Til salg: Den Voigtske Gaard / FREDET

Erhvervsareal – 527 m2 Boligareal – 456 m2 Areal til udvikling (Loftsarealer) – 799 m2

Den Voigtske Gaard, Vestergade 1, 5600 Faaborg Faaborgs smukkeste fredede ejendom, der igennem de seneste 20 år er velvedligeholdt og løbende moderniseret.

Ejendom beliggende i Faaborg by med flot udsigt til havnen. Indeholdende 2 Erhvervslejemål og 5 beboelseslejemål. Herudover 488 m2 uudnyttet loftsareal til mange formål, evt. beboelse.

Den Voigtske Gaard er en af Faaborgs mest velbevarede gamle købmandsgårde med stor kulturhistorisk værdi. Ejendommen består af en vinkelbygget 4-etagers gulkalket bygning med nyt rødt mansard tegltag, har oprindelig været en del af et større bygningskompleks. Pakhuset og det tilhørende sidehus er bygget i 1837-38, pakhuset er bevaret i næsten uændret skikkelse og er med sin drøjde og sin fornemme, forenklede arkitektur Faaborgs mest monumentale pakhus.

Den sydlige fløj (pakhuset)

LEJEMÅL 1 – ERHVERV Butik/ kontorlokale i 2 plan på 445 m2, hvortil der er indgang fra gårdspladsen. I lokalet er fritstående bjælkekonstruktion af pommersk fyr. Der er intern trappe til 1.sal, som ligeledes er indrettet til Kontor/ salgs- eller udstillingslokale.

LEJEMÅL 2 – BOLIG Med separat indgang i portgennemgang er opgang til 1. sal til en meget spændende lejlighed på 170 m2, som bl.a. indeholder: Stor opholdsstue med brændeovn og fyrretræsgulv, fritstående bjælker og udgang til stor tagterrasse. I den ene ende af stuen er der indrettet spisestue i åben forbindelse med lækkert UNO-Form køkken med kogeø, skabsgang, soveværelse med skabe og direkte adgang til badeværelse med bruseniche. Herudover 2 værelser med skabe samt gæstetoilet.

UUDNYTTET LOFTSRUM 2. og 3. etage, 551 m2 fremstår som meget spændende uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Den vestlige fløj (sidehuset)

LEJEMÅL 3 – ERHVERV Stueplan: (separat tilbygning) Rigtig hyggelig café på 82 m2 med indgang fra parkeringspladsen.

LEJEMÅL 4 – BOLIG 1F, 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken, toilet og værelse i stueplan 54 m2.

LEJEMÅL 5 – BOLIG 1G, stueplan: 3 værelseslejlighed med køkken og bad 66 m2.

LEJEMÅL 6 -BOLIG 1G, 1. sal: 3 værelseslejlighed med køkken og bad på 70 m2.

LEJEMÅL 7 – BOLIG 1G 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken og bad på 68 m2.

UUDNYTTET LOFTSRUM 2. 3. etage på samlet 248 m2 fremstår som yderst attraktiv uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Der er en meget hyggelig brostensbelagt gårdsplads hvor der er plads til 6-7 parkeringspladser samt lille parkeringsplads foran bygningen med plads til 5 biler.

Ejendommen har gennem de seneste årtier tjent mange formål, bl.a. galleri, salg af luksus detailvarer, events, musikarrangementer mv. Det er kun fantasien, der sætter grænser for ny ejers anvendelse. En god solid og fremtidssikret ejendom. Har du idéerne, så er ejendommen rammen.

Til salg: Nørholm Gods / FREDET

Nørholm er et historisk gods på 818 ha. naturskønt beliggende i Varde ådal. Godsets historie kan føres tilbage til 1390, hvor dronning Margrethe I regerede i Danmark. Nørholms hovedbygning med sidefløje har et samlet boligareal på 1145 m2. Hovedbygningen er opført i perioden 1776-80 af Andreas Charles Teilmann og er i dag fredet. Den er renoveret i nært samarbejde med Kulturstyrelsen og fremstår i dag som en velbevaret historisk bygning ajourført til nutidens boligstandard. Gennem de senere år er de historiske bygninger blevet gennemrenoveret, således at alt i dag fremstår i særdeles velholdt stand. Godsets historiske vandmølle er i dag et kulturelt samlingspunkt.

Nørholm er en naturperle, hvor de naturhistoriske værdier er bevaret, bl.a. ved privat fredning af Nørholm Hede og udlæg af en del af skoven til naturskov. Der er en særdeles attraktiv jagt med bl. a. krondyr og fiskemuligheder i Varde Å.

Nørholm er et særdeles attraktivt gods velegnet til firmadomicil og for familien, som værdsætter at bo i historiske omgivelser i nær kontakt med naturen. Der er i alt 9 boliger, som er udlejet, og der er mange muligheder for indretning af kontorer og repræsentative lokaler.

Til salg: Helårs/fritidshus i Rudkøbings kulturhistoriske købstadsmiljø / FREDET

Ejendommens kulturhistoriske og fredningsmæssige værdier

Slots- og Kulturstyrelsen har i 2016 beskrevet bygningens særlige kulturhistoriske og fredningsmæssige værdier. I forhold til det ydre knytter disse sig til ejendommens repræsentative facade, karakteriseret ved den fornemt udførte hoveddør, trappen, de særegne vinduer mv. Dertil kommer bygningens konstruktion i bindingsværk og pudset grundmur, den sorttjærede sokkel og det teglhængte tag.

