Kursus: Facaderestaurering

14. november, 2019 · 9:30 - 16:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Center for Bygningsbevaring i Raadvad byder i samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole velkommen til kursusrækken 2019. Denne kursusdag fokuserer på facaderestaurering.

Kalk, mørtel, mursten og puds har været kendt og anvendt i Danmark i over 800 år, og alligevel er der fremkommet meget ny viden, der har forbedret holdbarhed af materialerne, og dermed også drift og vedligeholdelse af ældre bygninger.

Det er helt afgørende for et godt resultat, at man har kendskab til de forskellige murematerialer og mørteltyper, der findes, og en viden om, hvad der kan anvendes i hvilke sammenhænge. Man kan vurdere f.eks. en kalkmørtel i forhold til en lang række forskellige egenskaber: mekanisk styrke, trykstyrke, bøje-trækstyrke, elasticitet, fugtkemiske egenskaber, kapillarsugning, udtørring, frostfasthed, håndværksmæssige egenskaber, bearbejdning og vedhæftning samt hærdningsmønster og –hastighed og hertil kommer, hvordan man rammer den originale farve igen ved en restaurering. Disse forhold er ofte genstand for store diskussioner imellem de forskellige fagfolk, der kan have helt forskellige krav og ønsker til materialet.

Ældre, murede huse har tillige en rig tradition for udsmykkede og fremhævede elementer på facaden som gesimser, sokkel, vandrette bånd og fordakninger og indfatninger ved vinduer og døre. Udsmykningerne blev typisk udført i natursten og opsat på fornemme bygninger, men efter industrialiseringen i 1800-tallet blev støbte og massefremstillede facadedekorationer almindelige og benyttet på alt fra etageejendomme til stationsbygninger og borgerskabets villaer.

Læs mere og tilmeld dig her.

Detaljer

Dato:
14. november, 2019
Tidspunkt:
9:30 - 16:00

Arrangør

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Telefon
45 96 99 90
E-mail
info@bygningsbevaring.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Raadvad 40
Kgs Lyngby, 2800
+ Google Maps

« All Begivenheder