Ny granat til brandkontrol i historiske huse

 undefined

Dehns Palæ i København brændte i 2010. Foto: Trond Arild Ydersbond

»Når der indendørs svejses eller arbejdes med anden form for ‘varmt værktøj og udstyr’, er vi til stede og klar til at gribe ind, hvis der blot opstår en mindre brand. Med de nye granater kan vi sørge for, at en brand ikke udvikler sig, og samtidig give slukningskøretøjerne ekstra værdifulde minutter til at nå frem,« siger sikringsleder Bo Larsen fra Vasik i Ballerup i en pressemeddelelse.

Granaten fra amerikanske Firepro fungerer ved at hæmme den kemiske proces, der finder sted i forbrændingen. Samtidig sænker et magnesium-element i granaten temperaturen betragteligt. Granaten fungerer som en almindelighåndgranat, ved at man trækker en split ud og derefter kaster den så tæt på arnestedet som muligt. Selvom den ikke slukker ilden køber den værdifuld tid for slukningsindsatsen.

»Ved at udstyre vores biler med en kuffert med to granater har vores medarbejdere hele tiden mulighed for hurtigt og effektivt at gribe ind og begrænse en skade, uanset hvor de færdes. Det giver tryghed,« siger Bo Larsen videre.

Læs mere hos Ingeniøren