Genbrug af gamle mursten

At genbruge gamle mursten handler ikke bare om både bæredygtighed - men også om kvalitet og historiefortælling.

Nye huse er ofte lidt stive og upersonlige i de første mange år efter opførelsen. Nogle bliver med tiden smukkere og mere interessante at se på, og andre forbliver som de er, eller bare grimmere med tiden.

Det, der som oftest er afgørende for, om det går den ene eller anden vej, er materialerne huset er opført i. Mursten er et af de sikre valg i denne sammenhæng, samtidig med at levetiden på tegl er lang.

Mursten er måske ikke det mest miljørigtige materiale, da det skal brændes ved høje temperaturer, men når man ser på levetiden, er det ikke så dårligt endda. Historien bliver blot endnu bedre, når det viser sig, at mursten kan genbruges.

Ifølge firmaet Gamle Mursten kan man spare miljøet for et ton CO2 blot ved at genbruge 2000 mursten samtidig med, at man får en gave i den patina, stenene allerede har opnået gennem vind, vejr og afrensning.

Rundt om i landet står der rigtig mange funktionstømte bygninger, som skal nedrives, hvilket er en gylden mulighed for at agere ansvarsbevidst over for miljøet med nogle virkelig gode muligheder for at få skabt nogle nye bygninger, der fra start kan blive interessante nye historisk bygninger.
Firmaet Gamle Mursten kan rense op til 6000 sten i timen og er beliggende i Svendborg.
Du kan læse mere på deres hjemmeside.