UDSOLGT. Stedets ånd – bygningsfredning i 100 år. Forelæsning 1

29. november, 2018 · 14:00 - 17:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Med festforedragsrækken ‘STEDETS ÅND – bygningsfredning i 100 år’ ønsker arkitektforeningen at sætte fokus på bygningsfredningslovens betydning. ‘Genius Loci’ eller ‘stedets ånd’ er et begreb, som alle restaureringsarkitekter må forholde sig til, når de går igang med en opgave. Bevidst eller ubevidst er det kittet bag både fredning og bevaring i den særligt danske tilgang til faget. Det er den særlige stemning, som vi sanser og registrerer, og som bliver grundlaget for at give nyt liv til det gamle.

Gennem en stribe foredrag og én paneldebat kommer vi rundt om nogle af de væsentligste fredede bygninger og restaureringer – dels ikoniske bygninger gennem tiden, dels de store omdiskuterede projekter fra de senere år. Og endelig kommer vi helt ind til det idékompleks, der ligger bag bevaringen af bygningskulturen.

Program forelæsning torsdag d. 29. november

  • Arkitekt MAA og professor ved Arkitektskolen i Aarhus Morgens Morgen introducerer sin nye bog ‘Fredet – Bygningsfredning i Danmark 1918-2018’ om bygningsfredning gennem 100 år, som han har skrevet i samarbejde med ph.d. og cand.mag. Jannie Rosenberg Bendsen.
  • Arkitekt MAA Ulla Lunn fortæller om restaureringsprojekter i regi af A.P. Møller Fonden de senere år. Hun vil komme omkring et særligt udvalg af fredede bygninger – blandt andet Brorfelde Observatorium og Nyboder.
  • Arkitekt MAA Bente Lange vil gøre os klogere på, hvordan hun arbejder med sarte fredede bygninger, som hun har specialiseret sig i.
  • Afventer sidste navn

Foredraget er gratis.

Læs mere om forelæsningsrækken og tilmelding på arkitektforeningens hjemmeside

Arrangør

Arkitektforeningen
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Arkitektforeningen
Åbenrå 34
København,
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

« All Begivenheder