Ny bog om naverne – de vandrende håndværkere

De fleste har hørt om de vandrende håndværkere, naverne. De færreste tror, at de stadig eksisterer. Bogen "Naver - de vandrende håndværkere" giver et indblik i navernes liv på valsen i vore dage, samt et langt blik tilbage på de vandrende håndværkeres historie.

 

En af bogens hovedpersoner er Rasmus Frederiksen, en tømrer fra Østerbro, som vi i sin tid fulgte på valsen og som efterfølgende er kommet på vores liste over håndværkere med forstand på historiske huse, Bjørns Træværk Restaurering.

Bogen giver et indblik i navernes liv på valsen i vore dage, samt et langt blik tilbage på de vandrende håndværkeres historie. Med formålet at uddanne og danne sig fagligt, personligt og kulturelt, er der stadig unge håndværkere, der rejser rundt i verden, med deres ”Hab und Gut” i en tøjbylt.

Uden mobiltelefon, computer, fast indtægt eller planer for dagen i morgen, adskiller de sig markant fra deres jævnaldrende. De følger en mere end tusind år gammel tradition, der har rødder endnu længere tilbage. En tradition af stolte håndværkere, som vore dages håndværkere står på skuldrene af.

Sammen med sin mand, journalisten Morten Bergholt, har forfatteren fulgt de vandrende håndværkere i over 6 år, og har fået et sjældent indblik i deres normalt lukkede verden. Bogen er bygget op over det meget store materiale, som er resultatet af de mange års research.

Blandt andet sjældne videooptagelser af vore dages vandrende håndværkere, som kan ses via QR koder i bogen.

Håbet er, at bogen kan inspirere unge til at interesse sig for håndværket og unge håndværkere til at interessere sig for livet på valsen.

Bogen koster 299 kr. eks. porto, men kan købes for 275 kr. af medlemmer af Historiske Huse. Skriv blot “Historiske Huse” i kommentarfeltet.

Køb bogen her