Bindingsværksgård til salg / BEVARINGSVÆRDIGT

Dejlig stråtækt firelænget (bevaringsværdig uden restriktioner) bindingsværksgård samt tilhørende mindre hus beliggende i parklignende omgivelser.

Ejendommen er beliggende i mindre landsby tæt ved Kerteminde – nær skov og strand.

Stuehuset er 175 kvm og rummer fire stuer, stort køkken, stort bryggers, stort badeværelse, entre, gæstetoilet, et værelse og fremstår gennemmoderniseret og med jordvarme. Loftetagen er ikke udnyttet.

Det tilhørende hus er 75 kvm fordelt på to etager: To stuer, køkken badeværelse , entre – på første sal er soveværelse og et åbent værelse.

Desuden carport til fire biler.

Gårdens samlede areal er på 10.650 kvm, hvoraf det samlede bebyggede areal udgør 1000 kvm.

Der er store muligheder for eksempelvis af have heste, da der kan anlægges flere folde.

Pris: Højeste bud.

Kontakt direkte til sælger : 40323018 ( efter kl. 17)

TIL SALG: Idyllisk bindingsværk og stråtag tæt på Odense / FREDET

Ejendommen benyttes pt dels til privat bolig dels til Bed & Breakfast, hvilket der er rig mulighed for at fortsætte med, idet der er mange gode kvadratmeter inde såvel som ude. Det betyder samtidigt, at der er gode muligheder for dyrehold som heste, geder, får mm., da der med ejendommen følger flere fine separate bygninger.

Ejendommen, der er opført i 1732, består af 200 m2 bolig samt 80 m2 B&B. Dertil en stor gildesal hvortil der er adgang fra stuehuset og ligeledes udefra. Til ejendommen hører endvidere tre gode driftsbygninger med bl.a. hestebokse og
løsdriftsstald, som samlet udgør 634 m2. Endvidere er der adgang til ridehus bare 1,4 km. fra ejendommen. Grunden udgør 21.549 m2.

Boligen byder indendørs på stort bryggers med vaskemuligheder samt praktisk skabs- og bordplads. Herfra adgang til husets dejlige store men hyggelige vinkelstue med fine lysindfald og hygge- og varmespredende brændeovn. Dertil stort, lyst spisekøkken med masser af opbevaringsmuligheder samt godt med albuerum til husets chefkok. Desuden 3 gode, indretningsvenlige værelser – heriblandt soveværelset med stort skabsarrangement. Ydermere godt og lyst badeværelse med bruseniche og vindue til omhyggelig udluftning.

Bed & Breakfast byder på pæn opholdsstue med spiseplads og træpilleovn samt adgang til det første af boligens to fine værelser. Endvidere er der et mindre men pænt køkken med god skabsplads samt de nødvendige hårde hvidevarer. Fra køkkenet er der adgang til det sidste værelse. Dertil godt badeværelse med bruseniche.

Boligen er omkranset af en pragtfuld stor og meget velholdt have med græsplane, træer og en masse hyggekroge.

På Tværskovvej 51 får du og din familie mulighed for at bo med udsigt til noget af landets smukkeste natur med udsigt til marker, skov, dyreliv og det kuperede terræn.

Til salg: Ellemosegaard / FREDET

Denne idylliske bondegård Ellemosegaard, er et skønt stykke af danmarkshistorien. Den firlængede stråtækte bindingsværksgård, bestående af stuehus med bislag og sammenbygget med de tre driftslænger er oprindeligt fra 1777.

Gårdanlægget betragtes af fagfolk som enestående og med særdeles høj autenticitet. Dens fredningsværdi består primært i anlæggets helstøbte karakter og den egns- og tidstypiske anvendelse af en særlig bindingsværkskonstruktion med indvendige sidebånd. Gården blev fredet i 2003.

Er du interesseret i yderligere viden om gården, kan fredningsindstillingen rekvireres hos Historiske Huses sekretariat.

