I seks programmer tager de to restaureringsarkitekter, Marcelle Meier og Noah Boe-Whitehorn, med ud til seks helt almindelige danske familier, der alle bor i fredede eller bevaringsværdige huse, som nu skal sættes i stand.
Seks bevaringsværdige eller fredede boliger og to arkitekter, der vil hjælpe ejerne med at passe på bevaringsværdierne, er essensen af DR1s programserie ‘Bevar mig vel’. Det er Bygningskultur Danmark, der har taget initiativ til serien, som bl.a. har modtaget støtte fra Realdania og GI. Se første afsnit på DR1 den 4. juni kl. 20.
I arbejdet med præstegården ved Rødding ser man mange af de generelle udfordringer vi møder i vores daglige arbejde. Det har været en fornøjelse at være med på sidelinen i byggeprocessen – også selvom ikke alt blev præcist som vi havde anbefalet. Parret i Rødding er dog rigtig godt på vej, og vi har stor tiltro til, at de også fremover vil træffe nogle gode valg for dem selv og for huset.
At arbejde med et fyrtårn står nok højt på mange arkitekters ønskeseddel – og at gøre det på et af Danmarks allersmukkeste steder er et udsøgt privilegium. Huset er barnligt enkelt både i sin form og funktion; En pære, højt hævet over vandet i et robust tårn, et maskinhus og en lille mellembygning til at binde dem sammen. Huset er ekstremt velbygget i god dansk byggeskik kort efter århundredeskiftet og velholdt på en måde man sjældent møder.
Det er et privilegium at blive ejer af et fredet hus. Tit er det noget man har tænkt endog længe over, men nogen gange falder man bare over drømmeboligen, der tilfældigvis er fredet, som tilfældet var for Sammy og Trine, da de fandt lejligheden i Admiralgade.
Programmet fra Haderslev handler om en særdeles lille byejendom beliggende i en gade ved Klostret.
Historien om det lille hus i Lejre blev en lidt trist fortælling. Selv om Gl. Lejre ikke ligger mere end 40 min. fra København og kun et kvarter fra Roskilde kæmper en landsby som denne med mange af de samme udfordringer som Udkantsdanmark. At bevare her handler om at sikre ressourcer i lige så høj grad som værdier.
Processen i Sæby bød på rigtig mange tunge overvejelser, og vanskelige valg skulle træffes. I krydsilden mellem moderne huses fortræffeligheder og ønsker om høj boligkomfort, måtte der slagtes nogle offerlam på bevaringsaltret.