Fredet 6-længet bindingsværksgård kommer snart til salg

Højbjerggaard er en 6-længet bindingsværksgård, som blev fredet i 1984.

Gården er beliggende 12 km vest for Odense i overordentligt smukt terræn, omgivet af mark og skov. Den har et jordtilliggende på 29 ha. og fremstår yderst velholdt.

Stuehuset er på ca. 300 m2, bestående af en stor stue, 2 mindre stuer, stort soveværelse, 4 mindre værelse, 3 badeværelser, stort køkken og bryggers.

Længen modsat stuehuset (hestestalden) er forberedt til stort lokale med tekøkken og toilet.

Haven er med mange gamle træer, stor græsplæne med robot, mange blomstrende buske, fremstår smuk, parkagtig, men ikke svær at vedligeholde.

Læs mere om Højbjerggaard i fredningsbeskrivelsen på Slots- og Kulturstyrelsens database over Fredede og Bevaringsværdige Bygninger (FBB)

 

Ved interesse kan henvendelse ske til: 

Bongki Engel

Tlf.: +45 91 19 42 44

Mail: bongki@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Fredet byhus i Aabenraas historiske bykerne til salg

Ejendommen, der går under navnet ‘Den Hvide Svane’, kan dateres helt tilbage til 1743.

Der er tale om en sjældent udbudt slægtsejendom, som har været ejet af samme familie igennem mange år. Såvel ude som inde byder huset på et væld af charmerende detaljer, og boligens 146 m2 er ideelt fordelt på et stueplan og en førstesal. På den øvre etage findes to gode værelser, der får lys fra henholdsvis syd og sydvest, mens stueetagen er indrettet med et nyere badeværelse og køkken. I samme plan finder I to sydvendte stuer en suite, hvoraf den ene har en brændeovn.

Huset ligger i et eftertragtet område, hvor der ofte er guidede ture, og samtidig giver den centrale placering jer let adgang til gågaden samt diverse indkøbsmuligheder, institutioner og skoler.

Læs bygningens fredningsbeskrivelse her

 

Pris: 1.425.000 kr.

 

     

Fredet, stråtækt længehus nær Augustenborg til salg

På en velbevaret landsbygade i Ketting – et hyggeligt lokalsamfund et par kilometer uden for Augustenborg – finder I denne smukke liebhaverejendom.

Den fredede ejendom daterer sig tilbage til 1773 og er totalrenoveret med stor respekt for den originale stil. Her kan I flytte ind i en ejendom, hvor historisk vingesus og moderne komfort går hånd i hånd, og hvor alle opdateringer er foretaget i den bedste håndværksmæssige kvalitet. Alt har været ude, og der er en flot rød tråd i renoveringen, som er foretaget med assistance fra arkitekt med speciale i gamle, bevaringsværdige og fredede ejendomme.

Med 340 m2 er pladsen generøs, og indretningen er både charmerende og uforudsigelig. Lysindfaldet er ligeledes godt, og fra boligens opholdsrum er der et fint kig over haven og omgivelserne. Grunden på 728 m2 er overskuelig at holde og byder blandt andet på en flot gårdsplads, en skøn terrasse i bygningens vinkel samt et græsareal mod nord og øst, der indrammes af en flot bøgehæk.

 

Pris: 2.795.000 kr.

Fredet lejlighed med have til leje – Brobygård Gods

Boligen udgør hovedparten af sidefløjen til en herregård nær Brobyværk på Sydfyn, en charmerende bindingsværksbygning med tegltag i et plan.

160m2 lejlighed med have, fredet bygning med 5 værelser, nyere køkken og bad.

 

Pris 7800kr + forbrug

 

Henvendelse: godskontor@arreskov.dk eller tlf. 62631003 i tidsrummet 7.30-13.00 på hverdage.

Fredet ejendom til salg i Hørsholm

Ejendommen Gl Hovedgade 7 i Hørsholm blev bygget kort efter at dronning Caroline Mathilde blev landsforvist og hendes elsker Struensee mistede hovedet. ca 1777. Det var dronningens svigermor, der ville have en landsby ved hendes nye Hirscholm Slot og lovede skattefrihed i en årrække for nybyggere. Bygningen brændte i 1807 og da samtidig Hirscholm Slot blev nedrevet, antages det at bygningen blev genopbygget delvis med materialer fra slottet. Man finder stadig murbrokker fra slottets statuer i haven.

