Studietur til Umbrien 26. – 30. oktober er udsolgt: Skriv dig på venteliste

Historiske Huses studietur til Umbrien er udsolgt, men du kan komme på ventelisten ved at skrive til sekretariat@historiskehuse.dk. Så kan du måske alligevel være heldig at opleve smukke middelalderbyer og eksklusive besøg i historiske ejendomme.

I hjertet af Italien, mellem Toscana, Marche og Lazio, ligger regionen Umbrien, som er kendt for sin smukke natur, historiske byer og fremragende mad og vin.

Gennem hele historien har regionen været en korsvej for Italiens kulturudveksling. Karakteristisk for området er en perlerække af fantastiske middelalderbyer, der konkurrerede i middelalderens komplicerede net af bystater. I byerne var behovet for prestigebyggeri stort, og der blev i rigt mål investeret i prægtige rådhuse, paladser og katedraler. Renæssancen fortsatte denne tradition, men Umbriens smukke landskaber gav i denne periode tillige anledning til opførelsen af betagende landsteder og paladser, hvor haver og udsigter dannede arkitekturens kerne.

Perugia er hovedstaden i Umbrien og en af de mest populære byer i regionen. Den er kendt for sin middelalderlige arkitektur, sine smalle gader og dens historiske pladser, der emmer af atmosfære.

Umbrien har en stærk gastronomisk tradition, der har rødder tilbage til middelalderen. Regionen er kendt for sin friske pasta, trøfler og olivenolie, og der anvendes primært lokale råvarer. Området er også kendt for sin vinproduktion.

Turen indbefatter blandt andet:

Heldagsudflugt til Urbino inkl. Palazzo Ducale i Urbino. Samt udflugt til middelalderbyen Gubbio ”stenenes” by og en af de mest kendte middelalderbyer med velbevarede bygninger fra det 14. og 15. århundrede.

Udflugt med privat besøg og frokost på det dansk ejede Castello di Montegiove. Herefter besøg på den historiske ejendom Lascarzuola, som drives på en helt anderledes måde.

Udflugt til Assisi med besøg i Franciskanerklostret. På vej retur til Perugia besøges Palazzo Elmi Pandolfi, hvor Marco Pandolfi Elmi vil fortælle om restaureringen efter jordskælvet i 1997.

Studieturen er udsaolgt, men skriv til sekretariat@historiskehuse.dk og kom på venteliste

Pris per person i delt dobbeltværelse: 12.600 kroner.

Pris per person i enkeltværelse: 13.850 kroner

Se program for turen.

For spørgsmål til rejsen kontakt Bente Ahlefeldt: Tlf. 22466907, email: bente@ahlefeldt.dk