Deltag i konference om Europas byggede kulturarv

Heritage Houses for Europe er den første paneuropæiske undersøgelse af familieejede historiske huse. Vær med på konferencen i Bruxelles, når resultaterne offentliggøres i september.

Burg Clam Martinic, Østrig. Foto: Schneider

Undersøgelsen, som er bestilt af EU-kommisionen, skal identificere og vurdere merværdien af ​​de historiske huse samt identificere innovative forretningsmodeller, der kan forløse potentialet i kulturarven og være med til at sikre bevaringen af den. Et bedre kendskab til sektoren er afgørende for at dette kan lykkes. I alt 1517 ejere fra hele Europa har deltaget, heriblandt 60 danskere.

Målet med undersøgelsen er at:

  • måle de historiske huses betydning
  • analysere innovative forretnings-modeller
  • skabe værktøjer, der kan understøtte ejerne i bæredygtig bevarelse af kulturarven
  • skabe bevidsthed om området
  • udstede anbefalinger til EU-institutionerne, der kan frigøre sektorens potentiale

På konferencen præsenteres de vigtigste resultater sammen med de politiske anbefalinger. For de mange interessenter (ejere, beslutningstagere, akademikere, eksperter og kulturelle innovatører) er det også en oplagt mulighed for at blive hørt. Konferencen åbnes af Tibor Navracsics, EU-kommissær for uddannelse, kultur, ungdom og sport. Også ejerne af kulturarven, særligt den unge generation, får en særlig stemme på dagen. Derudover vil der være mulighed for at etablere netværk og møde ejere, iværksættere, repræsentanter for håndværkere, leverandører af traditionelle materialer, EU-programansvarlige m.fl.

Læs mere om undersøgelsen

Tilmeld dig til konferencen den 24. september