Kursus: Tagrestaurering – tegl-, skifer, kobber – og stråtag

28. november, 2019 · 9:30 - 16:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Center for Bygningsbevaring i Raadvad byder i samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole velkommen til kursusrækken 2019. Dette kursus fokuserer på tagrestaurering.

Tegltage, skifertage og stråtage er en markant del af vores bygningskultur. Gamle tage kræver jævnligt eftersyn og vedligeholdelse, men til gengæld kan både et tegltag og et skifertag holde i op til 100 år. Stråtage holder i bedste fald kun den halve tid og er mere brandbart, men til gengæld vejer det ikke så meget, og det tilpasser sig let både skæve og forskudte tagværker.

Kursusdagen handler om tagværker, råd og svamp, skorstene, tagomlægninger, undertage, inddækninger, kviste, skorstene, tagrender og tagnedløb, og der fokuseres på kulturhistorie, materialer, patinering, undertag, skader og energioptimeringsmetoder.

Skifer- og kobbertage og inddækninger og skotrender i zink giver ofte problemer i tagkonstruktioner. De gamle skifertage, der blev lagt for over 100 år siden, er tit utætte, men hvornår er det påkrævet med en udskiftning, og hvornår kan man nøjes med reparationer og partiel omlægning? Hvilke krav skal man stille til et nyt skifertag? Hvordan lægger man et kobbertag korrekt? Hvordan udføres en skotrende eller inddækning i zink korrekt, så skader undgås og hvad ser man efter på et tilsyn? På kursusdagen gennemgås nogle af de typiske skader, fejl og mangler.

Eftermiddagens to små workshops omhandler kvalitetssikring af strå og tegl samt korrekt oplægning.

Læs mere om kurset og tilmeld dig her. 

Detaljer

Dato:
28. november, 2019
Tidspunkt:
9:30 - 16:00

Arrangør

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Telefon
45 96 99 90
E-mail
info@bygningsbevaring.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Raadvad 40
Kgs Lyngby, 2800
+ Google Maps

« All Begivenheder