For at markere titlen blev der plantet et egetræ foran slottet – et træ der også om hundrede år, kan minde besøgende om den hæder der blev Voergård til del i 2018. Træet blev nedsat af 4 personer i fællesskab – Anker Laden, bestyrelsesformand for Voergård, Birthe Iuel fra Historiske Huse, Mikael Klitgård, Brønderslevs borgmester samt Caroline Ferrari, den franske ambassadør.
Den franske ambassadør deltog som æresgæst, fordi Voergårds historie er tæt knyttet til Frankrig. Slottet er indrettet og møbleret af dets sidste ejer, greve Oberbech-Clausen, der købte det i 1955 efter at have solgt flere franske vinslotte, som han havde fået efter ægteskab med grevinde Marie Henriette Chenu-Lafitte. Han medbragte adskillige togvogne med et sandt skatkammer af franske møbler, porcelæn og malerier, han havde arvet efter sin kone. Bl.a. Napoleons spisestel og malerier af Rubens, Raphael og Goya.
Caroline Ferrari takkede hjerteligt for invitationen og udtrykte at hun meget gerne ville hjælpe med at gøre franskmænd og danskere opmærksomme på Voergårds enestående skønhed og den fantastiske kunstsamling, så endnu flere kom til at besøge stedet.
Birthe Iuel fra Historiske Huse uddelte diplom og blomster og sagde blandt andet:
“Voergaard var i opløbet til prisen i konkurrence med nogle mægtige modstandere – det enestående bindingsværksanlæg Lynderupgaard og et af vores mest imponerende barokanlæg Ledreborg. Og selvom Voergård er et helt enestående sted, er vi også klar over, at opbakningen i det nordjyske var med til at sikre titlen. Det er både godt og vigtigt, fordi tanken med kåringen også er at belønne og bakke op om lokal stolthed ved kulturarven.”
Hun benyttede også lejligheden til at pointere vigtigheden af at passe på den lidt mindre storladne, men mere allestedsnærværende kulturarv ude i kommunerne – og rettede kommentaren direkte mod Brønderslev Kommunes borgmester Mikael Klitgaard. Og så roste hun den franske ambassadør og hendes landsmænd for at prioritere kulturarven højt og passe på de historiske bygninger – noget vi kan lære af herhjemme.