Kursus: Smedejern, støbejern og bronze – restaurering og nyfremstilling

16. januar, 2020 · 9:30 - 16:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Center for Bygningsbevaring i Raadvad byder i samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole velkommen til kursusrækken 2019. Denne dag fokuserer på restaurering og nyfremstilling af smedejern, støbejern og bronze.

Smedearbejder er karaktergivende bygningsdetaljer og utroligt holdbare, hvis de repareres eller genfremstilles og overfladebehandles korrekt. Det samme gælder støbejernsarbejder, der i en årrække har været en overset del af vores bygningskultur. Støbejern kan både repareres og genfremstilles forholdsvis nemt og er ideelt til masseproduktion af både simple og rigt detaljerede rækværker, gelændere, gitre, dæksler, vinduer, lamper, trapper og søjler – støbejern er tillige brandsikkert.

Kursusdagen omhandler muligheder og begrænsninger ved smede- og støbejern som byggemateriale. Hvad er forskellen, hvad kan smede- og støbejern bruges til, og hvad skal man være opmærksom på som rådgiver både ved istandsættelse og nyfremstilling? Vi ser på forskelligt udbudsmateriale og hører, hvad smeden gerne vil modtage fra rådgiveren.

I workshoppen i Raadvad Smedie fremvises de traditionelle essesmedeteknikker, og kursisterne får mulighed for selv at prøve at smede ved essen.

Der er tillige indlagt et besøg i Raadvad Bronzestøberi, hvor vi hører om støbeteknikker og efterbearbejdning af bronzeemner.

Du kan læse mere om programmet og tilmelde dig her.

Detaljer

Dato:
16. januar, 2020
Tidspunkt:
9:30 - 16:00

Arrangør

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Phone
45 96 99 90
Email
info@bygningsbevaring.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Raadvad 40
Kgs Lyngby, 2800
+ Google Maps

« All Begivenheder