Her mødes bindingsværks-nørder

Hvis du er til bindingsværk og leder efter inspiration, ny viden og gerne vil mødes med andre med samme interesse er Netværk for bindingsværk måske noget for dig. Netværket er etableret i 2015 som et samarbejdsprojekt mellem Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur (By og Land), Kunstakademiets Arkitektskole og Center for Bygningsbevaring i Raadvad.

 

De danske bindingsværkshuse trænger til et ’kvalitetsløft’ i vidensmæssig, bevidsthedsmæssig og anseelsesmæssig henseende. Dels som det vigtige led i den bygningshistoriske kæde i Danmark, som bindingsværkshusene udgør, dels som led i den sammenhæng, de danske bindingsværkshuse har med de øvrige nordiske træhuse og træbyer – plus den tilsvarende europæiske tilknytning, dels som led i de historiske, tekniske og arkitektonisk kvaliteter, som de fleste bindingsværkshuse rummer, dels set i et overordnet miljø- og bæredygtigheds perspektiv – samt bygningernes brugsmæssig værdi.

Det er baggrunden for etableringen af Netværk for Bindingsværk. Netværket består af de kommuner/byer/landsbyer, der er i besiddelse af bindingsværks-miljøer – plus alle andre interesserede.

Netværket:

1) Afholder møder cirka 2 gange om året, forskellige steder i Danmark

2) Udveksler erfaringer.

3) Kommunikerer gennem en hjemmeside og sociale medier.

Netværk for bindingsværk gennemfører i 2017-18 et 3-årigt forsknings- og formidlingsprojekt – i samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole og Center for Bygningsbevaring i Raadvad, der

Netværket har lige udgivet bogen”Mit Bindingsværkshus” – køb den her

Gå til Netværk for Bindingsværk