Vender strømmen?

”Den vedvarende fortælling om, at de store byer vokser og vokser, passer simpelthen ikke. Flyttemønsteret er under markant forandring og i færd med at skabe et Danmark i bedre balance i en grad, så vi kommer til at droppe den negative klang i ordet provins – hvis det ord overhovedet stadig bruges om 10 år,” siger fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, der har samlet tallene fra Danmarks Statistik.

Adjungeret professor på Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet Hans Skifter Andersen bekræfter tendensen og siger, at bevægelsen er sket mange gange før og er direkte forbundet med de økonomiske konjunkturer.

Jesper Bo Jensen mener at tendensen kan være mere varig denne gang, fordi den kommer oven på en større centraliseringsbevægelse, der traditionelt følges af decentralisering:

”Vi kan meget vel stå over for en større vending i, hvor vi bosætter os. Skaber det samtidig en ny grundfortælling om, hvor fedt det er at bo i provinsen, vil vi se et radikalt anderledes Danmarkskort allerede om 10 år”.

Læs artikel i Kristeligt Dagblad