Julestue på Aalborg Historiske Museum

19. november, 2016 · 10:00 - 17:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.
Det gamle museum oser af julestemning, når dørene åbnes. Dagen byder på forskellige aktiviteter. I caféen finder man årets juleudstilling med gammeldags julepynt og forskellige gamle julekalendere.

Igen i år inviterer Aalborg Historiske Museum til gratis julestue – i år lørdag 19. november kl. 10. Museet er pyntet op, og juletræet bliver tændt. I julestuen kan der laves gammeldags julepynt, og man kan høre om jul i andre lande. Museet får også besøg af både cigarmagere og en dame som knipler. Derudover kan man som altid nyde årets lille juleudstilling samt smage på lidt julegodter.

I julestuen kan besøgende sidde og klippe gammeldags julepynt, eller blive inspirereret af jul i andre lande, når museet får besøg af 14 internationale studerende fra Hasseris Gymnasium, der vil fortælle om juletraditioner og klippe julepynt fra deres hjemland.

Ingen jul uden glögg. Derfor har de voksne mulighed for at smage på lutendranck, som er middelalderens svar på glögg. Til børnene vil der være saftevand, og alle kan smage en hjemmebagt vaniljekrans lavet efter opskriften fra ”Madam Mangor: Fortsættelse af Kogebog for små Husholdninger 1866.”

Skulle man være nysgerrig på, hvordan en god nytårscigar rulles, så kan man kigge med fra kl. 13, når de pensionerede cigarmagere fra C. W. Obels Tobaksfabrik sætter sig til rette ved det gamle værkstedsbord og ruller cigarer og fortæller anekdoter fra tiden på fabrikken.

Museet får også besøg af Helen Toft Pedersen, der viser, hvordan man knipler, og så har hun også en lille udstilling med julekniplinger denne lørdag.

Pris: Der er fri entré til museet 19. november.

 

 

Detaljer

Dato:
19. november, 2016
Tidspunkt:
10:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Hjemmeside:
http://www.nordmus.dk/arrangementer-aalborg/1632-julestue-pa-aalborg-historiske-museum

Arrangør

Nordjyllands Historiske Museum
Telefon
99 31 74 00
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Aalborg Historiske Museum
Algade 48
Aalborg, 9000 Danmark
+ Google Maps
Telefon
99 31 74 00
Se Sted hjemmeside

« All Begivenheder