I det indre knytter de bærende fredningsværdier sig bl.a. til de bevarede bygningsdele, herunder køkkenildstedet, skorstenene, bræddegulve, bræddelofter med synligt bjælkelag, fyldningsdøre med gerichter og beslagværk m.v. Gennem en luge i gulvet er der adgang til et lille pigstensbelagt kælderrum, der oplyses af de originale halvcirkelformede støbejernsvinduer i husets sokkel. Kælderrummet henviser tydeligt til tidligere tiders eneste mulighed for kølig opbevaring.

Ejendommens historie

Ejendommens ældste del er er dateret 1761. På daværende tidspunkt lå kirkens skole- og degnehus som nabo mod vest. Ved nedrivning heraf i 1847 blev ejendommen udvidet med de tre vestlige fag. Denne del af ejendommen er bredere og grundmuret med kælderrum under. I 1878 blev der tilføjet yderligere en kvist mod gården og en kvist mod gaden, hvormed bygningen fik den udstrækning, den har i dag.

Til den ældste del af ejendommen hørte også et baghus i gården, der indeholdt køkken og smedeværksted. En del af baghuset eksisterer stadigt.

Til salg: Ellemosegaard / FREDET

Denne idylliske bondegård Ellemosegaard, er et skønt stykke af danmarkshistorien. Den firlængede stråtækte bindingsværksgård, bestående af stuehus med bislag og sammenbygget med de tre driftslænger er oprindeligt fra 1777.

Gårdanlægget betragtes af fagfolk som enestående og med særdeles høj autenticitet. Dens fredningsværdi består primært i anlæggets helstøbte karakter og den egns- og tidstypiske anvendelse af en særlig bindingsværkskonstruktion med indvendige sidebånd. Gården blev fredet i 2003.

Er du interesseret i yderligere viden om gården, kan fredningsindstillingen rekvireres hos sekretariatet. Desuden kan ejerne Karina og Bettina Clemensen kontaktes direkte.

 

Til salg: ‘Maler Gregersens hus’ i Møgeltønder / FREDET

Maler Gregersens Hus”, Sønderbyvej 5, Møgeltønder

Yderst centralt- og velbeliggende tæt ved Møgeltønders knudepunkt “Æ Stjern”, som forbinder Slotsgaden og Sønderbyen. Derudover kun ganske kort afstand til skole, børnehave, fritidsaktiviteter og indkøb. Huset er løbende moderniseret og pænt vedligeholdt. Udgør nu rammen i en moderne bolig med god plads, også til børnefamilien.

Boligarealet fordeler sig på entre, pænt, lyst badeværelse med såvel karbad som bruser. Dejlig vinkelstue gennemgående i husets bredde, hyggeligt spisekøkken, meget stort bryggers/baggang og værelse med hems. I tagetagen repos samt 2 store værelser med masser af atmosfære og skråvægge. Opvarmning sker ved naturgasfyr med gulvvarme i stue og køkken. Der er endvidere brændeovn i stuen. Til huset hører ugenert solrig gårdhave og lille græsplæne samt ældre garage/udhus. Huset er bygningsfredet med gode skattemæssige fordele til vedligehold (forhør nærmere).

Et rigtigt smukt hus med sjæl og charme, men som dog ikke egner sig til de garderhøje mennesker. Huset kan både benyttes som helårs- og fritidsbolig. Kom og se et af byens smukkeste huse.

Til salg: Historisk firelænget gård ved Hvide Sande / FREDET

Gårdens nuværende historie starter omkring 1870, og efter flere ejerskifter overtog den nuværende ejer bygningerne i 1986, hvorefter den helt unikke restaurering, både ude og inde, er gennemført i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen.

Der er fra boligen og de nærmeste omgivelser en enestående udsigt over området og Ringkøbing Fjord, og direkte adgang til Vesterhavet med den flotte badestrand kun 300 m fra ejendommen.

Modsat mange andre klitgårde har denne ejendom fuld ståhøjde i boligen, der rummer ca. 200 m² med både store lyse stuer og dejlige værelser. Flere steder ses det historiske inventar, og over alt flotte lofter og gulve. De tre udlænger er også gennemrenoverede og har mange anvendelsesmuligheder, både som bolig og andet.

Ejendommen er fredet, og dermed begunstiget af særlige økonomiske fordele, idet der ikke skal betales ejendomsskat, ligesom der er fradrag for vedligeholdelse og forbedringer efter gældende regler.

Til salg: Historisk stationsbygning ved Middelfart / FREDET

Denne smukke og unikke gamle bygning er et klenodie i sig selv – og samtidig rummer den så mange anvendelsesmuligheder, at kun fantasien sætter grænser herfor. Ejendommen indeholder både bolig på 236 kvm samt et erhvervsareal på 255 kvm foruden pakhuset, der rummer 246 kvm i grundplan. Mellem bygningerne er der anlagt en smuk gammel brostensbelagt og lukket gårdhave.
Elsker du bygningshistorie og har du samtidig fantasien og evnerne er denne smukke gamle ejendom unik til kulturelle formål, men kan med stor fordel også anvendes af erhvervsvirksomheder, der ønsker et repræsentativt domicil, der virkelig oser af historie og charme.
Ejendommen er fredet, og det giver køber en række helt unikke fordele med hensyn til fradragsmuligheder ved istandsættelse og vedligeholdelse. Alle de faste udgifter på ejendommen, herunder forsikringer, renovation m.v. er fradragsberettigede, og der er udarbejdet en bevaringsdeklaration på ejendommen der gør, at man har et årligt fradrag på p.t. kr. 243.413 med tillæg af moms. Dette sidste fradrag reguleres årligt, og kan overføres til senere indkomstår, såfremt det ikke udnyttes fuldt ud. Det skal nævnes, at alle fradrag er af ligningsmæssig karakter, således at skatteværdien er på ca. 30%, og at disse bliver nedtrappet over de kommende 5 år til ca. 25% (nye skatteregler).
Pris: 1.595.000 kr.