Håndtag til alle – nu med 10 % rabat

Det er en fornøjelse at besøge en bygning, hvor der er tænkt over detaljen og alt passer sammen æstetisk og funktionelt. En af de små ting, der kan gøre en stor forskel er dørhåndtagene.

Et rigtigt dørhåndtag kan være prikken over i’et, hvis det er afpasset med arkitekturen. Til gengæld kan de forkerte håndtag også forstyrre frygtelig meget. En flot fyldningsdør skal bare ikke have tarvelige plastichåndtag.

Klassiske dørgreb produceret i Danmark

I en lang periode var det svært at finde de rigtige håndtag, hvis de originale var gået tabt. Sådan er det heldigvis ikke længere. Flere er begyndt at fremstille dørgreb og rosetter fra forskellige stilperioder. En af dem er Genbyg.dk, som har et bredt udvalg af klassiske greb og rosetter til døre både i træ, messing og forkromede designergreb.

De klassiske, danske dørgreb med tilhørende halse og nøgleskilte, er udført i nøjagtig kopi efter originale greb fra 1860 – 1950. Grebene fås i forskellige træsorter og varianter med forskellige halse og nøgleskilte.

Drejes, poleres og imprægneres…

Dørgrebene drejes hos en snedker i Haslev på Sjælland, halse og nøgleskilte produceres i hhv. Jylland og på Sjælland og alle dele forarbejdes efterfølgende i Genbyg.dk’s værksted på Amager. Her bliver grebene lagt i oliebad og efterfølgende poleret, hvorefter halse og nøgleskilte poleres og imprægneres med olie, inden det hele samles til et sæt.

Du kan købe det som hele dørgrebssæt inkl. nøgleskilte og dørhalse. Hvis du blot mangler reservedele til dine dørgreb, kan du købe det som løsdele: dørgreb, dørhalse, nøgleskilte, firkantpind, låsepinde, styrebøsninger og skruer.

Se hvad der passer til netop dit hus her. Er du medlem under Historiske Huse får du 10 % rabat.

Gå på opdagelse i gemmerne hos Danmarks største genbrugsbyggemarked

Med missionen om, at bæredygtighed betaler sig både økonomisk, socialt og ikke mindst af hensyn til miljøet har Genbyg siden 1998 specialiseret sig i opkøb og videresalg af genbrugsmaterialer. Hos Genbyg finder du ex døre og vinduer, skabe, gulve og fliser, elartikler og møbler.

Synes du, at der er for langt til Amager, kan du finde alle Genbygs varer på deres webshop og få dem fragtet hjem til dig. Se mere på hjemmesiden, hvor der dagligt kommer nye varer på webshoppen.