Til salg: Veldisponeret byhus i Helsingør / FREDET

147 m2 veldisponeret bolig med udgang til en hyggelig lille og privat gårdhave samt en høj anvendelig kampestenskælder med mange anvendelsesmuligheder.

Ejendommen fremtræder lys og venlig i en sjælden flot stand, hvilket også ses af de udarbejdede rapporter. Ved samtlige istandsættelser gennem årene kan man tydeligt se, at alt er foretaget med stor akkuratesse og største respekt for ejendommens oprindelige autenticitet.

Ejendommen indeholder: Rummelig entre med adgang til gæstetoilet. 2 flotte opholdsstuer en suite med Oregon Pine plankegulve. Endvidere hyggeligt køkken med adgang til bryggers, hvorfra der er udgang til den lille have, hvor man i sommerhalvåret kan nyde sin morgenkaffe i solen. Den veldisponerede 1. sal rummer 3 store værelser samt stort badeværelse med kar og brus. Tagetagen består i dag af en stor opholdsstue. Kampestenskælderen består af fyrrum samt 1 stort disponibelt rum med udgang til gaden.

Til salg: Kirkehøjgaard ved Faaborg / FREDET

Ejendommen er fredet i 1990. Alle bygningernes ydervægge er bindingsværk med udvendigt synligt træværk og stråtag

Den fine gård er en fæstegård fra Hvedholm Slot og fra haven ses indgangen til slottet med voldgrav. Ejendommen er beliggende lige overfor den særprægede Horne Kirke, der er den eneste rundkirke på Fyn. Den smukke rundkirke kan også ses fra mange steder i haven.

Hele ejendommen er omkranset af velholdte stendiger. Der er talrige spændende træer og buske bl.a. valnøddetræ, flere sorter æbletræer, pæretræer, blommetræer. Buske: Hindbær, Solbær, Ribs, Hyld og der er en ca. 70 meter lang hasselnøddeallé. Biodiversiteten er stor – med denne gård er mulighederne mange.

Der er pikkelsten på gårdspladsen med gammelt granit drikketrug.

Meget kuperet terræn både i haven og på hele Horne land. Ca. 8-10000 kvm. eller ca. 2 tønder land. Jorden er god og fed.

En drøm og bestemt en liebhaverbolig. Men der skal laves mange ting deraf prisen på 400.000 kr.

Ejendommen består af

Hovedhus 148 kvm boligareal; 111 kvm tagetage, der ikke er udnyttet.

20 kvm kælder. Opført i 1750. Væsentlig om- og tilbygning i 1854

Udhus, 3 længer, 350 kvm. Opført i 1778. Væsentlig om- og tilbygning i 1850.

Kovehus 35 kvm. Opført i 1750.

Bindingsværksgård til salg / BEVARINGSVÆRDIGT

Dejlig stråtækt firelænget (bevaringsværdig uden restriktioner) bindingsværksgård samt tilhørende mindre hus beliggende i parklignende omgivelser.

Ejendommen er beliggende i mindre landsby tæt ved Kerteminde – nær skov og strand.

Stuehuset er 175 kvm og rummer fire stuer, stort køkken, stort bryggers, stort badeværelse, entre, gæstetoilet, et værelse og fremstår gennemmoderniseret og med jordvarme. Loftetagen er ikke udnyttet.

Det tilhørende hus er 75 kvm fordelt på to etager: To stuer, køkken badeværelse , entre – på første sal er soveværelse og et åbent værelse.

Desuden carport til fire biler.

Gårdens samlede areal er på 10.650 kvm, hvoraf det samlede bebyggede areal udgør 1000 kvm.

Der er store muligheder for eksempelvis af have heste, da der kan anlægges flere folde.

Pris: Højeste bud.

Kontakt direkte til sælger : 40323018 ( efter kl. 17)

Til salg: Ellemosegaard / FREDET

Denne idylliske bondegård Ellemosegaard, er et skønt stykke af danmarkshistorien. Den firlængede stråtækte bindingsværksgård, bestående af stuehus med bislag og sammenbygget med de tre driftslænger er oprindeligt fra 1777.

Gårdanlægget betragtes af fagfolk som enestående og med særdeles høj autenticitet. Dens fredningsværdi består primært i anlæggets helstøbte karakter og den egns- og tidstypiske anvendelse af en særlig bindingsværkskonstruktion med indvendige sidebånd. Gården blev fredet i 2003.

Er du interesseret i yderligere viden om gården, kan fredningsindstillingen rekvireres hos Historiske Huses sekretariat.

Desuden kan du kontakte Karina og Bettina Clemensen tlf. 4491 6400 eller mail: clemensen@sclemensen.dk.