I 1980-erne var bygningen meget forfalden og stod til nedrivning til fordel for en blok med lejligheder. Nedrivningen blev undgået på grund af nogle ihærdige sjæle, der fik bygningen fredet. Bygningen blev i forbindelse med restaureringen pillet helt fra hinanden og genopbygget som en moderne bolig med isolerede vægge, nye gulve, nyt el- og VVS-anlæg, nye vinduer og dobbelttag. Fjernvarme er indlagt.

Ejendommen ligger i et idyllisk område rundt om en blindgyde med kun gamle huse, deriblandt Fuglsanghus som blev bygget som slotsgartnerens bolig og nu benyttes til kunstudstillinger og desuden den kendte Postholdergården. Både Hørsholm centrum, Slotsparken (som er hundeskov) og Folehaveskoven er i umiddelbar nærhed. En professionelt anlagt indelukket gårdhave hører til.

Ejendomsmægler Home har vurderet ejendommen til kr. 8.195.000.

Henvendelse til Home Hørsholm:

Telefon 4921 4921
Hoersholm@home.dk

 

 

Fredet byhus i Nibe

Dette smukke historiske byhus har masser af sjæl og charme, rigeligt med plads og en lang historie.

Den centrale beliggenhed i Nibe giver jer let adgang til den maritime stemning ved Limfjorden og købstadens brostenslagte handelsgader. Byens skole, daginstitutioner, sportsfaciliteter og supermarkeder er også inden for rækkevidde. Der er desuden gode busforbindelser til Aalborg, som nås i bil på under en halv time.

Foruden den skønne gårdhave, finder I i gården både carport, udhus og værksted med plads til opbevaring.

Indendøre er der gulvvarme allerede i bryggerset, hvorfra man kommer ind i husets centrale rum – det hyggelige spisekøkken med et klassisk køkken fra Unoform. Videre til tre stuer én suite i den ene fløj – alle nænsomt renoveret, og med udsigt til fjorden.

Den anden fløj indeholder 4 værelser, bad- og toiletter. Der er hele 266 m2 boligareal fordelt på to etager, – og 2 bo-enheder med egne indgange, lader sig let genetablere. Det er således god mulighed for at samle flere generationer under samme tag.

Fredet investeringsejendom i Viborg

Der er nu en enestående mulighed for at erhverve denne kulturhistoriske ejendom ”Hauchs Gård”, der blev opført i ca. 1520 som adelig bygård og til- og ombygget i 1970.

”Hauchs Gård” ligger midt i Viborgs middelalderlige centrum ved Domkirken og i Latinerkvarteret i Sct. Mogens Gade 7. Den ældste og nok bedst bevarede del af Viborg med snoede, brostensbelagte gader og i flotte historiske og stemningsprægede omgivelser. Der er kort gåafstand til gå- og handelsgaderne, parker og Viborg-søerne.

Ejendommen anvendes i dag som boligudlejningsejendom med 4 herskabelige lejligheder i størrelsen 198-259 m² og en mindre studielejlighed på ca. 30 m². Derudover er der kælder og loft i beboelsesejendommens forhus og en statelig garagebygning med plads til 4 biler.

I ejendommens idylliske gårdhave hersker der ligesom i lejlighederne en utrolig ro på trods af den bynære beliggenhed.

Mange tidligere store brande, særligt branden i 1726, har udslettet Viborgs ældste ejendomme, og ”Hauchs Gård” er en af de få bygninger, der gennem årene har overlevet brandene og står i dag som et vidnesbyrd om bygningskulturen fra middelalderen og renæssancen.

Lejlighed i Champagnehuset i København til salg

Charmerende lejlighed med udsigt over Grønningen i fredet, smuk og meget karakteristisk hjørneejendom, der står som den sidstopførte på Grønningen. Ejendommen, der er tegnet af Ib Lunding, er opført i 1939. Ejendommen er opført i røde sten og har tegltag. Der er tale om en yderst velfungerende ejendom, der som én af de få i City har elevator. Derudover er der fællesvaskeri, kabel-TV og kælderrum til hver enkelt lejlighed.

