Nyt projekt skal fremme traditionelt håndværk

Hænder og Huse er et nyt tværmusealt udviklingsprojekt med en række uddannelsesinstitutioner og fem museer i Region Midtjylland. Hensigten er at samarbejde om håndværk og nedbryde barrieren imellem fortid og nutid, og lave gammel viden om til ny.

Hjerl Hede, Museum Midtjylland, Glud Museum, Danmarks Industrimuseum og Ringkøbing-Skjern Museum er gået sammen og har fået støtte af Region Midtjylland til projektet, der kører over 3 år. Hænder og Huse er i starten af sit andet år.

Hænder og Huses vigtigste formål er bidrage til forståelse, bevarelse og videreførelse af historiske kompetencer og traditionelt håndværk. Håbet er at indsatsen vil få endnu flere unge og voksne til at vælge en livsvej som håndværker.

Målgruppen for Hænder og Huses aktiviteter er uddannelsesinstitutioner, museumspersonale og -frivillige samt særligt interesserede personer. Med andre ord er hovedfokus på efteruddannelse, uddannelse, kurser samt oplysning og formidling.

Planlagte aktiviteter for 2. halvår 2018.

  • 12-13 september – Kursus i traditionelt lergulv og evt. lerklining. Frilandsmuseet i Herning og Glud Museum
  • 15-16 september – Kursus i snitning samt kursus i traditionelt tømrerteknik. Glud Museum
  • 6-7 oktober – Lav din egen snittebænk/-hest. Hjerl Hede
  • 29 okt. – 9 nov. – ”Det gode håndværk” håndværker-camp på Hjerl Hede med fokus på restaurering. Hjerl Hede
  • 17-18 november. – ”Godt værktøj er det halve arbejde” Kursus i vedligeholdelse/slibning af værktøj, skæftning af værktøj samt læderarbejde (lav skeder til økser/stemmejern osv.) Hjerl Hede

Se mere på haandværk.dk eller følg projektet på Facebook.