletter. Facaden mod Holkegade er formentlig blevet overpudset i slutningen af 1800-årene.

P.t. står ejendommen registreret som erhverv, og omdannelse til bolig skal ske via byggetilladelse fra Faaborg Midtfyn Kommune samt godkendelse fra Kulturarvsstyrelsen. Hør nærmere hos EDC Faaborg omkring dette.

Den historiske ejendom har gennem tiden været brugt til forskellige formål, senest som museum og bogbinderi, og den har ligeledes været anvendt til beboelse.

Ejendommen fremstår med flere fine detaljer, såsom de gamle døre med udskæringer, gamle dørhåndtag, høje paneler, patinerede trægulve og en trappe, der går op igennem etagerne. Uanset, hvilket vindue, man kigger ud af, så har men en dejlig udsigt til enten smukke bygninger, hen over tage eller til vandet og havnen. Der er sket istandsættelse hen over tid, men der er fortsat gode muligheder for at tilsætte jeres eget præg ud fra et rigtig godt udgangspunkt.

Læs fredningssagen her

Pris: 2.995.000 kr.

Velholdt byhus i den fredede købmandsgård “Muusgaarden” til salg

Den oprindelige bygning kan dateres helt tilbage til år ca. 1650. Den udbudte ejendom er en del af Muusgaarden, men med selvstændig matrikel i Kerteminde.

Ejendommen rummer 323 kvm. bolig i 2 planer, samt kælder på 83 kvm. og et redskabsrum. Til huset hører desuden 2 parkeringspladser lige foran byhusets bagindgang.

Ejendommen fremstår i dag, som en moderne og velholdt byejendom, hvor de gamle dyder og detaljer er bevaret, f. eks. den gamle gårdsplads med toppede brosten, bindingsværk mm.

Alt bindingsværk er enten renoveret eller udskiftet med nyt egetræ inden for de sidste 5-7 år, og er vedholdt.

Læs fredningssagen her

Pris: 4.995.000 kr.

Fredet, stråtækt længehus nær Augustenborg til salg

På en velbevaret landsbygade i Ketting – et hyggeligt lokalsamfund et par kilometer uden for Augustenborg – finder I denne smukke liebhaverejendom.

Den fredede ejendom daterer sig tilbage til 1773 og er totalrenoveret med stor respekt for den originale stil. Her kan I flytte ind i en ejendom, hvor historisk vingesus og moderne komfort går hånd i hånd, og hvor alle opdateringer er foretaget i den bedste håndværksmæssige kvalitet. Alt har været ude, og der er en flot rød tråd i renoveringen, som er foretaget med assistance fra arkitekt med speciale i gamle, bevaringsværdige og fredede ejendomme.

Med 340 m2 er pladsen generøs, og indretningen er både charmerende og uforudsigelig. Lysindfaldet er ligeledes godt, og fra boligens opholdsrum er der et fint kig over haven og omgivelserne. Grunden på 728 m2 er overskuelig at holde og byder blandt andet på en flot gårdsplads, en skøn terrasse i bygningens vinkel samt et græsareal mod nord og øst, der indrammes af en flot bøgehæk.

 

Pris: 2.795.000 kr.

Fredet lejlighed med have til leje – Brobygård Gods

Boligen udgør hovedparten af sidefløjen til en herregård nær Brobyværk på Sydfyn, en charmerende bindingsværksbygning med tegltag i et plan.

160m2 lejlighed med have, fredet bygning med 5 værelser, nyere køkken og bad.

 

Pris 7800kr + forbrug

 

Henvendelse: godskontor@arreskov.dk eller tlf. 62631003 i tidsrummet 7.30-13.00 på hverdage.

Fredet byhus i Nibe

Dette smukke historiske byhus har masser af sjæl og charme, rigeligt med plads og en lang historie.

Den centrale beliggenhed i Nibe giver jer let adgang til den maritime stemning ved Limfjorden og købstadens brostenslagte handelsgader. Byens skole, daginstitutioner, sportsfaciliteter og supermarkeder er også inden for rækkevidde. Der er desuden gode busforbindelser til Aalborg, som nås i bil på under en halv time.

Foruden den skønne gårdhave, finder I i gården både carport, udhus og værksted med plads til opbevaring.

Indendøre er der gulvvarme allerede i bryggerset, hvorfra man kommer ind i husets centrale rum – det hyggelige spisekøkken med et klassisk køkken fra Unoform. Videre til tre stuer én suite i den ene fløj – alle nænsomt renoveret, og med udsigt til fjorden.

Den anden fløj indeholder 4 værelser, bad- og toiletter. Der er hele 266 m2 boligareal fordelt på to etager, – og 2 bo-enheder med egne indgange, lader sig let genetablere. Det er således god mulighed for at samle flere generationer under samme tag.

