Her er de 6 nominerede til Renover-prisen

Seks vidt forskellige bygninger er nomineret til Renoverprisen 2021. Projekterne tæller en maltfabrik, hotel, etageejendom, almen boligblok, en gammel arkadebygning og en café omdannet til sommerhus.

Jørgensens Hotel i Horsens. Foto: Thomas Muus.

128 renoveringsprojekter fra hele Danmark var i år indstillet til Renoverprisen. Herefter blev feltet skåret ind til 18 favoritter, og nu er nomineringsudvalget endelig klar til at løfte sløret for de seks bedste projekter, der kan vinde titlen som Danmarks bedste renovering og en check på 100.000 kr.

De nominerede til Renoverprisen 2021 er:

  1. Sommerhuset “Café Jorden Rundt”, Dronningmølle
  2. Jørgensens Hotel, Horsens
  3. Maltfabrikken, Ebeltoft
  4. Regina, Aarhus
  5. Pilotprojekt Blok 4, Gellerup, Aarhus
  6. Ørsteds Haver, Frederiksberg

De nominerede projekter spænder bredt i både karakter og størrelse, men har det til fælles, at de er eksempler på vellykkede renoveringer, der kan inspirere til mere renovering.

Stor spændvidde 

I Ebeltoft er en gammel maltfabrik fra 1861 omdannet til sprudlende kulturcenter, og i Horsens har det historiske Jørgensens Hotel fra 1744 fået en renæssance efter en omfattende renovering med øje for detaljen.

I Aarhus har Regina-bygningen fået liv til at samle byen i endnu 100 år, og transformationen af en nedslidt boligblok i Gellerup viser, hvordan renoveringer kan skabe social forandring.

I Drønningmølle har Kim Utzons ikoniske Café Jorden Rundt fået både ny funktion og adresse som sommerhus, og endelig har en facaderenovering på indre Frederiksberg skabt et vertikalt villakvarter ud af en 60’er beton-boligblok.

Formanden for nomineringsudvalget, Karen Mosbech, glæder sig over forskelligheden og kvaliteten i de nominerede projekter:

”De seks nominerede projekter har en stor spændvidde, hvor vi både har et par historiske vartegn, kulturbyggeri, kreativt renoverede boligkomplekser og et skarpt skåret sommerhus,” siger hun og fortsætter:

”Renoverprisens formål er at vise eksempler på forbilledlig renovering, som kan inspirere andre, og det gør alle de nominerede projekter på hver deres måde. Det er bygninger med noget på hjerte udført i høj kvalitet, som er med til at vise, hvad man kan opnå med renovering. Jeg glæder mig meget til at se, hvem der ender med at vinde prisen.”

Nu er det op til Renoverprisens valgkollegie, der består af 70 udpegede medlemmer fra branchen, at stemme på det projekt, de mener, skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2021. Den endelige vinder kåres ved en prisfest i september og modtager en check på 100.000 kr.

Om Renoverprisen

Renoverprisen uddeles hvert år  til det bedste renoveringsprojekt i Danmark. Prisen er et samarbejde mellem Grundejernes Investeringsfond og Realdania. Selvom renovering fylder mere end halvdelen af den samlede produktion i byggebranchen, er det primært nybyggeri, der bliver belønnet med priser. Det skal Renoverprisen være med til at lave om på. Faktum er, at god renovering ikke blot forlænger levetiden for bygninger; det har også en positiv betydning for både livskvaliteten, klimaet og samfundsøkonomien. Renoverprisen skal derfor sætte fokus på alle de positive følgevirkninger, der er af god renovering og give renovering den plads og status, den fortjener.

Se mere på Renover.dk