Østbanegårdens redningsmænd giver stafetten videre

29. dec 2014 – Århus Stiftsstidende

Gert Bech-Nielsen, restaureringsarkitekt og formand for Østbanegårdens bestyrelse gennem alle årene fortæller til Århus Stiftstidende:

“Styrken i vores gruppe var, at den var sammensat af såvel faglig ekspertise som byrådsmedlemmer. Vores udgangspunkt var rigtig godt, fordi der var repræsentanter fra alle byrådets partier med i gruppen.”

På samme måde er der i dag fold der kæmper for at redde f.eks. Pakhus 27, der blandt andet har tjent som varmestue for havnearbejdere, fra at blive nedrevet.

Men Gert Bech-Nielsen og Viggo Jonasen fra den nu opløste forening, der reddede Østbanegården, er generelt ikke imponerede over Århus evne til at passe på sine værdier.

“Byplanlægningen er for dårlig. Hvorfor lægger man ikke byggerier mod vandet på tværs, så man stadig kan kigge ud mellem dem? Navitas og Bestseller er eksempler på, at man taler om at åbne byen mod vandet – og gør det modsatte. Den tidligere borgmester Wammen var et klumrehoved. Han mente, at bare der bliver bygget, er det godt,” siger Gert Bech-Nielsen til Århus Stiftsstidende.

Læs artikel i Århus Stiftstidende