Fredet investeringsejendom i Viborg

Der er nu en enestående mulighed for at erhverve denne kulturhistoriske ejendom ”Hauchs Gård”, der blev opført i ca. 1520 som adelig bygård og til- og ombygget i 1970.

”Hauchs Gård” ligger midt i Viborgs middelalderlige centrum ved Domkirken og i Latinerkvarteret i Sct. Mogens Gade 7. Den ældste og nok bedst bevarede del af Viborg med snoede, brostensbelagte gader og i flotte historiske og stemningsprægede omgivelser. Der er kort gåafstand til gå- og handelsgaderne, parker og Viborg-søerne.

Ejendommen anvendes i dag som boligudlejningsejendom med 4 herskabelige lejligheder i størrelsen 198-259 m² og en mindre studielejlighed på ca. 30 m². Derudover er der kælder og loft i beboelsesejendommens forhus og en statelig garagebygning med plads til 4 biler.

I ejendommens idylliske gårdhave hersker der ligesom i lejlighederne en utrolig ro på trods af den bynære beliggenhed.

Mange tidligere store brande, særligt branden i 1726, har udslettet Viborgs ældste ejendomme, og ”Hauchs Gård” er en af de få bygninger, der gennem årene har overlevet brandene og står i dag som et vidnesbyrd om bygningskulturen fra middelalderen og renæssancen.

Fredet vandmølle med to boliger til salg i Sæby

Allerede i 1640 blev der opført en vandmølle ved Sæby Ås udløb i Kattegat og møllen tilhørte dengang kongen og Sæbygård. Denne møllebygning blev nyopført af Elisabeth Bille i 1710 og var i drift ind til 1921, hvor møllen blev udskiftet med en turbine, som har givet strøm til boligen frem til 2003. Det lille turbinehus, som er bygget på siden ud mod åen anvendes stadig af kommunen  til kontrol og tjek af stemmeværket. Resten af ejendommen anvendes til beboelse og er opdelt i to boliger.
Frederikshavnsvej 1A er den ældste del af ejendommen fra 1710. Det er en bindingsværksbygning i to fulde plan, som ligger langs med åen. Denne bolig har hoveddør fra den pikstensbelagte gårdsplads mod Gartnerstien.
Frederikshavnsvej 1B er en grundmuret sidebygning, som er opført i 1850. Denne bolig har fordør mod gårdspladsen og et hyggeligt indgangsparti med overdækning på den vestlige side mod haven.
På den vestlige side ligger haven placeret langs med åen og med overdækninger, orangeri og terrasseområder. Til huset hører stor dobbeltgarage med el-porte og stort integreret værksted.

Fredet gammelt gæstgiveri på Als

For de historie- og kulturinteresserede er der nu en helt enestående mulighed for at erhverve sig den interessante og meget solide ejendom, Notmark Gamle Kro, der blev opført omkring år 1700, muligvis allerede i 1690’erne. Man ved, at den var med i en krotælling fra 1704, og at det er bygget af stenene fra Østerholm Slot, der blev revet ned nogle år inden århundredskiftet. Enkelte af stenene er stadig en del af murværket. Huset er trods forskellige anvendelser gennem tiden blevet nænsomt restaureret i den oprindelige stil med mange originale detaljer bevaret, blandt andet det flotte stråtag, hvortil der findes en detaljeret oversigt over fornyelsestidspunkter. En del af taget er udskiftet i 2010, og en anden i 2017. De nuværende ejere, der har haft ejendommen i 38 år, er i besiddelse af en omfattende viden om husets historie, hvilket kan formidles til de næste ejere og være nyttigt i det restaureringsarbejde, som de nye ejere må regne med at skulle gennemføre.

Pris: 595.000 kr.

Bindingsværksgård til salg / BEVARINGSVÆRDIGT

Dejlig stråtækt firelænget (bevaringsværdig uden restriktioner) bindingsværksgård samt tilhørende mindre hus beliggende i parklignende omgivelser.

Ejendommen er beliggende i mindre landsby tæt ved Kerteminde – nær skov og strand.

Stuehuset er 175 kvm og rummer fire stuer, stort køkken, stort bryggers, stort badeværelse, entre, gæstetoilet, et værelse og fremstår gennemmoderniseret og med jordvarme. Loftetagen er ikke udnyttet.

Det tilhørende hus er 75 kvm fordelt på to etager: To stuer, køkken badeværelse , entre – på første sal er soveværelse og et åbent værelse.

Desuden carport til fire biler.

Gårdens samlede areal er på 10.650 kvm, hvoraf det samlede bebyggede areal udgør 1000 kvm.

Der er store muligheder for eksempelvis af have heste, da der kan anlægges flere folde.

Pris: Højeste bud.

Kontakt direkte til sælger : 40323018 ( efter kl. 17)