Ny bog om Bellahøj

undefined

Kilde: Realdania

Bellahøjbebyggelsen er på mange måder historien om etableringen af den danske velfærdsstat. Bogen belyser samfunds- og boligudviklingen fra tiden efter 1. Verdenskrig og opridser tidens by-, bebyggelses- og boligidealer. Tilblivelseshistorien bliver bredt ud – lige fra de første ideer opstår hos Københavns Kommune og boligorganisationerne til bebyggelsen er opført.  De talrige forsøg med datidens nye støbemetoder og konstruktioner er beskrevet og illustreret med ikke tidligere viste fotos fra perioden.

Arkitekturen og landskabet indtager en naturlig hovedrolle i bogen og ved hjælp af tekst og fotos viser bogen bebyggelsens helhed og mange fine detaljer. En lige så vigtig rolle spiller bebyggelsens beboere, der får stemme gennem interviews om, hvordan det er og har været at bo på Bellahøj.

”Bellahøj – Fortællinger om en bebyggelse” er skrevet og redigeret af ph.d., cand.mag. i moderne kulturformidling Jannie Rosenberg Bendsen, arkitekt MAA Birgitte Kleis og professor, arkitekt MAA Mogens Andreassen Morgen. Bogen rummer desuden bidrag af sociolog Hans Kristensen.

Arkitekt og fotograf Laura Stamer har taget fotos af bebyggelsen, mens fotograf Helga Theilgaard har portrætteret bebyggelsens beboere. Bogen er tilrettelagt af Rasmus Koch Studio og udgives hos Strandberg Publishing. 

De fire boligorganisationer på Bellahøj – AAB, fsb, AKB og SAB – har støttet udgivelsen af bogen sammen med Realdania, Dreyers Fond og Statens Kunstfond.

Bogen er udkommet og kan købes i landets boghandler.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Jannie Rosenberg Bendsen
M.: 30 28 50 74
E.: janniebendsen@gmail.com

Birgitte Kleis
M.: 30 30 81 48
E.: birgittekleis@arkitekturformidling.dk

Morgens Andreassen Morgen
M.: mogens.morgen@aarch.dk
E.: 21 70 08 95