Desuden kan du kontakte Karina og Bettina Clemensen tlf. 4491 6400 eller mail: clemensen@sclemensen.dk.

TIL SALG: Velholdt bindingsværkshus i Grønnegade / FREDET

Dette unikke byhus siges ikke alene at være Ribes, men hele Danmarks ældste beboelses bindingsværkshus.

Byhuset er beliggende få meter fra Domkirken i Ribe i charmerende brostensbelagt gade, som også er det ældste kendte gadenavn i Ribe. Herfra er man i gåafstand fra alle byens faciliteter.

Ejendommen er fredet og har et forfaldsbeløb pr. år på kr. 99.927,-

Opførelsesåret er 1550 og med det, siges det at være Danmarks ældste beboelses bindingværkshus. Huset har et boligareal på 194 m2 fordelt i 2 plan.

Indretning: Entré med klinkegulv og trappe til 1. salen – Køkken/alrum med synlige bjælker, rigtig god loftshøjde, trappe til stor stue med vinduer mod gården, hvilket giver er godt lysindfald (under trappen befinder der sig viktualierum).

Fra køkken/alrum er der også adgang til stue med vinduer mod Grønnegade, og nedgang til husets bagerste del, hvor der befinder sig en fordelingsgang med adgang til toilet, bryggers samt et værelse med vindue mod gården.

Førstesalen er indrettet med repos – toilet – badeværelse – stort soveværelse m. faste skabe samt børneværelse. Herudover walk-in med videre adgang til stort disponibelt rum.

Fra den bagerste del af huset er der udgang til skøn gårdhave med forhøjet terrasse samt udhus på 12 m2 til opbevaring af cykler mv.

 

 

Til salg: Den Voigtske Gaard / FREDET

Erhvervsareal – 527 m2 Boligareal – 456 m2 Areal til udvikling (Loftsarealer) – 799 m2

Den Voigtske Gaard, Vestergade 1, 5600 Faaborg Faaborgs smukkeste fredede ejendom, der igennem de seneste 20 år er velvedligeholdt og løbende moderniseret.

Ejendom beliggende i Faaborg by med flot udsigt til havnen. Indeholdende 2 Erhvervslejemål og 5 beboelseslejemål. Herudover 488 m2 uudnyttet loftsareal til mange formål, evt. beboelse.

Den Voigtske Gaard er en af Faaborgs mest velbevarede gamle købmandsgårde med stor kulturhistorisk værdi. Ejendommen består af en vinkelbygget 4-etagers gulkalket bygning med nyt rødt mansard tegltag, har oprindelig været en del af et større bygningskompleks. Pakhuset og det tilhørende sidehus er bygget i 1837-38, pakhuset er bevaret i næsten uændret skikkelse og er med sin drøjde og sin fornemme, forenklede arkitektur Faaborgs mest monumentale pakhus.

Den sydlige fløj (pakhuset)

LEJEMÅL 1 – ERHVERV Butik/ kontorlokale i 2 plan på 445 m2, hvortil der er indgang fra gårdspladsen. I lokalet er fritstående bjælkekonstruktion af pommersk fyr. Der er intern trappe til 1.sal, som ligeledes er indrettet til Kontor/ salgs- eller udstillingslokale.

LEJEMÅL 2 – BOLIG Med separat indgang i portgennemgang er opgang til 1. sal til en meget spændende lejlighed på 170 m2, som bl.a. indeholder: Stor opholdsstue med brændeovn og fyrretræsgulv, fritstående bjælker og udgang til stor tagterrasse. I den ene ende af stuen er der indrettet spisestue i åben forbindelse med lækkert UNO-Form køkken med kogeø, skabsgang, soveværelse med skabe og direkte adgang til badeværelse med bruseniche. Herudover 2 værelser med skabe samt gæstetoilet.

