Krise i Ringkøbing

undefined

Borger i protest foran musikhuset inden det blev revet ned.

”Ikke for at træde i det. Men hvis denne kommune og denne kirke havde været ledet af nogle bare lidt mere forstandige og fremsynede mennesker, så havde Ringkøbing nu været godt på vej til at få et smukt menighedshus indrettet i en bygning, som fortjente at blive restaureret. Og vel at mærke til en pris, som man havde haft råd til at betale. I stedet har man nu fået et hul i jorden, som man kan gå og kigge ned i…” skriver en af Ringkøbings borgere, Morten Beiter, på borgerinitiativet Bevar Ringkøbing Bymidtes Facebookside.

Provstiudvalget har sagt nej til at Menighedsrådet kan låne yderligere 3,5 mio. kr., hvilket betyder, at byggeriet af det nye kirkehus ikke kan gå i gang.

”Nu hvor provstiudvalget har sagt nej, må vi selvfølgelig i gang med at finde alternative planer. Vi må blandt andet have en snak med kommunen i forhold til de krav, de har stillet omkring det nye byggeri. Men konsekvensen kunne blive, at vi må dække hullet til og så græs. Det kan være en løsning på kort sigt, for vi ejer jo stadig grunden,” siger Poul Agergaard, der er formand for Ringkøbing menighedsråd, til Kristeligt Dagblad.

Læs artiklen i Kristeligt Dagblad