Nyt magasin ude nu

Historiske Huses efterårsmagasin er på gaden. Læs en række ejerfortællinger om kulturarvens værdi og udfordringer, om bæredygtig isolering og om EU's Bygningsdirektiv. Læs også vores portræt af Historiske Huses direktør Birthe Iuel, og hendes mangeårige indsats med at varetage de private ejernes rettigheder i de historiske huse.

HH magasin II nov. 2023

I denne udgave af Historiske Huse dykker vi ned i nogle af de mange problemstillinger, der er forbundet med at eje og drive både en fredet og bevaringsværdig ejendom, og som kun bliver mere udtalte, efterhånden som administrationen ændres og strammes yderligere.

Bygningerne giver sjælen til vores kulturarv
Fornøjelsen ved at bo i en historisk ejendom, forbliver dog som oftest intakt, og flere og flere øjnene op for de mange glæder, der gemmer sig i og bag historisk murværk. I denne efterårsudgave af magasinet deler en række ejere, herunder Søren Milner, Lamia og Lars Hviid samt Klaus Ahnung, således deres oplevelser med at restaurere historiske ejendomme og sætter ord på den kolossale værdi, det giver til bygningsarven, men også til de mennesker, der bor og lever i dem. Sammen med arkitekt Freya Exner ser vi desuden på de forskellige muligheder for bæredygtig isolering i historiske huse. Og endelig bringer vi et interview med politiker Hans Christian Schmidt, arkitekt Leif Hansen og godsejer Niels Iuel Reventlow om behovet for nye økonomiske og ejendomsretlige vilkår for private ejere af fredede ejendomme.

Fælles for dem alle er glæden ved historien og detaljerne i bygningerne; de unikke materialer og farver, der giver sjælen til den kulturarv, som vi så inderligt ønsker at bevare – hvad enten vi taler om fredede eller bevaringsværdige bygninger.

Som medlem af Historiske Huse modtager du et fysisk eksemplar af vores magasin i din postkasse, to gange om året. Er du ikke medlem har du mulighed for at læse magasinet her: Historiske Huses efterårsmagasin 2023 

God læselyst.