Made in Denmark sætter fokus på kunsthåndværket

Som i første sæson skal kunsthåndværkerne løse en opgave og producere et stykke brugskunst, som vurderes af en ekspert, der kårer ugens vinder. Undervejs gælder det for kunsthåndværkerne om at tage ved lære i de forskellige discipliner, så de er godt rustet til finalen hvor deltagerne har to dage til at udføre et stykke håndværk som bedømmes af et hold eksperter.

Ane Cortzen er oprindelig uddannet arkitekt og grafisk designer og er vært på de otte programmer. Hun har en holdning til godt design:

“I disse år bevæger vi os væk fra en brug-smid-væk kultur hen mod nogle oprindelige værdier, hvor vi værdsætter kvalitet. Vi vil ikke længere købe alting masseproduceret fordi vi ønsker at kende tingenes historie, og vi vil vide hvordan de er blevet til og hvem der har lavet dem. Vi sætter pris på det personlige karakteristika, som en kunsthåndværker sætter i hvert enkelt produkt. Vi prioriterer i højere grad bæredygtighed og respekt for de enkelte materialer.”

Det første program lægger ud i Bøvlingbjerg i Vestjylland. Her skal Sara lære de seks andre kunsthåndværkere, hvordan man arbejder i horn.

Made in Denmark, tirsdage på DR 1 kl. 20.45

Se første sæson på dr.dk