Håndværkerfradraget fordobles i 2021

Regeringen har sammen med Radikale Venstre, Enhedslisten, SF og Alternativet besluttet at fordoble Boligjob-ordningen. I Historiske Huse arbejdede vi for at bevaringsværdige bygninger fik en selvstændig plads i ordningen. Selv om de ikke har fået det, er der stadig måder at få glæde af fradraget på, som ejer af et historisk hus.

 

Som en del af de samfundsøkonomiske tiltag, der skal afhjælpe de økonomiske effekter af COVID-19 samt understøtte den grønne omstilling betyder aftalen at loftet for serviceydelser hæves til 25.000 kr., og skatteværdien og loftet for håndværksydelser også hæves til 25.000 kr.

I Historiske huse  kontaktede vi finans-, erhvervs- og kulturordførerne i Folketinget samt ministrene på disse tre områder og foreslog, at man i 2021 inkluderede alle arbejder på bevaringsværdige bygningers klimaskærm i ordningen. Flere af vores medlemmer tog også imod opfordringen til at tage fat i deres politikere og forslaget har således ramt Folketinget fra flere sider. I Historiske Huse siger vi tak for indsatsen til vores mange dedikerede medlemmer.

Det lykkedes ikke i denne omgang at få de bevaringsværdige bygninger med i et selvstændigt punkt, men der er stadig mulighed for at benytte håndværkerfradraget til arbejder i bevaringsværdige bygninger.

Arbejdsløn – ikke materialer

Bortset fra ændringen af beløbet, er der endnu ikke nogen detaljer omkring fradragsmulighederne for 2021, men det ventes at følge retningslinjerne for 2020. Håndværkerfradraget gives kun for arbejdsløn inklusiv moms – ikke for materialer. I forhold til de bevaringsværdige bygninger ville det være oplagt, at få fradrag for fx. reparation af eksisterende vinduer, men det er desværre ikke dækket af ordningen i dag. Til gengæld kan man bl.a. få fradrag for:

  • Opsætning og tilpasning af forsatsvinduer
  • Malerarbejde på facader
  • Malerarbejde på vinduer (udvendigt)
  • Maling af døre (udvendigt)

Læs mere hos Skat om fradragsmulighederne (gælder 2020)