Bland dig i kommunalvalget – på kulturarvens side

Tirsdag den 16, november er der kommunalvalg og en chance for at give magten til politikere, der også går op i vores byer og bygninger og vil passe på de historiske miljøer. Vi har lavet et par skabeloner til læserbreve, som kan vise kandidaterne derude, at der er vælgere, der går op i sagen.

 

Kommunalpolitikere har mange ting på dagordenen, men ofte er bygningsarven ikke en prioritet – bl.a. fordi det handler om mere langsigtet tænkning, end den daglige drift af en kommune lægger op til ligesom det rækker ud over en enkelt valgperiode. Ikke desto mindre er det en meget synlig del af borgernes liv og en prioritet, som på længere sigt kan skabe både økonomi og livskvalitet lokalt.

For at I derude lettere kan gøre en indsats for at få sagen på dagordenen, har vi lavet et par udkast til læserbreve, som kan sendes til lokalblade og aviser – og også gerne laves som opslag i lokale Facebook-grupper. Indlæggene kan ændres og tilpasses efter forgodtbefindende. Særligt er det en god idé at tilføje eksempler på lokale historiske bygninger, kvarterer, landsbyer m.m., der funger som et aktiv for lokalområdet og kommunen og/eller er særligt truet og bør understøttes med lokalplanlægning og støtte til ejerne.

Lav flere bevarende lokalplaner

Ældre huse er grønne huse

Tænk langsigtet i kommunen – pas paa vores gamle huse og kvarterer