Udstykningsvandalisme i Gentofte?

Det er foran denne Arne Jacobsen Villa, der skal bygges. Foto: Boliga.

Foreningen Bevaringsværdige Bygninger har kontaktet borgmester Hans Toft, for at starte en dialog omkring et problem, som man ikke ser som en enlig svale:

“Kommunens lokalplaner er ikke restriktive nok. Alt for ofte ødelægges villagrunde ved uoprettelige koteletudstykninger, som gør villaen og dens historie svær at formidle for eftertiden. Udstykninger ødelægger helheder og kvarterets smukke og særegne karakter”, skriver formand Jan Martens bl.a. i brevet til borgmesteren. 

“Området i og omkring Krathuskvarteret er et unikt udtryk for den danske regionalfunktionalisme. Kommunen har med Krathuskvarteret et misundelsesværdigt smukt område indeholdende en høj koncentration af bevaringsværdige og fredede villaer skabt af betydelige danske arkitekter”, hedder det videre.

En række beboere i Krathuskvarteret har taget initiativ til en underskriftsindsamling, der opfordrer Gentofte Kommune til få skabt en bevarende lokalplan for Krathuskvarteret, der forhindrer nybyggeriet på Hegelsvej 18 samt hindrer fremtidige udstykninger af større villagrunde i området. 

Læs brev til borgmester Hans Toft i Villabyerne

Gå til underskriftsindsamling for bevarelse af Krathuskvarteret