UUDNYTTET LOFTSRUM 2. og 3. etage, 551 m2 fremstår som meget spændende uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Den vestlige fløj (sidehuset)

LEJEMÅL 3 – ERHVERV Stueplan: (separat tilbygning) Rigtig hyggelig café på 82 m2 med indgang fra parkeringspladsen.

LEJEMÅL 4 – BOLIG 1F, 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken, toilet og værelse i stueplan 54 m2.

LEJEMÅL 5 – BOLIG 1G, stueplan: 3 værelseslejlighed med køkken og bad 66 m2.

LEJEMÅL 6 -BOLIG 1G, 1. sal: 3 værelseslejlighed med køkken og bad på 70 m2.

LEJEMÅL 7 – BOLIG 1G 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken og bad på 68 m2.

UUDNYTTET LOFTSRUM 2. 3. etage på samlet 248 m2 fremstår som yderst attraktiv uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Der er en meget hyggelig brostensbelagt gårdsplads hvor der er plads til 6-7 parkeringspladser samt lille parkeringsplads foran bygningen med plads til 5 biler.

Ejendommen har gennem de seneste årtier tjent mange formål, bl.a. galleri, salg af luksus detailvarer, events, musikarrangementer mv. Det er kun fantasien, der sætter grænser for ny ejers anvendelse. En god solid og fremtidssikret ejendom. Har du idéerne, så er ejendommen rammen.

Til salg: Nørholm Gods / FREDET

Nørholm er et historisk gods på 818 ha. naturskønt beliggende i Varde ådal. Godsets historie kan føres tilbage til 1390, hvor dronning Margrethe I regerede i Danmark. Nørholms hovedbygning med sidefløje har et samlet boligareal på 1145 m2. Hovedbygningen er opført i perioden 1776-80 af Andreas Charles Teilmann og er i dag fredet. Den er renoveret i nært samarbejde med Kulturstyrelsen og fremstår i dag som en velbevaret historisk bygning ajourført til nutidens boligstandard. Gennem de senere år er de historiske bygninger blevet gennemrenoveret, således at alt i dag fremstår i særdeles velholdt stand. Godsets historiske vandmølle er i dag et kulturelt samlingspunkt.

Nørholm er en naturperle, hvor de naturhistoriske værdier er bevaret, bl.a. ved privat fredning af Nørholm Hede og udlæg af en del af skoven til naturskov. Der er en særdeles attraktiv jagt med bl. a. krondyr og fiskemuligheder i Varde Å.

Nørholm er et særdeles attraktivt gods velegnet til firmadomicil og for familien, som værdsætter at bo i historiske omgivelser i nær kontakt med naturen. Der er i alt 9 boliger, som er udlejet, og der er mange muligheder for indretning af kontorer og repræsentative lokaler.

Til salg: Helårs/fritidshus i Rudkøbings kulturhistoriske købstadsmiljø / FREDET

Ejendommens kulturhistoriske og fredningsmæssige værdier

Slots- og Kulturstyrelsen har i 2016 beskrevet bygningens særlige kulturhistoriske og fredningsmæssige værdier. I forhold til det ydre knytter disse sig til ejendommens repræsentative facade, karakteriseret ved den fornemt udførte hoveddør, trappen, de særegne vinduer mv. Dertil kommer bygningens konstruktion i bindingsværk og pudset grundmur, den sorttjærede sokkel og det teglhængte tag.

I det indre knytter de bærende fredningsværdier sig bl.a. til de bevarede bygningsdele, herunder køkkenildstedet, skorstenene, bræddegulve, bræddelofter med synligt bjælkelag, fyldningsdøre med gerichter og beslagværk m.v. Gennem en luge i gulvet er der adgang til et lille pigstensbelagt kælderrum, der oplyses af de originale halvcirkelformede støbejernsvinduer i husets sokkel. Kælderrummet henviser tydeligt til tidligere tiders eneste mulighed for kølig opbevaring.

