Gentofte forsvarer lokalplan

Det er foran denne Arne Jacobsen villa, at der nu skal bygges en ny villa. Foto: Boliga.

Kritikken har regnet ned over kommunen, fordi en borger under den eksisterende lokalplan har fået lov til at udstykke en grund med en Arne Jacobsen villa, for at bygge en ny villa foran. Hegelsvej, hvor grunden ligger, har adskillige Arne Jacobsen villaer og flere røster mener nu, at kommunen undergraver helheden i kvarteret.

“Kommunen har med Krathuskvarteret et misundelsesværdigt smukt område indeholdende en høj koncentration af bevaringsværdige og fredede villaer skabt af betydelige danske arkitekter. Disse unikke husgrunde er ikke tjent med yderligere udstykninger, der ødelægger den smukke helhed”, har Jan Martens, formand for Foreningen af Bevaringsværdige Bygninger, skrevet til Borgmester Hans Toft.

En lang række borgere har efterfølgende efterlyst en bevarende lokalplan, der i højere grad beskytter kulturarven. Men formanden for byplanudvalget, Marianne Zangenberg (K), forsvarer den eksisterende lokalplan:

“Lokalplanen tager hensyn og indeholder de bestemmelser, som der skal være for at tage hensyn til kommunens bevaringsværdige bygninger. Det kan ikke være rigtigt, at borgeren ikke kan have tillid til en lokalplan, som er lavet i 2007. Jeg ville nødigt købe et hus og så få år efter få at vide, at nu kan du ikke have tillid til den lokalplan. Det er ikke rimeligt, at folk ikke kan have tillid til deres lokalplan om, hvordan de kan indrette og råde over deres ejendom”, siger hun til Villabyerne.

Læs artikel i Villabyerne