Køge Museum genåbner

Bygningen hvor museet ligger har både huset fattiggård, militærlager og officersherberg. Men stedet var oprindeligt en købmandsgård, dengang Køge var et vigtigt led i den internationale kornhandel med Nederlandene og Baltikum.

Brødre i krig

Et nyindrettet museum slår dørene op den 20. juni. Udstillingen er bygget op omkring den tragiske historie om krigsskibet Dannebroge, der i 1710 sprang i luften i en gigantisk eksplosion og tog over 500 mand med sig i dybet. I udstillingen møder publikum de to brødre Pelle og Jens på syv og 16, som arbejdede om bord på Dannebroge med at slæbe krudt til kanonerne. Man følger brødrenes barske liv om bord på skibet, i en dramatisk fortælling oplæst af skuespilleren Jens Jørgen Spottag.

I museets gård kan børn og barnlige sjæle lege på en 18 meter lang legepladsudgave af Dannebroge.                          

Massegrav, brudekrone og boligindretning i vikingetiden

Museet åbner samme dag udstillingen ”Gaver fra fortiden”, hvor man kan komme med museets eksperter på arbejde i fortiden. Man kan bl.a. være med til at opklare mysteriet om, hvorfor der ligger otte mennesker begravet i den samme grav fra stenalderen, finde ud af hvordan vikingerne indrettede deres langhuse eller få svaret på, hvorfor brude i gamle dage fik en krone på til deres bryllup. Man kan også blandt andre møde modeekspert Jim Lyngvild og hjerneforsker Peter Lund Madsen, der fortæller om vikinger og stenalderhjerner.

Alle gæster får en iPad udleveret, når de besøger museet. Med iPad’en kan man skræddersy sin egen oplevelse og vække historien til live med fortællinger, videoer og animationer. Samtidig sætter spektakulært udstillingsdesign, soundtrack og kæmpe projektioner stemningen for en følelsesladet oplevelse. 

Køge Museum åbner lørdag den 20. juni kl. 11.

Gå til Køge Museum