Lejlighed i det fredede Champagnehuset i København

Charmerende lejlighed med udsigt over Grønningen i smuk og meget karakteristisk hjørneejendom, der står som den sidstopførte på Grønningen. Ejendommen, der er tegnet af Ib Lunding, er opført i 1939. Ejendommen er opført i røde sten og har tegltag. Der er tale om en yderst velfungerende ejendom, der som én af de få i City har elevator. Derudover er der fællesvaskeri, kabel-TV og kælderrum til hver enkelt lejlighed.

 

Fredet ejendom med egen fredskov i Hjembæk til salg

Historiens vingesus fornægter sig ikke på Præstevænget 4 i Hjembæk, der, som navnet antyder, har tjent som præstebolig frem til 1960’erne. 350 kvm stråtækt bindingsværkshus med 29 kvm kælder, der ligger på en grund med eng og fredskov, der strækker sig over 23.217 kvm.

Oprindeligt er ejendommen bygget i 1697 som en firlænget gård, men da hovedhuset brændte, måtte dette genopføres i 1701. De to af længerne brændte ligeledes sidenhen, hvorfor de også er af yngre årgang og i dag udgøres af det, der ses som én lang længe fra ca. 1850. Bygningerne er fredet og vokser sammen med en del af kirkemuren, ligesom grunden også støder op mod kirken.

Fredet vandmølle med to boliger til salg i Sæby

Allerede i 1640 blev der opført en vandmølle ved Sæby Ås udløb i Kattegat og møllen tilhørte dengang kongen og Sæbygård. Denne møllebygning blev nyopført af Elisabeth Bille i 1710 og var i drift ind til 1921, hvor møllen blev udskiftet med en turbine, som har givet strøm til boligen frem til 2003. Det lille turbinehus, som er bygget på siden ud mod åen anvendes stadig af kommunen  til kontrol og tjek af stemmeværket. Resten af ejendommen anvendes til beboelse og er opdelt i to boliger.
Frederikshavnsvej 1A er den ældste del af ejendommen fra 1710. Det er en bindingsværksbygning i to fulde plan, som ligger langs med åen. Denne bolig har hoveddør fra den pikstensbelagte gårdsplads mod Gartnerstien.
Frederikshavnsvej 1B er en grundmuret sidebygning, som er opført i 1850. Denne bolig har fordør mod gårdspladsen og et hyggeligt indgangsparti med overdækning på den vestlige side mod haven.
På den vestlige side ligger haven placeret langs med åen og med overdækninger, orangeri og terrasseområder. Til huset hører stor dobbeltgarage med el-porte og stort integreret værksted.

Fredet byhus i Aabenraa til salg

 Et fredet byhus ved Sct. Nicolai Kirke. Ejendommens historie strækker sig helt tilbage til 1755, med sprossevinduer og synlige bjælker i loftet inden døre.
Boligen byder på i alt 201 kvadratmeter, som fordeler sig over husets stueplan og første sal.  Stueplan rummer køkken-alrum og to stuer og også husets entré, et klassisk flisebadeværelse med bruseniche samt et mindre værelse med skabsvæg. På førstesalen, der er renoveret i 2006, er der yderligere tre værelser, og det største af disse har et helt opbevaringsafsnit med indbyggede skabe. Der er ligeledes et ekstra toilet på førstesalen, og dertil kommer et lille ekstra opbevaringsrum. Dem er der yderligere tre af i stueplan.

Til salg: Fredet fritidsejendom ved Juelsminde

Den historiske ejendom blev opført tilbage i 1854, og den har været i samme families eje igennem mange år. Da ejendommen har status som fredet, er den samtidig restaureret nænsomt og med stor respekt for husets oprindelige og unikke stil.
Foruden stuehuset, der tæller 87 m2, er der to fine udbygninger på henholdsvis 79 m2 og 76 m2. I den ene bygning er der et gæsteværelse, et badeværelse samt et hobbyrum. Herudover rummer den en forstue, et fyrrum og et integreret vognly. Den anden bygning er en gammel lade, som pt. benyttes til opmagasinering af blandt andet havemøbler og brænde.
Stuehuset har en særlig autentisk stemning samt et væld af charmerende detaljer, og samtidig har den en flot udsigt til vandet mod syd. I tillæg til to soveværelser rummer huset et hyggeligt køkken, en opholdsstue og en spisestue med en Morsø-brændeovn. Der er ligeledes en entré og et bryggers med egen indgang.
Pris: 1.295.000 kr.

Bevaringsværdigt bindingsværk i Mallings gamle bydel

Den historiske smedegård på Smedegårds Allé 6 har fæstebreve til Vilhelmsborg helt tilbage til 1664. I dag er det en villa med god plads og god beliggenhed i et børnevenligt kvarter.
Huset i halvandet plan er opført i 1850 og er løbende blevet renoveret, blandt andet med gulvvarme under alle klinkegulve.

Grundens 1.400 kvadratmeter rummer også en stor have med rigt dyreliv samt et isoleret og opvarmet udhus.  Der er desuden et cykelskur med rum til brænde.

