Ny professor i Arkitektonisk Kulturarv

1. sep 2014 – Arkitektskolen Aarhus

Af Leif Leer Sørensen

Mogens A. Morgen er 54 år og uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1991, han er desuden uddannet byggeøkonom og afsluttede i 2009 en Nordisk postgraduate Master i Arkitektonisk Kulturarv.

Efter sin afgang fra Kunstakademiet drog han udenlands og arbejdede blandt andet hos O.M. Ungers i Berlin. I 1994 blev han ansat hos Korshagen Arkitekter A/S, hvor han blev partner to år senere. De seneste tolv år har Mogens A. Morgen været ansat i Kulturstyrelsen.

Om det nye job siger han:

”Arkitektskolen Aarhus har i mange år haft en tilgang til restaurerings- og transformationsfaget, der har sat standard for området og aftvinger respekt. I dag sidder kandidaterne fra skolen på toneangivende tegnestuer, i bygningskulturelle fonde, rådgivningsvirksomheder og i administrationen i stat og kommuner.

Men samfundet har ændret sig markant, og tiden er derfor kommet til at gentænke og redefinere uddannelsen. Med slagkraft skal fagområdet med sin restaureringsfaglige metode bringes til at indtage en central position i udviklingen af vores velfærdssamfund og bidrage til den internationale dagsorden, der følger af klimaforandringer, befolkningstilvækst, økonomisk ulighed og globalisering.

Som professor i Arkitektonisk Kulturarv ser jeg muligheden for at sætte faget i spil på en måde, hvor undervisning, forskning og efteruddannelse kan interagere og skabe centralt samfundsmæssigt medspil i udviklingen af vores fysiske omgivelser. Jeg glæder mig til at at initiere denne udvikling i samspil med skolens studerende, underviserne og forskerne.”