Til salg: Den Voigtske Gaard / FREDET

Erhvervsareal – 527 m2 Boligareal – 456 m2 Areal til udvikling (Loftsarealer) – 799 m2

Den Voigtske Gaard, Vestergade 1, 5600 Faaborg Faaborgs smukkeste fredede ejendom, der igennem de seneste 20 år er velvedligeholdt og løbende moderniseret.

Ejendom beliggende i Faaborg by med flot udsigt til havnen. Indeholdende 2 Erhvervslejemål og 5 beboelseslejemål. Herudover 488 m2 uudnyttet loftsareal til mange formål, evt. beboelse.

Den Voigtske Gaard er en af Faaborgs mest velbevarede gamle købmandsgårde med stor kulturhistorisk værdi. Ejendommen består af en vinkelbygget 4-etagers gulkalket bygning med nyt rødt mansard tegltag, har oprindelig været en del af et større bygningskompleks. Pakhuset og det tilhørende sidehus er bygget i 1837-38, pakhuset er bevaret i næsten uændret skikkelse og er med sin drøjde og sin fornemme, forenklede arkitektur Faaborgs mest monumentale pakhus.

Den sydlige fløj (pakhuset)

LEJEMÅL 1 – ERHVERV Butik/ kontorlokale i 2 plan på 445 m2, hvortil der er indgang fra gårdspladsen. I lokalet er fritstående bjælkekonstruktion af pommersk fyr. Der er intern trappe til 1.sal, som ligeledes er indrettet til Kontor/ salgs- eller udstillingslokale.

LEJEMÅL 2 – BOLIG Med separat indgang i portgennemgang er opgang til 1. sal til en meget spændende lejlighed på 170 m2, som bl.a. indeholder: Stor opholdsstue med brændeovn og fyrretræsgulv, fritstående bjælker og udgang til stor tagterrasse. I den ene ende af stuen er der indrettet spisestue i åben forbindelse med lækkert UNO-Form køkken med kogeø, skabsgang, soveværelse med skabe og direkte adgang til badeværelse med bruseniche. Herudover 2 værelser med skabe samt gæstetoilet.

UUDNYTTET LOFTSRUM 2. og 3. etage, 551 m2 fremstår som meget spændende uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Den vestlige fløj (sidehuset)

LEJEMÅL 3 – ERHVERV Stueplan: (separat tilbygning) Rigtig hyggelig café på 82 m2 med indgang fra parkeringspladsen.

LEJEMÅL 4 – BOLIG 1F, 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken, toilet og værelse i stueplan 54 m2.

LEJEMÅL 5 – BOLIG 1G, stueplan: 3 værelseslejlighed med køkken og bad 66 m2.

LEJEMÅL 6 -BOLIG 1G, 1. sal: 3 værelseslejlighed med køkken og bad på 70 m2.

LEJEMÅL 7 – BOLIG 1G 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken og bad på 68 m2.

UUDNYTTET LOFTSRUM 2. 3. etage på samlet 248 m2 fremstår som yderst attraktiv uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Der er en meget hyggelig brostensbelagt gårdsplads hvor der er plads til 6-7 parkeringspladser samt lille parkeringsplads foran bygningen med plads til 5 biler.

Ejendommen har gennem de seneste årtier tjent mange formål, bl.a. galleri, salg af luksus detailvarer, events, musikarrangementer mv. Det er kun fantasien, der sætter grænser for ny ejers anvendelse. En god solid og fremtidssikret ejendom. Har du idéerne, så er ejendommen rammen.

Til salg: Historisk stationsbygning ved Middelfart / FREDET

Denne smukke og unikke gamle bygning er et klenodie i sig selv – og samtidig rummer den så mange anvendelsesmuligheder, at kun fantasien sætter grænser herfor. Ejendommen indeholder både bolig på 236 kvm samt et erhvervsareal på 255 kvm foruden pakhuset, der rummer 246 kvm i grundplan. Mellem bygningerne er der anlagt en smuk gammel brostensbelagt og lukket gårdhave.
Elsker du bygningshistorie og har du samtidig fantasien og evnerne er denne smukke gamle ejendom unik til kulturelle formål, men kan med stor fordel også anvendes af erhvervsvirksomheder, der ønsker et repræsentativt domicil, der virkelig oser af historie og charme.
Ejendommen er fredet, og det giver køber en række helt unikke fordele med hensyn til fradragsmuligheder ved istandsættelse og vedligeholdelse. Alle de faste udgifter på ejendommen, herunder forsikringer, renovation m.v. er fradragsberettigede, og der er  et årligt fradrag på p.t. kr. 243.413 med tillæg af moms for faktiske udgifter på ejendommen. Dette sidste fradrag reguleres årligt, og kan overføres til senere indkomstår, såfremt det ikke udnyttes fuldt ud. Det skal nævnes, at alle fradrag er af ligningsmæssig karakter, således at skatteværdien er på  27%.
Pris: 1.195.000 kr.