UDSOLGT. Stedets ånd – bygningsfredning i 100 år. Forelæsning 2

4. december, 2018 · 14:00 - 17:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Med festforedragsrækken ‘STEDETS ÅND – bygningsfredning i 100 år’ ønsker arkitektforeningen at sætte fokus på bygningsfredningslovens betydning. ‘Genius Loci’ eller ‘stedets ånd’ er et begreb, som alle restaureringsarkitekter må forholde sig til, når de går igang med en opgave. Bevidst eller ubevidst er det kittet bag både fredning og bevaring i den særligt danske tilgang til faget. Det er den særlige stemning, som vi sanser og registrerer, og som bliver grundlaget for at give nyt liv til det gamle.

Gennem en stribe foredrag og én paneldebat kommer vi rundt om nogle af de væsentligste fredede bygninger og restaureringer – dels ikoniske bygninger gennem tiden, dels de store omdiskuterede projekter fra de senere år. Og endelig kommer vi helt ind til det idékompleks, der ligger bag bevaringen af bygningskulturen.

Anden del af forelæsningsrækken introducerer nogle af de grundlæggende begreber inden for bygningsfredning, og vi diskuterer de seneste varme sager i dette felt.

Program for forelæsning 2 tirsdag d. 4. december

  • Arkitekt MAA og professor ved KADK Christoffer Harlang vil føre os ind i den teoretiske del af bevaringsetikken.
  • Enhedschef for Slots- og Kulturstyrelsen Annette Straagaard fortæller os om hendes tilgang til de allerfineste statsejede bygninger: Nyborg Slot, Frederiksborg Slot, Christiansborg og mange andre.
  • Paneldebat – i panelet sidder arkitekt MAA og professor Christoffer Harlang, chef for projekter og ressourcer i Slots-og Kulturstyrelsen Annette Straagaard, kontorchef for Fredningskontoret i Slots-og Kulturstyrelsen Merete Lind Mikkelsen, formand for By og Land Karen Margrethe Olsen, formand for Bygnings Frednings Foreningen og Historiske Huse Birthe Iuel, arkitekt MAA og formand for Det Særlige Bygninssyn Lars Juel Thiis og lektor ved KADK Søren Vadstrup.
    Moderator: Jens Bertelsen, næstformand i Akademiraadet.

Foredraget er gratis.

Læs mere om forelæsningsrækken og tilmelding på arkitektforeningens hjemmeside

Arrangør

Arkitektforeningen
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Arkitektforeningen
Åbenrå 34
København,
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

« All Begivenheder