Centralt i Malling tæt på letbanen til Aarhus.

Pris: 4.450.000 kr.

Fredet lavenergihus til salg tæt på Ribe Centrum

Den smukke villa er beliggende i Sønder Farup, her kan du opleve fantastisk natur tæt på Vadehavet, derudover er vi kun få kilometer fra Danmarks ældste by Ribe. Her er der gode pasningsmuligheder, gode skoler, indkøb og meget mere.

Villaen blev opført efter gamle håndværksmæssige principper og i fuld respekt for den oprindelige og fredede marskgård grundet fredningen er det værd at nævne at man bl.a. ikke betaler ejendomskat.

Fra facaden fremtræder gården meget smuk og med stråtækt saddeltag. I 2019 er der lagt nyt stråtag på ejendommens vestvendte side samt på karnappen mod syd. Derudover rummer den 8259 kvadratmeter store grund nok plads til at boltre sig på, samt særdeles gode faciliteter til hestehold eller andet dyrehold. Ejendommen rummer både en fin ridebane samt en staldbygning, hvor faciliteterne dækker behov op til tre heste. Derudover er der en smuk have til ejendommen, og rundt om på grunden finder man hyggelige, små terrasser.

De 3 stuer en suite er udsmykket med dekorative, hollandske klinker og klassiske, herskabelige vægpaneler. Dinesengulvenes brede planker står flot til de hvidmalede lofter med synlige bjælker. Hoveddøren leder in til en flot og lys entré, hvor de smukke Ølandsklinker er meget iøjnefaldende. Hvilket man har valgt at fortsætte i køkkenet sammen med et Culinakøkken i massivt træ – absolut topkvalitet! Under samtlige stengulve har man etableret gulvvarme.

I forbindelse med køkkenet, findes den lyse og elegante spisestue. Kontoret støder op til den bagerste stue. Derudover rummer den smukke villa 2 værelser samt 2 badeværelser, som begge fremstår med pæne kvadratiske klinker. På 1. salen er der et lyst og moderne soveværelse med loft til kip, samt et walk-in med rummelige skabe.

Bryggerset er funktionelt og praktisk. Kælderen rummer plads til både vin og anden opbevaring. På ydersiden af de to vognporte i henholdsvis den nordlige og østlige ende, finder man henholdsvis et stort udhuslignende rum med et fint, rustikt stengulv og et værksted.

Fredet gammelt gæstgiveri på Als

For de historie- og kulturinteresserede er der nu en helt enestående mulighed for at erhverve sig den interessante og meget solide ejendom, Notmark Gamle Kro, der blev opført omkring år 1700, muligvis allerede i 1690’erne. Man ved, at den var med i en krotælling fra 1704, og at det er bygget af stenene fra Østerholm Slot, der blev revet ned nogle år inden århundredskiftet. Enkelte af stenene er stadig en del af murværket. Huset er trods forskellige anvendelser gennem tiden blevet nænsomt restaureret i den oprindelige stil med mange originale detaljer bevaret, blandt andet det flotte stråtag, hvortil der findes en detaljeret oversigt over fornyelsestidspunkter. En del af taget er udskiftet i 2010, og en anden i 2017. De nuværende ejere, der har haft ejendommen i 38 år, er i besiddelse af en omfattende viden om husets historie, hvilket kan formidles til de næste ejere og være nyttigt i det restaureringsarbejde, som de nye ejere må regne med at skulle gennemføre.

Pris: 595.000 kr.

Villa i engelsk cottage-stil

I Langebæk nogle få kilometer fra Kalvehave finder man denne ejendom, der på gennemført facon præsenterer sig med en æstetik, der er typisk for klassiske, engelske cottages. Villaen er yderst velholdt og løbende vedligeholdt efter alle kunstens regler, og de mange stemningsskabende detaljer er bevaret. Tilsvarende blev haven i 2015 omlagt, så den fuldstændig matcher huset og dets udtryk. Resultatet er ekstraordinært vellykket og har været fremvist i én af Claus Dalbys seneste bøger –“Cottagehaver – og dem der ligner”.

Det er imidlertid intet under, at ejendommens udseende ligner noget, man ville forvente at møde i Dorset eller i Devon, for huset blev opført i 1892 af godsejer Ida Marie Suhr, som en tro kopi af en engelsk gartnerbolig. Netop det særegne bindingsværk og de sirligt arrangerede mursten i hver enkel tavl, som danner vidt forskellige mønstre afhængigt af den geometriske figur, de er indfældet i, havde man således ladet sig inspirere til under et besøg på et herresæde i England. Man forstår ved første øjekast, hvorfor den smukke, harmoniske stil blev vurderet værdig til import.

Stedet, der opførtes, kaldtes følgeligt Langebæk Asyl, og førstesalen blev bolig for en sygeplejerske, som blandt andet tog sig af de fattige I byen, og i den store stue kunne byens børn samles i søndagsskole.

Pris: 2.595.000 kr.

