UDSOLGT. Stedets ånd – bygningsfredning i 100 år. Forelæsning 3

7. december, 2018 · 14:00 - 17:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Med festforedragsrækken ‘STEDETS ÅND – bygningsfredning i 100 år’ ønsker arkitektforeningen at sætte fokus på bygningsfredningslovens betydning. ‘Genius Loci’ eller ‘stedets ånd’ er et begreb, som alle restaureringsarkitekter må forholde sig til, når de går igang med en opgave. Bevidst eller ubevidst er det kittet bag både fredning og bevaring i den særligt danske tilgang til faget. Det er den særlige stemning, som vi sanser og registrerer, og som bliver grundlaget for at give nyt liv til det gamle.

Gennem en stribe foredrag og én paneldebat kommer vi rundt om nogle af de væsentligste fredede bygninger og restaureringer – dels ikoniske bygninger gennem tiden, dels de store omdiskuterede projekter fra de senere år. Og endelig kommer vi helt ind til det idékompleks, der ligger bag bevaringen af bygningskulturen.

Tredje og sidste del af forelæsningsrækken sætter fokus på nogle af de restaureringsarkitekter, som dagens aktører står på skuldrene af. Her hædrer og mindes vi nogle af dem, som ikke er her mere.

Program for 3. foreslæsning fredag d. 7. december

  • Arkitekt MAA, bygningsinspektør og partner i Rønnow Arkitekter Camilla Løntoft Nybye fortæller om fagligheden for 25 år siden og de restaureringsarkitekter, som vi har lært af. Bliv blandt andet klogere på Engqvist, Warming, Rønnow, Exner, von Jessen, Møller, Holm og mange flere.
  • Arkitekt MAA og indehaver af Lundqvist Tegnestue Ruth Lundqvist fortæller om Søren Lundqvist og sit eget arbejde med nogle af landets væsentligste bygninger.
  • Forelæsningen afrundes med en Q&A. Der vil afslutningsvist være festtale og bobler.

Foredraget er gratis.

Læs mere om forelæsningsrækken og tilmelding på arkitektforeningens hjemmeside

Sted

Arkitektforeningen
Åbenrå 34
København,
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

« All Begivenheder