Fyraftensmøder og film om renovering af det almene byggeri

 

1. Energi

Som en del af Bygningskultur Danmarks fokus på de almene boliger fra 40’erne og 50’erne blev der på dette fyraftensmøde holdt oplæg om både brugeradfærden ved energirenovering, det nye bygningsreglement og bevaringsværdier. Deltagere: Kirsten Gram-Hanssen, Søren Aggerholm og Bettina Hauge.

Se film fra mødet:

2. Modernisering og tilgængelighed

Som en del af Bygningskultur Danmarks fokus på efterkrigstidens almene boliger blev der på dette fyraftensmøde diskuteret tilgængelighed i og modernisering af almene boliger. Deltagere: Tove Lading, Sune Skovgaard og Claus Bech-Danielsen.

Se film fra mødet:

3. Altaner

Emnet var renovering af altaner, som er konstruktivt sammenhængende med etagedækket. Det giver en lang række udfordringer i forbindelse med renovering – bl.a. i forhold til bevaringsværdierne. Arkitekter fra JJW Arkitekter og Erik Møllers Tegnestue fortalte om deres løsninger i henholdsvis Bispeparken og Højstrupparken.

Se film fra mødet:

4. Omgivelser

På et fyraftensmøde i Bredalsparken blev der sat fokus på landskabets betydning for 40-50’ernes almene, murede byggeri og renovering med respekt for historien. 

Se film fra mødet: