Oldtidsfund betyder ekstraregning

8. aug 2014 – DR.dk

– Det er en helt urimelig lovgivning. Hvis jeg finder guldhorn på naboens mark bliver jeg rig og berømt, men finder arkæologerne dem på min grund, så bliver jeg en fattig mand, for så skal jeg selv betale for omfattende udgravninger, siger grundejeren Anders Heding til DR.

Det er Museumsloven der betyder de uventede omkostninger for grundejere. Parcelhusejernes Landsforening vil kræve en lovændring og Flemming Damgaard Larsen (V) der er medlem af både landdistrikts- og kulturudvalget i Folketinget, mener også at loven bør ændres, selvom han mener, at det bliver svært at finde et flertal for det:

Jeg har kendskab til, at folk der har fundet oldtidslevn på deres grund, de har skyndt sig at fjerne det, inden arkæologerne kom. Det er uheldigt at man på den måde ødelægger kulturarven, men det er en af konsekvenserne af museumsloven, siger han til DR.

Læs artikel hos DR