Forstå EU og hvordan man får adgang til de rigtige kasser

European Historic Houses, havde den 15. juni 2022 inviteret alle sine medlemmer og medlemmers medlemmer til seminar om, hvordan EU fungerer, og hvordan man får adgang til EU´s midler. Seminaret fandt sted i Bruxelles dagen før EHH´s årsmøde og bidrog til en øget forståelse af, hvilke ”kasser” med fællesnævneren kultur, der kan søges.

Hvis man før seminaret troede, at man ville gå derfra og være klædt på til at kunne sende en ansøgning, blev man dog slemt skuffet. Man blev bestemt ikke mindre forpustet af at høre, hvor omfattende det er at søge midler hos EU.

Heldigvis har EHH fokus på ansøgning af EU-midler og i den forbindelse ikke mindst på at hjælpe sine medlemmer. Vi medsender derfor præsentationerne fra seminaret, sammen med nogle væsentlige links og andet nyttigt materiale. For de af vores medlemmer, som måtte være interesseret i at vide mere om, hvordan man bl.a. søger EU-midler, anbefaler vi at tilmelde sig EHH´s nyhedsbrev. Her vil man også modtage informationer om fremtidige events, ny EU-politik og lovgivning, best practises og andre nyheder vedrørende kulturarvsområdet. Man er desuden velkommen til at kontakte sekretariatet i Bruxelles, som vil kunne hjælpe, hvis man er interesseret i at vide mere om søgning af EU-midler.

Dyk ned i materialet via nedstående links.

1. Præsentationer fra seminaret
2. Undersøg fondsmidler inden for den kulturelle og kreative sektor
3. EU-projekter i din region
4. Mere læsestof