Folkestemningen i Svendborg påvirker politikere i havnesag

Erhvervsmanden Erik Skerbæks byggeplaner på Baagøe og Ribers grund i Kullinggade i Svendborg blev af et flertal i Erhvervs-Beskæftigelses og Kulturudvalget i november 2016 underlagt 8 principper. Det fremgik blandt andet, at de bevaringsværdige bygninger “Den Italienske Villa” og “Målerhuset” skulle bevares og to etagebyggerier ved siden af de gule pakhuse (nogle af de ældste murede pakhuse i provinsen) skulle være med saddeltag.

undefined

En tidlig visualisering af det nye byggeri. C & W Arkitekter.

Erik Skerbæk henvendte sig efterfølgende for at sige, at projektets økonomi ikke hang sammen, hvis alle pricipper skulle overholdes. En del af projektet handler om en omfattende og kostbar istandsættelse af de gule pakhuse, som ifølge ES Ejendomme skal finansieres gennem nybyggeriet. Det fik udvalget til at ændre fem af de otte vedtagne principper. Politikerne holdt dog fast i, at byggeriet ikke måtte overstige 11,5 meter i højden. Men der blev givet tilladelse til nedrivning af de to bevaringsværdige bygninger, ligesom der kunne bygges med fladt tag.

undefined

“Den Italienske Villa”. Foto: Google Maps. 

På byrådsmøde den 28. februar er sagen imidlertid sendt retur til Erhvervs-Beskæftigelses og Kulturudvalget og Venstre, Konservative og Socialdemokratiet står ikke længere ultimativt på at f.eks. “Den Italienske Villa” skal nedrives. Dette på trods af, at de 3 partier har flertallet til at stå fast på deres tidligere beslutning. Noget tyder imidlertid på, at de mange protester fra borgere og beboere i lokalpresse og på sociale medier har gjort indtryk. 

Læs mere om sagen på Fyens.dk 

Læs åbent brev til Svendborgenserne fra ES Ejendomme

Læs debatindlæg om sagen af Hanne Ringgaard Møller, byrådsmedlem (R)