7 millioner til Maltfabrikken i Ebeltoft

Maltfabrikken i Ebeltoft.

Ambitionerne for projektet Den ny Maltfabrik er af internationalt format, og indeholder kulturscener, udstillingsrum, Artist-in-Residence, fremtidens bibliotek og museum, faciliteter til ungdomskultur, café og mikrobryggeri samt værksteds- og kontorfaciliteter for kreative erhvervsdrivende.

Som et pejlemærke midt i den gamle købstad Ebeltoft, ligger S. B. Lundbergs Maltfabrik på en bakkekam, med udsigt over vandet og Nationalpark Mols Bjerge. De røde fabriksbygninger, og det omkringliggende kulturmiljø, blev erhvervet af en nystiftet fond i 2013, stiftet af lokale kultur- og erhvervspersoner. Med bidraget fra Salling Fondene er brikkerne efterhånden ved at gå op i det puslespil, der er drømmen om et ambitiøst kulturprojekt med tætte bånd til Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Anders Byriel, bestyrelsesformand for Den ny Maltfabrik i Ebeltoft, siger om bevillingen:

”Tilsagnet fra Salling Fondene er en flot anerkendelse og en smuk gave til Ebeltoft. Det er fonde som Salling Fondene, der gør en afgørende forskel for at større kulturprojekter, også udenfor Danmarks to største byer, kan realiseres. Vi håber og tror, at vores projekt vil få betydning lokalt, regionalt og internationalt”

Karin Salling, siger om projektet:

”Den ny Maltfabrik er et fremragende eksempel på, hvordan man ved at gentænke kulturarven kan forbinde historie og fremtid. Bygningerne rummer sjæl og fortællinger, der helt sikkert vil inspirere fremtidige generationer af kunstnere og kreative iværksættere fra Danmark og udlandet”, siger Karin Salling.

Læs mere på Den Ny Maltfabrik