Et tilfredst medlem fik penge tilbage

Flere medlemmer har på vores opfordring klaget over det skøn staten har anlagt for grundskyldsfritagelse - og flere har heldigvis også fået både medhold og penge tilbage.

 

Forleden fik Birthe Iuel en mail fra et medlem, som lige ville takke, fordi vi havde gjort ham opmærksom på tidsfristen for at klage over kommunens skøn over, hvor stor have der naturligt hørte til hans fredede bygning. Vi udsendte forlæg til klagebrev og han havde benyttet det.

Forleden besluttede han efter korrespondance med Vurderingsstyrelsen at acceptere styrelsen afgørelse og sendte så efterfølgende denne mail, som vi naturligvis er glade for.

Kære Birthe,

Jeg søgte oprindeligt fritagelse for 4,5 ha. Vurderingsstyrelsen vendte tilbage med 2,5 ha ud fra en del kort og beregninger. Jeg svarede at de manglede den gamle frugthave, som på kort ligner skov. Vurderingsstyrelsen vendte tilbage med nyt svar med flere kort og beregninger, og stadfæstede første svar. Det er muligt jeg kunne være kommet længere, men er tilfreds med afgørelsen. Kommune tilbagebetaler fra 2010 til 2021 kr. 12.000,- i ejendomsskat og kr. 3.500,- i renter.

Ok for et par timers arbejde. Stor tak til ”BYFO” for jeres ihærdige arbejde.

DBH Hans

Vi opfordrer medlemmer, som mener de har en god sag, til at klage til Ankestyrelsen. Hvis man får medhold, er det som nævnt en pæn timeløn, man kan opnå og ikke at forglemme – fremtidige besparelser.

Læs mere om problematik omkring grundskyldsfritagelse