Historicistisk bygning sættes i stand til Folkemødet

undefined

Kilde: Realdania

Det er planen, at Foreningen Folkemødet i fremtiden får hovedkvarter i hjertet af Folkemødets festivalplads: i bygningen, der tidligere husede Allinges bibliotek. Tidligere i år meddelte Sparekassen Bornholms Fond, at den havde købt den historiske og smukke biblioteksbygning for at sikre ejendommen til Foreningen Folkemødets sekretariat. Og med bevillingen fra Realdania er en længere proces, som blev sat i gang af Bornholms Regionskommune, faldet på plads. 

Realdania bidrager med fem millioner til projektet, som skal føre bygningen up-to-date i fuld samklang med bygningens enestående arkitektur og interiør. Og det glæder borgmester Winni Grosbøll, at projektet nu er i mål: “Jeg er rigtig glad for, at bygningen får liv hele året rundt til gavn både for Folkemødet og lokalsamfundet i Allinge. Det nye Folkemødehus bliver et af de første elementer af Helhedsplanen for Allinge som realiseres og huset skal fyldes med aktivitet året rundt og derved manifestere Allinge som Folkemødebyen – også udenfor de fire dage i juni,” siger hun.

Klar til Folkemødet 2019

Allerstørst er glæden måske hos Foreningen Folkemødets direktør Mads Holm.

”Det er en helt fantastisk gave, vi her får, og jeg ser meget frem til, at vi kan holde Folkemødet 2019 med hovedkvarter i den ikoniske bygning på Sverigesvej,” siger han og fortsætter: ”Folkemødet er en bornholmsk begivenhed for hele Danmark og jeg kan ikke forestille mig en bedre skæbne for Biblioteket end at stå som centrum for vores demokratifest. Det er generøst og flot set af Realdania og Sparekassen Bornholms Fond.” 

Projektchef i Realdania, Björn Emil Härtel Jensen siger: ”Vi ønsker at skabe gode rammer for, at Folkemødet kan folde aktiviteter ud. Både under selve Folkemødet, men også resten af året – til glæde for både lokale og de mange gæster, som året rundt besøger Allinge. Samtidig vil vi gerne bidrage til, at en vigtig og central bygning i Allinge bliver bevaret og bliver tilført nyt liv.” 

”Det er en stor fornøjelse, at Realdania er gået med i partnerskabet om at sikre en af Bornholms markante bygninger for eftertiden. Det var netop vores ønske at sikre huset, samtidig med at Foreningen Folkemødet fik et passende hjem i Allinge. Og det lykkes nu ved fælles hjælp,” siger Jens Olsen, formand for Sparekassen Bornholms Fond. 

Foreningen Folkemødet beholder sit sekretariat i det gamle turistkontor i Kirkegade, mens bygningen på Sverigesvej gennemgår den omfattende istandsættelse. Mads Holm regner med, at bygningen er klar til indflytning i foråret inden Folkemødet i 2019. 

Pressemeddelelsen er udsendt af Folkemødets sekretariat.

Se Bygningskultur Danmarks film om historicismen: