Nyt vinduesmuseum åbnet i Søborg

VillumWindowCollection.jpg

I tidstunellen kan man bl.a. se klassicismens vindue – med Hammershøisk poesi. Foto: Kim Wendt.

Den 15. april 2015 åbnede VKR Holding dørene for VILLUM Window Collection på Maskinvej 4 i Søborg i VKR Gruppens tidligere hovedsæde fra 1951. Her får den besøgende en tredimensionel og sanselig oplevelse af vinduets oprindelse og udvikling igennem tiden – fra det første lyrehul i taget til nutidens intelligente og klimavenlige vinduer.

VILLUM Window Collection rummer 300 historiske vinduer fra 1600-tallet og frem til i dag. Udstillingen er enestående i kraft af den omfattende fysiske samling af tekniske, håndværksmæssige og stilhistoriske eksempler på vinduets udvikling. Den nye permanente samling af vinduer iscenesættes i udstillingen, som en rejse igennem historien, hvor tidsepoker, vinduestyper og fremstillingsteknikker sammenkobles med et humanistisk syn på vinduet i form af vinduets betydning for arkitekturen, byplanlægningen og menneskets livskvalitet.

Udstillingen er bygget op omkring Tidstunnellen, som er en lineær rejse igennem forskellige rum og tidsaldre, hvor den besøgende får en tredimensionel og sanselig oplevelse af vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn. Den besøgende kan også gå på opdagelse i mere end 60 forskellige vinduer fra forskellige tidsaldre, baseret på en kronologisk og stilmæssig opdeling af vinduessamlingen i det koloristiske Vinduesmagasin, der gengiver dagslysets imponerende farvespektrum.

VILLUM Window Collection er blevet mulig på grund af en indsamling af vinduer, som Lars Kann-Rasmussen tog initiativ til i 2006. Det er denne imponerende samling, som nu præsenteres i et nydesignet udstillingskoncept – et vinduesmuseum opkaldt efter Lars Kann-Rasmussens far, Villum Kann Rasmussen.

Den nye udstilling er skabt gennem et samarbejde mellem VKR Holding, designfirmaet Rosan Bosch Studio og flere danske museer og internationale aktører i vindues- og glasbranchen.

Besøg museets website

Se fotoserie på Facebook