God sommer!

Historiske Huses direktør og sekretariatet ønsker alle en god sommer!

Birthe Iuel, Historiske Huse. Foto: Rolf Konow.

Sommerferien står for døren og til dig, der også bliver hjemme i år og ikke var rundt i Danmark og fik set hvor unikt et lille land vi er en del af, vil jeg anbefale at tage en tur til Sønderjylland, op langs Limfjorden, rundt på Lolland- Falster, Fyn ikke at forglemme og naturligvis de danske øer. Ja, jeg kan blive ved. Hver gang man besøger en ny egn, må man frydes over, hvor smukt der er rundt omkring i landet, hvor naturen alle steder sætter sit præg på  egnsbyggeskikken
Det gør sig gældende overalt, hvor man kommer.

Og glem så ikke i dit hjerte at takke alle de helte, som både bruger deres kræfter og penge på at passe vores fredede og bevaringsværdige bygninger. Jo længere du kommer væk fra storbyernes høje huspriser, jo større helte. Derude er indkomsterne generelt begrænsede og der er ikke råd til den ekstravagance, det er blevet at eje et fredet hus, som skal passes ved hjælp af håndværkere.

De generelle støtteordninger til de fredede huse virker ikke herude. Derfor kan det kun lade sig gøre, hvis folk bruger egne fysiske kræfter og egen tid på vedligeholdelse, som staten i øvrigt opfatter som værende gratis. Til disse ejere vil jeg med denne sommerhilsen sende en særlig stor tak. I betyder alt for yderkanternes fremtid. Uden jer, ingen turister, ingen nye virksomheder og ingen tilflyttere.

God sommer!

Sekretariatet holder sommerferie 12. juli – 8. august. I akutte tilfælde kan jeg kontaktes på bi@historiskehuse.dk

Med venlig hilsen

Birthe Iuel, direktør, Historiske Huse