Fredet vandmølle med to boliger til salg i Sæby

Allerede i 1640 blev der opført en vandmølle ved Sæby Ås udløb i Kattegat og møllen tilhørte dengang kongen og Sæbygård. Denne møllebygning blev nyopført af Elisabeth Bille i 1710 og var i drift ind til 1921, hvor møllen blev udskiftet med en turbine, som har givet strøm til boligen frem til 2003. Det lille turbinehus, som er bygget på siden ud mod åen anvendes stadig af kommunen  til kontrol og tjek af stemmeværket. Resten af ejendommen anvendes til beboelse og er opdelt i to boliger.
Frederikshavnsvej 1A er den ældste del af ejendommen fra 1710. Det er en bindingsværksbygning i to fulde plan, som ligger langs med åen. Denne bolig har hoveddør fra den pikstensbelagte gårdsplads mod Gartnerstien.
Frederikshavnsvej 1B er en grundmuret sidebygning, som er opført i 1850. Denne bolig har fordør mod gårdspladsen og et hyggeligt indgangsparti med overdækning på den vestlige side mod haven.
På den vestlige side ligger haven placeret langs med åen og med overdækninger, orangeri og terrasseområder. Til huset hører stor dobbeltgarage med el-porte og stort integreret værksted.

Til salg: Fredet fritidsejendom ved Juelsminde

Den historiske ejendom blev opført tilbage i 1854, og den har været i samme families eje igennem mange år. Da ejendommen har status som fredet, er den samtidig restaureret nænsomt og med stor respekt for husets oprindelige og unikke stil.
Foruden stuehuset, der tæller 87 m2, er der to fine udbygninger på henholdsvis 79 m2 og 76 m2. I den ene bygning er der et gæsteværelse, et badeværelse samt et hobbyrum. Herudover rummer den en forstue, et fyrrum og et integreret vognly. Den anden bygning er en gammel lade, som pt. benyttes til opmagasinering af blandt andet havemøbler og brænde.
Stuehuset har en særlig autentisk stemning samt et væld af charmerende detaljer, og samtidig har den en flot udsigt til vandet mod syd. I tillæg til to soveværelser rummer huset et hyggeligt køkken, en opholdsstue og en spisestue med en Morsø-brændeovn. Der er ligeledes en entré og et bryggers med egen indgang.
Pris: 1.295.000 kr.

Fredet gammelt gæstgiveri på Als

For de historie- og kulturinteresserede er der nu en helt enestående mulighed for at erhverve sig den interessante og meget solide ejendom, Notmark Gamle Kro, der blev opført omkring år 1700, muligvis allerede i 1690’erne. Man ved, at den var med i en krotælling fra 1704, og at det er bygget af stenene fra Østerholm Slot, der blev revet ned nogle år inden århundredskiftet. Enkelte af stenene er stadig en del af murværket. Huset er trods forskellige anvendelser gennem tiden blevet nænsomt restaureret i den oprindelige stil med mange originale detaljer bevaret, blandt andet det flotte stråtag, hvortil der findes en detaljeret oversigt over fornyelsestidspunkter. En del af taget er udskiftet i 2010, og en anden i 2017. De nuværende ejere, der har haft ejendommen i 38 år, er i besiddelse af en omfattende viden om husets historie, hvilket kan formidles til de næste ejere og være nyttigt i det restaureringsarbejde, som de nye ejere må regne med at skulle gennemføre.

Pris: 595.000 kr.

Villa i engelsk cottage-stil

I Langebæk nogle få kilometer fra Kalvehave finder man denne ejendom, der på gennemført facon præsenterer sig med en æstetik, der er typisk for klassiske, engelske cottages. Villaen er yderst velholdt og løbende vedligeholdt efter alle kunstens regler, og de mange stemningsskabende detaljer er bevaret. Tilsvarende blev haven i 2015 omlagt, så den fuldstændig matcher huset og dets udtryk. Resultatet er ekstraordinært vellykket og har været fremvist i én af Claus Dalbys seneste bøger –“Cottagehaver – og dem der ligner”.

Det er imidlertid intet under, at ejendommens udseende ligner noget, man ville forvente at møde i Dorset eller i Devon, for huset blev opført i 1892 af godsejer Ida Marie Suhr, som en tro kopi af en engelsk gartnerbolig. Netop det særegne bindingsværk og de sirligt arrangerede mursten i hver enkel tavl, som danner vidt forskellige mønstre afhængigt af den geometriske figur, de er indfældet i, havde man således ladet sig inspirere til under et besøg på et herresæde i England. Man forstår ved første øjekast, hvorfor den smukke, harmoniske stil blev vurderet værdig til import.

Stedet, der opførtes, kaldtes følgeligt Langebæk Asyl, og førstesalen blev bolig for en sygeplejerske, som blandt andet tog sig af de fattige I byen, og i den store stue kunne byens børn samles i søndagsskole.

Pris: 2.595.000 kr.