Ejendommens historie

Ejendommens ældste del er er dateret 1761. På daværende tidspunkt lå kirkens skole- og degnehus som nabo mod vest. Ved nedrivning heraf i 1847 blev ejendommen udvidet med de tre vestlige fag. Denne del af ejendommen er bredere og grundmuret med kælderrum under. I 1878 blev der tilføjet yderligere en kvist mod gården og en kvist mod gaden, hvormed bygningen fik den udstrækning, den har i dag.

Til den ældste del af ejendommen hørte også et baghus i gården, der indeholdt køkken og smedeværksted. En del af baghuset eksisterer stadigt.

Til salg: Ellemosegaard / FREDET

Denne idylliske bondegård Ellemosegaard, er et skønt stykke af danmarkshistorien. Den firlængede stråtækte bindingsværksgård, bestående af stuehus med bislag og sammenbygget med de tre driftslænger er oprindeligt fra 1777.

Gårdanlægget betragtes af fagfolk som enestående og med særdeles høj autenticitet. Dens fredningsværdi består primært i anlæggets helstøbte karakter og den egns- og tidstypiske anvendelse af en særlig bindingsværkskonstruktion med indvendige sidebånd. Gården blev fredet i 2003.

Er du interesseret i yderligere viden om gården, kan fredningsindstillingen rekvireres hos sekretariatet. Desuden kan ejerne Karina og Bettina Clemensen kontaktes direkte.

 

Til salg: Historisk firelænget gård ved Hvide Sande / FREDET

Gårdens nuværende historie starter omkring 1870, og efter flere ejerskifter overtog den nuværende ejer bygningerne i 1986, hvorefter den helt unikke restaurering, både ude og inde, er gennemført i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen.

Der er fra boligen og de nærmeste omgivelser en enestående udsigt over området og Ringkøbing Fjord, og direkte adgang til Vesterhavet med den flotte badestrand kun 300 m fra ejendommen.

Modsat mange andre klitgårde har denne ejendom fuld ståhøjde i boligen, der rummer ca. 200 m² med både store lyse stuer og dejlige værelser. Flere steder ses det historiske inventar, og over alt flotte lofter og gulve. De tre udlænger er også gennemrenoverede og har mange anvendelsesmuligheder, både som bolig og andet.

Ejendommen er fredet, og dermed begunstiget af særlige økonomiske fordele, idet der ikke skal betales ejendomsskat, ligesom der er fradrag for vedligeholdelse og forbedringer efter gældende regler.

Til salg: Historisk stationsbygning ved Middelfart / FREDET

Denne smukke og unikke gamle bygning er et klenodie i sig selv – og samtidig rummer den så mange anvendelsesmuligheder, at kun fantasien sætter grænser herfor. Ejendommen indeholder både bolig på 236 kvm samt et erhvervsareal på 255 kvm foruden pakhuset, der rummer 246 kvm i grundplan. Mellem bygningerne er der anlagt en smuk gammel brostensbelagt og lukket gårdhave.
Elsker du bygningshistorie og har du samtidig fantasien og evnerne er denne smukke gamle ejendom unik til kulturelle formål, men kan med stor fordel også anvendes af erhvervsvirksomheder, der ønsker et repræsentativt domicil, der virkelig oser af historie og charme.
Ejendommen er fredet, og det giver køber en række helt unikke fordele med hensyn til fradragsmuligheder ved istandsættelse og vedligeholdelse. Alle de faste udgifter på ejendommen, herunder forsikringer, renovation m.v. er fradragsberettigede, og der er  et årligt fradrag på p.t. kr. 243.413 med tillæg af moms for faktiske udgifter på ejendommen. Dette sidste fradrag reguleres årligt, og kan overføres til senere indkomstår, såfremt det ikke udnyttes fuldt ud. Det skal nævnes, at alle fradrag er af ligningsmæssig karakter, således at skatteværdien er på  27%.
Pris: 1.595.000 kr.