Gratis bøger om muret byggeri

18. maj 2015 – Dansk Bygningsarv

 

1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser udgør en vigtig epoke i historien om, hvordan velfærdssamfundet blev bygget, og det var en guldalder i dansk arkitekturhistorie. Her gik staten og landets bedste arkitekter sammen om at skabe bedre boliger til den almindelige familie. Med godt håndværk, gedigne materialer og visioner om fællesskab byggede de nye boliger og lagde dermed grundstenene til den moderne forstad og velfærdssamfundets arkitektur.

Nu er udgivet en publikation om periodens bygningsarv og vigtigste bebyggelser. Samtidig udkommer en guide med ny viden om, hvordan man renoverer bebyggelserne, så man tager hensyn til deres arkitektoniske og landskabelige kvaliteter.

  • Renoveringsguide med viden, gode eksempler og strategier for, hvordan boligkvalitet og energioptimering kan gå i hånd i hånd med bevaring af bygningsarven og de landskabelige kvaliteter.

  • Kortlægningspublikation, som introducerer periodens bygningskultur og bevaringsværdier med udgangspunkt i en række konkrete, toneangivende bebyggelser og haveanlæg.

Begge publikationer er gratis og kan tilsendes mod betaling af fragt. Skriv til info@bygningsarv.dk

Se fotoserie fra kortlægningspublikationen