DR Dokumentar: Dronningens slotte

Foto: Visit Copenhagen

Unikt indblik i fire af Kongehusets mest berømte slotte og boliger

På nært hold følger DR en veloplagt Dronning Margrethe, der viser rundt og passioneret fortæller om de storslåede, guldbelagte riddersale, og lukker op til et sjældent indblik i mange af de private kamre, hvor tv-kameraerne ellers ikke kommer. Dronning Margrethe viser blandt andet rundt i hendes egne to palæer på Amalienborg. Tv-holdet er med hende på mezzaninen under taget, hvor hun fortæller om sin egen indretning af de små gæsteværelser til de store festsale, som ofte danner rammen ved repræsentationer, fester og officielle gøremål.

Programmerne følger også Dronning Margrethe rundt på Marselisborg Slot, der er hendes private ejendom. Her tager hun holdet med rundt i de private værelser og fortæller om sit forhold til blomster, indretning, kunst og ikke mindst et ægteskab, der rummer to selvstændige kunstnere.

På Fredensborg Slot fortæller Dronningen om sin opvækst og mødet med en stor del af verdens ledere, der alle har ridset deres navne i slottets ruder.

Gråsten Slot er indbegrebet af ferie for Dronning Margrethe og hele den kongelige familie, som traditionelt samles til træf på slottet hver sommer. Dronningen viser rundt i stuerne og haven og fortæller om, hvorfor det stort set står uberørt fra hendes mor og fars tid, og ikke mindst om sit eget forhold til døden og livet.

Alle fire programmer kan streames på DR indtil foråret 2020.