Restaurering og udvikling nord for polarcirklen

Realdania By & Byg opererer ikke kun i de danske landsdele, men også i Grønland. Her ejer virksomheden to historiske og fredede huse i bygden Ilimanaq, og de er ved at blive restaureret. De to huse stammer fra 1700-tallet og blev erhvervet i 2014.

Og nu sker der noget. De to huse restaureres efter alle kunstens regler, men samtidig er det også ambitionen, at projektet skal skabe regionalt og lokalt forankrede arbejdspladser. Faktisk skal projektet ydermere opvise gode løsninger inden for understøttelsen af naturoplevelser, inden for stimuleringen af turisme og inden for overgangen til bæredygtige principper. Det skal ske i et partnerskab mellem Realdania By & Byg, Qaasuitsup Kommunia og rejseselskabet World of Greenland, og i løbet af 2017 skal stedet genåbne og rumme formidlingscenter, restaurant og butik.

World of Greenland har opført 15 nye turisthytter i bygden, mens Qaasuitsup Kommunia har forbedret infrastrukturen med kloakering, ny vandforsyning og nye stiforløb. Kommunen har tillige skabt bedre anløbsforhold i den eksisterende havn. Samlet set er projektet derfor en øvelse i både restaurering og formidling af kulturarven – og i skabelsen af social og økonomisk bæredygtighed.

Læs mere om projektet her