Wessels Hus på Gråbrødretorv i København / FREDET

Wessels Hus, Gråbrødretorv 3, er både i det ydre og det indre et umådelig velbevaret såkaldt ’ildebrands-hus’, opført i 1732, umiddelbart efter Københavns store brand.

Det består af et forhus ud til Torvet i fem etager, via et trappehus forbundet med et baghus af samme højde. Den unge kunsthistoriker Harald Langberg købte ejendommen i 1943 og gennemførte en mynstergyldig restaurering, hvis resultater og metode han beskrev i bogen Et Hus paa Graabrødretorv (1945).

Siden har den bygningsfredede ejendom løbende været vedligeholdt, således at den også i dag fremtræder historisk korrekt, smuk og sund fra kælder til kvist. Med sine indtagende interiører og det hyggelige gårdsrum er Gråbrødretorv 3 således et enestående velbevaret og atmosfærefyldt historisk miljø her i hjertet af det gamle København.

Læs mere om huset i beskrivelse skrevet af John Erichsen, tidl. museumschef på Københavns Bymuseum og Nationalmuseet: Wessels Hus

 

Fredet og velbevaret liebhaverejendom i hjertet af Tønder

Nu har du en enestående mulighed for at blive ejer af denne smukke ejendom, der er en sjældent udbudt perle med liebhaverstatus. Der er tale om et unikt, historisk gavlhus, der ligger attraktivt placeret i hjertet af Tønder – lige ved gågadens begyndelse.

Huset kan dateres helt tilbage til år 1675, hvilket rangerer det som byens femte ældste. Ejendommen er fredet, hvilket giver ejere unikke beskatningsmuligheder, ude såvel som inde er den blevet nænsomt renoveret med stor respekt for den originale stil. Ejendommen har vundet stor anerkendelse blandt arkitekter såvel som Slots- og Kulturstyrelsen, og den er tilmed blevet præmieret for sin særegenhed.

Allerede når du betragter ejendommen udefra, får du en forsmag på dens særlige charme og karakter. Husets fine frontgavl i rødsten prydes af hvide sprossevinduer, mens de to langsider er af bindingsværk. Helhedsudtrykket er på én og samme tid rustikt og romantisk, og lige meget fra hvilken vinkel du anskuer boligen, vil du mærke historiens vingesus.

Indenfor fortsætter boligen med at imponere, og fra sekundet du gør din entré i dielen, oplever du boligens særlige sjæl og glød. Her prydes gulvet af solide Ølandsfliser, mens en brændeovn sætter ekstra trumf på den hyggelige stemning. Detaljerigdommen i boligen er uovertruffen, og flere steder er husets bjælkeværk synligt. Ikke to døre i huset er identiske, og selv den mindste opdatering er foretaget med stor omhu og eftertænksomhed. Eksempelvis er de næsten skulpturelle håndtag specialvalgte til boligen.

På nuværende tidspunkt er der erhverv i stueplanen på 141 m2 og 48 m2 kælder, hvor stueplanen på 141 m2 kan indrages til bolig. På nuværende tidspunkt er der 147 m2 bolig, fordelt på første og anden sal, med hanebånd i loftet. På de tre etager er der sammenlagt syv smukke værelser/stuer, som alt efter behov også kan benyttes til andre formål. Eksempelvis vil den ene på førstesalen agere et perfekt soveværelse, hvilket sælger også på nuværende tispunkt benytter det til. Den sydøstvendte stue i det nedre plan kan oplagt bruges som Stue eller atelier. I øvrigt har både stueplanet og førstesalen køkken og bad/toiletfaciliteter.

Den lange liste af herligheder stopper dog ikke her. Udenfor venter nemlig en gammel, lukket have, der med stokroser, hortensia og et smukt kirsebærtræ fuldender husets romantiske aura.

Velkommen til Østergade 27, 6270 Tønder.

Kontakt venligst Casper Fonnesbech Thomsen fra Advokatfirmaet Karen Marie Hansen & Anders C. Hansen på tlf: 7472 3900 eller 6067 3900 for fremvisning eller yderligere oplysninger.

Bindingsværksgård til salg / BEVARINGSVÆRDIGT

Dejlig stråtækt firelænget (bevaringsværdig uden restriktioner) bindingsværksgård samt tilhørende mindre hus beliggende i parklignende omgivelser.

Ejendommen er beliggende i mindre landsby tæt ved Kerteminde – nær skov og strand.

Stuehuset er 175 kvm og rummer fire stuer, stort køkken, stort bryggers, stort badeværelse, entre, gæstetoilet, et værelse og fremstår gennemmoderniseret og med jordvarme. Loftetagen er ikke udnyttet.

Det tilhørende hus er 75 kvm fordelt på to etager: To stuer, køkken badeværelse , entre – på første sal er soveværelse og et åbent værelse.

Desuden carport til fire biler.

Gårdens samlede areal er på 10.650 kvm, hvoraf det samlede bebyggede areal udgør 1000 kvm.

Der er store muligheder for eksempelvis af have heste, da der kan anlægges flere folde.

Pris: Højeste bud.

Kontakt direkte til sælger : 40323018 ( efter kl. 17)