Ny bog om kvaliteter i det almene byggeri

I bogen “Kvaliteter i almene bebyggelser fra 1940’erne og 1950’erne” gives der indsigt i de særlige bevaringsværdier, som præger periodens byggeri og som man skal være særlig opmærksom på, når man går i gang med at renovere, isolere og optimere boligerne. 

Bogen handler om de murede almene bebyggelser fra 1940-1959. Med korte tekster og et rigt udvalg af billeder kaster den lys på bebyggelsernes store arkitektoniske kvaliteter.
Bogen henvender sig primært til boligafdelingernes beboere og ansatte, da formålet med bogen er at vække til eftertanke hos dem.

Der er behov for renovering og fornyelse, men det er vigtigt at være klar over de eksisterende kvaliteter inden der sættes gang i byggesagen. Ved at bygge videre på disse kvaliteter bevares bebyggelsernes værdi – ikke kun deres værdi som kulturarv, men først og fremmest deres værdi som et dejligt sted at bo.

Med bogen får man desuden 5 faktablade om hhv. Tage, Facader, Vinduer og Døre, Altaner og Omgivelser. Faktaarkene går mere i dybden med de spørgsmål, der kan opstå ved en renovering.

Bogen er skrevet af Claus Bech-Danielsen, Søren Bøgh, Jens Østergaard for Bygningskultur Danmark.

Køb bog og faktaark i Bygningskultur Danmarks boghandel