Kursus: Vinduesrestaurering – trækvalitet, overfladebehandling og energioptimering

31. oktober, 2019 · 9:30 - 16:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Center for Bygningsbevaring i Raadvad byder i samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole velkommen til kursusrækken 2019. Denne dag sætter fokus på restaurering af vinduer.

Der er god grund til at passe godt på gamle vinduer. De er fremstillet i en materialekvalitet og konstruktion, der langt overgår de fleste nyere vinduer. De er også smukke, holdbare og kan energiforbedres, så de isolerer bedre end termoruder, og så er det er billigere at vedlige holde dem end at udskifte dem! Det er også muligt at istandsætte gamle vinduer, der indeholder blyholdig maling, efter en ny og endda billigere metode, der ikke støver, og som derfor løser de miljømæssige og arbejdsmiljømæssige problemer.

På kursusdagen gennemgås en uvildig vurdering af bevaringsværdi, lyd,- lys- og energiforhold samt totaløkonomi på en vinduessag.

Vi ser på forskellige samlings- og reparationsmetoder og i workshoppen afprøves afrensning med den ikke-støvende metode, reparationsmetoder, udtagning og genisætning af gamle glas samt korrekt maling med linoliemaling.

Læs mere og tilmeld dig her. 

Detaljer

Dato:
31. oktober, 2019
Tidspunkt:
9:30 - 16:00

Arrangør

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Telefon
45 96 99 90
E-mail
info@bygningsbevaring.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Raadvad 40
Kgs Lyngby, 2800
+ Google Maps

« All Begivenheder