Fredensborgs grønne haver skal frem i lyset

16. mar 2015 – Realdania

Vinderprojektet har overskriften ”Haveby Fredensborg”, hvilket henviser til de mange små, fine og i dag lidt skjulte haveoplevelser, der findes i Fredensborg By. Vinderforslaget søger at bringe de grønne haveoplevelser frem i lyset og koble byens stiforbindelser til slotshaven. Butiksgaden og bymidten skal samtidig bindes bedre sammen med Fredensborg Slot, hvilket kan være med til at styrke livet i byen og give turister en bedre og mere sammenhængende oplevelse.

Vinderprojektet bliver udgangspunkt for den kommende udvikling af Fredensborg By. Byrådet skal nu beslutte, hvordan elementerne i forslaget bedst realiseres hen over de kommende år.

Plan-, Miljø- og Klimaudvalgsformand og formand for dommerkomiteen, Lars Simonsen, siger:

”Jeg har været rigtig tilfreds med hele processen, hvor mange af byens aktører og ildsjæle har budt ind med viden, begejstring og lyst til at udvikle byen. Jeg synes, vinderforslaget giver et både spændende og visionært bud på byens fremtid – til inspiration for både os som byråd og for byens ildsjæle.”

Projektchef i Realdania, Anne-Mette Gjeraa siger:

“Med en smuk og velfungerende sammenfletning af fortid, nutid og fremtid er vinderprojektet et godt eksempel på, hvordan historien lever videre i en moderne by. Styrkelsen af sammenhængen mellem slottet, gågaden og bymidten giver Fredensborgs i forvejen stærke byidentitet et nøk opad til glæde for borgere og turister. Jeg tror, det bliver et projekt, som også andre kommuner kan hente spændende inspiration ud af.”

Konkurrencen havde titlen ”Fremtidens Fredensborg – Identitet og moderne byliv i den historiske slotsby”, og de konkrete forslag i første og andet fase af konkurrencen teams tager specifikt fat i Fredensborg Bys unikke udfordringer og potentialer, men kan også ses som et bidrag til debatten om udviklingen af fremtidens provinsbyer i et nationalt perspektiv.

Se mere hos Realdania