De fredede og bevaringsværdige huse skal naturligvis også bidrage til at løse klimaudfordringerne og fremme bæredygtighed, når de vedligeholdes og restaureres.
Det er både i ejernes og samfundets interesse.
Husene gør det allerede langt hen ad vejen, fordi de er bygget i traditionelle materialer med et meget lille klimaaftryk, og det er langt mere klimavenligt at restaurere end bygge nyt. De gamle huse er også en stor vidensbank af bæredygtige materialer og klimavenlige metoder, som arkitekter og håndværkere i stigende grad inspireres af.
De fredede og bevaringsværdige bygninger er på den måde en del af løsningen på byggeriets klimaudfordringer.
I magasinet kan du læse om livscyklusanalyse, og hvorfor det er langt mere klimavenligt at bevare end bygge nyt. Du bliver klogere på, hvordan fredede bygninger kan vise vej til fremtidens bæredygtige klimaløsninger i byggeriet. Mød STARKS bæredygtighedsambassadører og Havnens Hænder, som er Danmarks første bæredygtige byggemarked. Vi besøger den unge ejer af Frederikdal ved Sorgenfri, som tænker bæredygtighed ind i drift og vedligehold, mens Realdania og Teknologisk Institut fortæller om, hvordan man energirenoverer i respekt for husets arkitektoniske udtryk. Og så får I Birthe Iuels personlige beretning om at holde varmen i et fredet hus, og Historiske Huses arkitekt Leif Hansen giver gode råd til at undgå fejl under efterisolering.
Magasinet, som vi udgiver i samarbejde med mediebureauet Nord kan også læses online.
Hvis du er medlem og ikke har modtaget dit magasin med posten, skal du tage fat i os på sekretariat@historiskehuse.dk.
Som noget nyt kan du som medlem bestille flere magasiner gratis på vores hjemmeside mod at betale forsendelsen. Er du ikke medlem kan du købe magasinet, eller du kan melde dig ind og få fremtidige magasiner gratis sammen med de mange andre fordele, der er ved et medlemsskab af Historiske Huse.
God læselyst.