Forstadshistorien på museum

2. okt 2014 – Historie-Online

De to udstillinger handler om forstaden på godt og ondt. Om dem som planlagde, udtænkte og byggede forstaden og havde store visioner for den. Udstillingerne handler også om dem, der bor der, og om de udfordringer, som forstaden står midt i nu.

I dag slås forstaden med problemer, som var umulige at forudse, da forstæderne var på tegnebrættet, flere danskere fik råd til egen bolig og vandrede fra by til forstad. Problemer som spænder fra lukkede lokale butikker over boliger, der trænger til renovering, til industrikvarterer, hvor bygningerne står tomme, fordi fabrikkerne er flyttet til udlandet.

Som henholdsvist et lokalt forankret museum i forstaden og et landsdækkende specialmuseum er Kroppedal Museum og Arbejdermuseet gået sammen om at lave de to udstillinger, som fortæller forstadens historie fra en lokal vinkel og fra en mere generel vinkel, hvor der bl.a. lægges vægt på at fortælle om forstaden som et barn af velfærdsdrømmene i årene omkring 2. verdenskrig.

Der er blevet inddraget mange forskellige grupper i udviklingen af udstillingen, f.eks. boligforskere, studerende og forstadsbeboerne selv. På den måde vil man i udstillingerne kunne møde mange forskellige forstadshistorier og blive udfordret på sin egen.

Arbejdermuseet:

Forstaden – elsket og udskældt

03.10.2014 – 06.04.2015

Rømersgade 22, 1362 København K

Åbent: Alle dage 10-16

http://www.arbejdermuseet.dk/

 

 

Kroppedal Museum:

Ishøj Stories

03.10.14 – 31.12.14

Ishøj Bycenter, Ishøj Vestergade 8, 2635 Ishøj

Åbent: Som Ishøj Bycenter

http://kroppedal.dk/

Læs andre historier på Historie-Online