Hvad skal jeg vide, når jeg søger om tilskud gennem Bygningspuljen?

Hvad sker der rent praktisk, når der i morgen åbnes for ansøgninger om tilskud til boligforbedringer? Tirsdag d. 28. september kl. 10 åbner Energistyrelsen igen for ansøgninger om tilskud til boligforbedringer, der sparer energi. Men hvordan foregår det rent praktisk? Her er det vigtigste, du skal vide.

 

1. Hvornår skal jeg logge på?
Det korte svar: Lidt før kl. 10.
Det lidt længere: Køsystemet, der skal forhindre it-nedbrud på ansøgningsportalen, har et digitalt venteværelse, der åbner kl. 09. Går du i venteværelset mellem kl. 09 og 10, får du plads i tilskudskøen, når vi åbner for ansøgninger kl. 10. Du får tildelt en tilfældig plads i køen uafhængigt af, hvornår du er gået i venteværelset. Du får altså ingen fordel ved at gå i venteværelset kl. 9.01 frem for 9.59. Kommer du efter kl. 10, får du plads bagerst i køen.

2. Hvor finder jeg ansøgningsportalen?
Den finder du lige her. Du vil dog først kunne se Bygningspuljen via linket fra kl. 09 den 28. september:
Gå til ansøgningsportalen

3. Hvordan udfylder jeg min ansøgning?
Du følger anvisningerne på ansøgningsportalen. Vi har lavet en video, der guider dig gennem portalen på forhånd:
Se videoguide til at udfylde tilskudsansøgning

4. Kan jeg udfylde min ansøgning, før portalen åbner?
Nej. Du kan ikke udfylde en ansøgning, før portalen åbner. De første får lov at udfylde deres ansøgninger den 28. september kl. 10.

5. Risikerer jeg at sidde i kø foran computeren hele dagen?
Nej. Der vil være kø og derfor ventetid, men i tilskudskøen kan du vælge at få tilsendt en email, når det er blevet din tur til at ansøge, så du ikke behøver sidde ved computeren imens. Vælger du det, så husk at holde øje med din mail jævnligt: Når du modtager mailen, har du 30 minutter til at gå i gang med din ansøgning – ellers ryger du bagerst i køen. Når først du er logget ind og har trykket ”Opret ansøgning”, er der ikke nogen bagkant. Du ryger dog af portalen og må i kø forfra, hvis du har været inaktiv i 60 minutter.

6. Risikerer jeg at skulle ansøge midt om natten?
Nej. Systemet sættes på pause fra kl. 20-08, så du kommer ikke til at ansøge om natten. Du beholder dit kønummer, så længe du ikke sletter cookies. Er du i færd med at ansøge kl. 20, har du 2 timer til at blive færdig, før du ryger af portalen og må i kø forfra.

7. Må en anden søge for mig?
Ja. Du må gerne søge tilskud på en andres vegne – eller andre på dine vegne. Det kræver bare, at ejeren/ejerne af boligen udfylder en fuldmagt og en ansøgererklæring, som du skal vedhæfte.

8. Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har NemID?
Det nemmeste er at få en anden til at søge tilskud for dig – se ovenfor. Hvis ikke du har nogen til at hjælpe dig, skal du kontakte vores rådgivningstelefon for at få hjælp: 31 15 90 00.

9. Hvor lang tid tager det at søge tilskud?
Det kommer an på, hvor hurtig du er, og hvad du søger tilskud til. Hvis du har de ting klar, du skal bruge, kan de fleste udfylde ansøgningsskemaet på ansøgningsportalen i løbet af 30 minutter.

10. Hvor længe er der penge i puljen?
Det kommer an på, hvor mange der søger, og hvor store tilskud der søges. Der er ca. 340 mio. kr. i denne runde af puljen. Puljen lukker, når der er søgt for alle pengene. Der vil være mulighed for at søge tilskud hvert år frem til 2026. Næste runde bliver i 2022.

11. Skal jeg vedhæfte et tilbud fra håndværkeren i min ansøgning?
Nej, det behøver du ikke. Dit tilskud afhænger ikke af håndværkerens tilbud.

12. Er jeg sikret tilskud, hvis min ansøgning lever op til kriterierne?
Nej. Selvom din ansøgning lever op til kriterierne for tilskud, er du ikke garanteret tilskud, da der ikke nødvendigvis er penge til alle. Ansøgningerne behandles i den rækkefølge, vi modtager dem. Vi modtager først din ansøgning, når du har trykket ”Indsend ansøgning”. Får du ikke tilskud, kan du søge igen til næste år.

13. Hvornår får jeg svar?
Alle tilsagn om tilskud bliver givet i 2021. Har du ikke fået tilsagn til nytår, kan du forvente et afslag i begyndelsen af 2022. Vi kan desværre ikke sige noget mere præcist.

Find flere svar og søg  på SparEnergi.dk/tilskud

Læs mere om de fredede og bevaringsværdige bygninger og Bygningspuljen